Strona startowa
|
Zasady użytkowania
|
Kontakt
Potrawa
Wino
Witamy
Spis alfabetyczny
Zasady użytkowania
Partnerzy
Leksykon Terminów Winiarskich
Glosariusz terminologii winiarskiej
Bibliografia o Tematyce Winiarskiej
Targi win
Linki
Kontakt
Advertising
Mets et Vins
Połączenia
Puligny Montrachet Blanc
Aloza z sosem z masła, szalotek i białego wina (Alose Au Beurre Blanc Poisson)
Porcja szynki w galarecie z pietruszką (Assiette De Jambon Persillé)
Półmisek ryb wędzonych (Assiette De Poissons Fumés)
Labraks z rusztu (Bar - Loup De Mer Grillé)
Nagład z sosem z małż, krewetek i grzybów (Barbue À La Dieppoise)
Nagład (Barbue Poisson)
Żabnica (Baudroie)
Okrągłe paszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem (Bouchées À La Reine)
Szaszłyki z żabnicy (Brochettes De Baudroie)
Szaszłyki z małż Świętego Jakuba (Brochettes De Saint-Jacques)
Carpaccio z langustynek (Carpaccio De Langoustines)
Carpaccio z langustynek z owocami cytrusowymi (Carpaccio De Langoustines Aux Agrumes)
Karp faszerowany (Carpe Farcie)
Tort z gruszkami otoczony biszkoptami (Charlotte Aux Poires)
Potrawka z homara (Civet De Homard)
Potrawka z homara z oliwą z oliwek (Civet De Homard À L’Huile D’Olive)
Potrawka z langusty (Civet De Langouste)
Małże Świętego Jakuba z sosem z czerwonego wina (Coquilles Saint Jacques À La Bordelaise)
Małże Świętego Jakuba po prowansalsku (Coquilles Saint Jacques À La Provençale)
Małże Świętego Jakuba z borowikami (Coquilles Saint Jacques Aux Cèpes)
Małże Świętego Jakuba z sosem na bazie rosołu drobiowego i śmietany (Coquilles Saint Jacques Sauce Suprême)
Zupa rybna z ziemniakami i cebulą (Cotriade)
Kotlety cielęce z kostką ze śmietaną (Côtes De Veau À La Crème)
Kotlety cielęce z kostką po normandzku (Côtes De Veau À La Normande)
Kotlety cielęce z kostką z szałwią (Côtes De Veau À La Sauge)
Kotlety cielęce z kostką zapiekane z cebulą, serem i bułką tartą (Côtes De Veau Foyot)
Kotlety cielęce z kostką z pieczarkami i cebulą z dodatkiem calvadosu (Côtes De Veau Vallée D’Auge)
Skorupiaki (Crustacés)
Dzwonka z łososia panierowane w mące i smażone na maśle (Darnes De Saumon À La Meunière)
Dzwonka z łososia gotowane (Darnes De Saumon Pochées)
Dorada po prowansalsku (Dorade À La Provençale)
Grzbiet sandacza z sosem z masła, szalotek i białego wina (Dos De Sandre Au Beurre Blanc)
Eskalopek cielęcy ze śmietaną (Escalope De Veau À La Crème)
Eskalopek cielęcy po mediolańsku (Escalope De Veau À La Milanaise)
Eskalopek cielęcy panierowany po wiedeńsku (Escalope De Veau Panée À La Viennoise)
Ciasteczka francuskie z białym mięsem turbota (Feuilletés De Blanc De Turbot)
Filety z soli z masła, szalotek i białego wina (Filets De Sole Au Beurre Blanc)
Kacza lub gęsia tłusta wątróbka/ Foie Gras (Foie Gras)
Ser Camembert – ser z krowiego mleka (Fromage Camembert - Fromage Au Lait De Vache)
Homar (Homard)
Homar ze śmietaną (Homard À La Crème)
Homar po amerykańsku (Homard À L’Américaine)
Homar z szafranem (Homard Au Safran)
Homar gotowany w bulionie z dodatkiem białego wina podawany na zimno z majonezem (Homard Bellevue)
Homar z rusztu (Homard Grillé)
Homar lub langusta w białym winie z pomidorami i cebulą na ostro (Homard Ou Langouste À L’Armoricaine)
Homar pieczony (Homard Rôti)
Homar pieczony z przyprawami korzennymi (Homard Rôti Aux Épices)
Homar pieczony z sosem z własnej ikry (Homard Rôti Sauce Corail)
Szynka w galarecie z pietruszką (Jambon Persillé)
Langusta (Langouste)
Langusta ze śmietaną (Langouste À La Crème)
Langusta gotowana w bulionie z dodatkiem białego wina podawana na zimno z majonezem (Langouste Bellevue)
Langusta z rusztu (Langouste Grillée)
Langusta zapiekana z sosem (Langouste Thermidor)
Langustynki z curry (Langoustines Au Curry)
Lasagne z dorszem podawana z drobnymi warzywami (Lasagnes De Cabillaud Aux Petits Légumes)
Żabnica (Lotte – Baudroie)
Miętus po amerykańsku (Lotte À L’Américaine)
Zrazy z witlinka (Merlans En Paupiettes)
Przekładaniec z ciasta francuskiego z kremem waniliowym (Millefeuille À La Vanille)
Jajecznica z truflami (Œufs Brouillés À La Truffe)
Jajecznica z truflami (Œufs Brouillés Aux Truffes)
Omlet z truflami (Omelette Aux Truffes)
Zrazy cielęce zawijane (Paupiettes De Veau)
Ryba pieczona w piekarniku (Poisson Au Four)
Ryba w sosie białym (Poisson En Sauce Blanche)
Ryba wędzona (Poisson Fumé)
Ryby z rusztu (Poissons Grillés)
Pularda ze śmietaną (Poularde À La Crème)
Pularda ze smardzami (Poularde Aux Morilles)
Pularda duszona z estragonem (Poularde Braisée À L’Estragon)
Pularda gotowana w specjalnym żelaznym garnku (Poularde En Cocotte)
Pularda gotowana w pęcherzu wieprzowym (Poularde En Vessie)
Kurczak ze śmietaną (Poulet À La Crème)
Kurczak z rakami (Poulet Aux Écrevisses)
Kurczak ze śmietaną (Poulet À La Crème)
Pulpety ze szczupaka zapiekane (Quenelles De Brochet Gratinées)
Comber z królika z estragonem (Râble De Lapin À L’Estragon)
Grasica cielęca (Ris De Veau)
Grasica cielęca z purée czosnkowym (Ris De Veau À La Purée D’Ail)
Duszona grasica cielęca z sosem maderowym z dodatkiem trufli i purée z tłustej wątróbki (Ris De Veau Braisé Sauce Périgourdine)
Grasice cielęce duszone (Ris De Veau Braisés)
Grasica cielęca przyrumieniona na złoto ze śmietaną (Ris De Veau Doré À La Crème)
Risotto (Risotto)
Piotrosz – ryba (Saint Pierre – Poisson.)
Piotrosz pieczony (Saint Pierre Rôti – Poisson.)
Sałatka z pieczarek z łupaczem (Salade De Champignons De Paris Au Haddock)
Sałatka z langustynek (Salade De Langoustines)
Kiełbasa na ciepło zapiekana w cieście drożdżowym (Saucisson Chaud En Brioche)
Łosoś świeży (Saumon Frais)
Sola (Sole)
Sola z rusztu (Sole Grillée)
Sole z rusztu (Soles Grillées)
Tarta z grzybami (Tarte Aux Champignons)
Teryna z gęsiej i kaczej tłustej wątróbki (Terrine De Foie Gras De Canard Et D’Oie)
Teryna z owoców morza (Terrine De Fruits De Mer)
Teryna rybna (Terrine De Poissons)
Pstrąg z migdałami (Truite Aux Amandes)
Pstrąg faszerowany (Truite Farcie)
Pstrąg panierowany w mące i smażony na maśle (Truite Meunière)
Pstrąg o mięsie w kolorze łososiowym (Truite Saumonée)
Drób ze śmietaną (Volaille À La Crème)
Drób w sosie białym (Volailles En Sauce Blanche)
Created by 4lc
Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.