Połączenia

Crozes Hermitage Blanc   
Aloza z rusztu po angielsku (Alose Grillée À L’Anglaise) 
Potrawka z cielęciny (Blanquette De Veau) 
Zupa rybna podawana z grzanką i sosem aïoli na ostro (Bouillabaisse) 
Szczupak (Brochet) 
Szaszłyki z małż Świętego Jakuba (Brochettes De Saint-Jacques) 
Kalmary w atramencie (Calmars À L’Encre) 
Sercówki faszerowane (Clovisses Farcies) 
Małże Świętego Jakuba z sosem z czerwonego wina (Coquilles Saint Jacques À La Bordelaise) 
Małże Świętego Jakuba po prowansalsku (Coquilles Saint Jacques À La Provençale) 
Krab (Crabe) 
Kraby faszerowane (Crabes Farcis) 
Dzwonka z łososia z rusztu (Darnes De Saumon Grillées) 
Ciasteczka francuskie z serem Roquefort (Feuilletés Au Roquefort) 
Ciasteczka francuskie z białym mięsem turbota (Feuilletés De Blanc De Turbot) 
Wątróbka cielęca po liońsku (Foie De Veau À La Lyonnaise) 
Świeży ser z koziego mleka (Fromage Chèvre Frais) 
Ser Crottin De Chavignol - ser z koziego mleka (Fromage Crottin De Chavignol - Fromage Au Lait De Chèvre) 
Homar (Homard) 
Homar po amerykańsku (Homard À L’Américaine) 
Homar z rusztu (Homard Grillé) 
Homar lub langusta w białym winie z pomidorami i cebulą na ostro (Homard Ou Langouste À L’Armoricaine) 
Homar zapiekany z sosem (Homard Thermidor) 
Ostrygi (Huîtres) 
Ostrygi po amerykańsku (Huîtres À L’Américaine) 
Ostrygi faszerowane (Huîtres Farcies) 
Langusta (Langouste) 
Langusta zapiekana z sosem (Langouste Thermidor) 
Langustynki (Langoustines) 
Królik w cydrze (Lapin Au Cidre) 
Zrazy z witlinka (Merlans En Paupiettes) 
Jajecznica z truflami (Œufs Brouillés Aux Truffes) 
Ikra taszy (Œufs De Lompe) 
Omlet z truflami (Omelette Aux Truffes) 
Ryba w sosie (Poisson En Sauce) 
Ryba smażona na głębokim oleju (Poisson Frit) 
Wieprzowina na zimno (Porc Froid) 
Pularda naszpikowana truflami (Poularde Truffée) 
Kurczak z kurkami (Poulet Aux Girolles) 
Grasica cielęca z sosem z pieczarek, trufli i pulpetów, z dodatkiem białego wina (Ris De Veau Financière) 
Pieczeń wieprzowa na zimno (Rôti De Porc Froid) 
Sola z młodymi warzywami (Sole Aux Légumes Nouveaux) 
Tuńczyk po baskijsku (Thon À La Basquaise) 
Tuńczyk po prowansalsku (Thon À La Provençale) 
Tuńczyk smażony z cebulą i pomidorami (Thon Sauté Aux Oignons Et Tomates) 
Rak pustelnik (Tourteau) 
Pstrąg (Truite) 
Pstrąg z migdałami (Truite Aux Amandes) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.