Strona startowa
|
Zasady użytkowania
|
Kontakt
Potrawa
Wino
Witamy
Spis alfabetyczny
Zasady użytkowania
Partnerzy
Leksykon Terminów Winiarskich
Glosariusz terminologii winiarskiej
Bibliografia o Tematyce Winiarskiej
Targi win
Linki
Kontakt
Advertising
Mets et Vins
Połączenia
Côtes Du Jura Blanc
Aloza z sosem z masła, szalotek i białego wina (Alose Au Beurre Blanc Poisson)
Aloza z rusztu po angielsku (Alose Grillée À L’Anglaise)
Węgorze wędzone (Anguilles Fumées)
Labraks z sosem pomidorowym (Bar - Loup De Mer À La Livournaise)
Langustynki w cieście smażone na głębokim oleju (Beignets De Langoustines)
Kawałki grasicy cielęcej w cieście smażone na głębokim oleju (Beignets De Ris De Veau)
Kawałki cykorii w cieście smażone na głębokim oleju (Beignets D'Endives)
Potrawka z cielęciny (Blanquette De Veau)
Chińska wołowina w sosie słodko-kwaśnym (Boeuf Chinois À L’Aigre-Doux)
Boeuf Strogonow/ Wołowina Strogonow (Boeuf Strogonoff)
Przekąski z rakiem (Bouchées Nantua Aux Écrevisses)
Kiszka biała (Boudin Blanc)
Kiszka biała z jabłkami (Boudin Blanc Aux Pommes)
Rosół z kury (Bouillon De Poule Au Pot)
Szaszłyki z ryb i owoców morza z kminkiem (Brochettes De La Mer Au Cumin)
Kaczka z pomarańczami (Canard À L’Orange)
Kaczka z pomarańczami i przyprawami korzennymi (Canard À L’Orange Et Aux Épices)
Kaczka przyrządzona według przepisów kuchnii egzotycznej (Canard Recettes Exotiques)
Carpaccio z łososia (Carpaccio De Saumon)
Carpaccio z łososia z zieloną cytryną (Carpaccio De Saumon Au Citron Vert)
Karp faszerowany (Carpe Farcie)
Tort otoczony biszkoptami (Charlotte)
Kurczak z przyprawą Colombo (Colombo De Poulet)
Małże Świętego Jakuba (Coquilles Saint Jacques)
Małże Świętego Jakuba gotowane w bulionie z dodatkiem białego wina (Coquilles Saint Jacques À La Nage)
Małże Świętego Jakuba z sosem na bazie rosołu drobiowego i śmietany (Coquilles Saint Jacques Sauce Suprême)
Krab (Crabe)
Kraby faszerowane (Crabes Farcis)
Dzwonka z łososia panierowane w mące i smażone na maśle (Darnes De Saumon À La Meunière)
Dzwonka z łososia z sosem rakowym (Darnes De Saumon Nantua)
Eskalopek z indyka z serem Roquefort (Escalope De Dinde Au Roquefort)
Eskalopek z indyka panierowany (Escalope De Dinde Panée)
Eskalopek cielęcy panierowany po wiedeńsku (Escalope De Veau Panée À La Viennoise)
Ciasteczka francuskie z serem (Feuilletés Au Fromage)
Polędwiczka wieprzowa z owocami cytrusowymi (Filet Mignon De Porc Aux Agrumes)
Ser gotowany (Fromage A Pâte Cuite)
Ser prasowany (Fromage A Pâte Pressée)
Ser Beaufort – ser z krowiego mleka (Fromage Beaufort - Fromage Au Lait De Vache)
Ser Bleu De Bresse – ser pleśniowy z krowiego mleka (Fromage Bleu De Bresse - Fromage Au Lait De Vache)
Ser Cantal – ser z krowiego mleka (Fromage Cantal - Fromage Au Lait De Vache)
Ser Comté - ser z krowiego mleka (Fromage Comté - Fromage Au Lait De Vache)
Ser Fromage De Chèvre - Ser z koziego mleka (Fromage De Chèvre)
Ser Emmental lub Emmenthal - ser z krowiego mleka (Fromage Emmental Ou Emmenthal - Fromage Au Lait De Vache)
Ser Gruyère – ser z krowiego mleka (Fromage Gruyère - Fromage Au Lait De Vache)
Ser Vacherin Du Jura – ser z krowiego mleka (Fromage Vacherin Du Jura - Fromage Au Lait De Vache)
Ciasto kokosowe (Gâteau Noix De Coco)
Ostrygi (Huîtres)
Langusta (Langouste)
Langustynki (Langoustines)
Omlet z serem (Omelette Au Fromage)
Pasztet ze skowronków (Pâté D’Alouettes)
Ryba (Poisson)
Ryba drapieżna (Poisson Chasseur)
Ryba surowa (Poisson Cru)
Ryba pieczona (Poisson Rôti)
Ryby z rusztu (Poissons Grillés)
Kurczak ze smardzami (Poulet Aux Morilles)
Kurczak z bielakami (Poulet Aux Mousserons)
Comber z królika z estragonem (Râble De Lapin À L’Estragon)
Rodzaj topionego sera (Raclette)
Grasica cielęca (Ris De Veau)
Grasica cielęca z grzybami (Ris De Veau Aux Champignons)
Grasica cielęca smażona (Ris De Veau Poêlé)
Barweny (Rougets)
Suflet z serem Comté (Soufflé Au Comté)
Teryna rybna (Terrine De Poissons)
Głowa cielęca (Tête De Veau)
Głowa cielęca z sosem winegret z jajkami na twardo, korniszonami i kaparami (Tête De Veau Sauce Gribiche)
Głowa cielęca z sosem winegret z jajkami na twardo i ziołami aromatycznymi (Tête De Veau Sauce Ravigote)
Rak pustelnik (Tourteau)
Pstrąg (Truite)
Pstrąg z migdałami (Truite Aux Amandes)
Cielęcina nadziewana bekonem i serem (Veau Orloff)
Potrawka rybna na bazie bulionu ze śmietaną (Waterzoï De Poissons)
Created by 4lc
Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.