Strona startowa
|
Zasady użytkowania
|
Kontakt
Potrawa
Wino
Witamy
Spis alfabetyczny
Zasady użytkowania
Partnerzy
Leksykon Terminów Winiarskich
Glosariusz terminologii winiarskiej
Bibliografia o Tematyce Winiarskiej
Targi win
Linki
Kontakt
Advertising
Mets et Vins
Połączenia
Bandol Rosé
Pasta z sardeli i oliwy (Anchoïade)
Faszerowane karczochy smażone na oliwie z oliwek (Artichauts Barigoule)
Struś po prowansalsku (Autruche À La Provençale)
Labraks pieczony z sokiem z mięsa (Bar - Loup De Mer Rôti Au Jus De Viande)
Żabnica zawijana - tj. kawałki ryby powiązane ze sobą na kształt udźca (Baudroie En Gigot De Mer)
Kiszka czarna (Boudin Noir)
Kiszka czarna z rusztu (Boudin Noir Grillé)
Kiszka czarna smażona (Boudin Noir Poêlé)
Zupa rybna podawana z grzanką i sosem aïoli na ostro (Bouillabaisse)
Zupa rybna podawana z sosem aïoli (Bourride)
Szaszłyki z jagnięciny (Brochettes D’Agneau)
Keks z oliwkami (Cake Aux Olives)
Kaczka z pomarańczami (Canard À L’Orange)
Mięso z gęsi z Landów gotowane w tłuszczu (Confit D’Oie Landaise)
Mięczaki (Coquillages)
Kotlety wieprzowe z kostką pieczone na ruszcie (Côtelettes De Porc En Grillade)
Kotlety jagnięce z kostką lub żeberka jagnięce z rusztu (Côtes D’Agneau Grillées)
Krewetki flambirowane/ Płonące krewetki (Crevettes Flambées)
Klopsiki z kurczaka panierowane w bułce tartej (Croquettes De Poulet)
Surowe warzywa z dipem lub surówki (Crudités)
Kuchnia azjatycka (Cuisine Asiatique)
Kurczak z curry (Curry De Poulet)
Dorada po prowansalsku (Dorade À La Provençale)
Przystawki z przyprawami lub z dodatkiem octu (Entrées Assaisonnées Ou Vinaigrées)
Eskalopki ze świeżej tłustej wątróbki bez przypraw (Escalopes De Foie Gras Frais Au Naturel)
Ślimaki (Escargots)
Filet z żabnicy (Filet De Baudroie)
Polędwica z sarny z borowikami (Filet De Chevreuil Aux Cèpes)
Kacza lub gęsia tłusta wątróbka/ Foie Gras (Foie Gras)
Ser owczy (Fromage De Brebis)
Ser Fromage De Chèvre - Ser z koziego mleka (Fromage De Chèvre)
Kawałki wieprzowiny pieczone na ruszcie (Grillade De Porc Au Barbecue)
Homar po amerykańsku (Homard À L’Américaine)
Homar lub langusta w białym winie z pomidorami i cebulą na ostro (Homard Ou Langouste À L’Armoricaine)
Szynka Parmeńska (Jambon De Parme)
Szynka z rusztu (Jambon Grillé)
Medaliony z miętusa z curry i brokułami (Médaillons De Lotte Au Curry Et Brocolis)
Golonka cielęca (Osso Bucco)
Indyk w potrawce z pomidorów i białego wina (Osso Bucco De Dinde)
Makaron z sosem carbonara (Pâtes À La Carbonara)
Mała eskalopka cielęca z makaronem lasagne i brokułami (Piccata De Veau Aux Lasagnes Et Brocolis)
Gołąb po prowansalsku (Pigeon À La Provençale)
Pizza (Pizza)
Pizza śródziemnomorska (Pizza Méditerranéenne)
Ryba smażona na głębokim oleju (Poisson Frit)
Pularda ze śmietaną (Poularde À La Crème)
Kurczak po baskijsku (Poulet À La Basquaise)
Kurczak z rożna (Poulet À La Broche)
Kurczak ze śmietaną (Poulet À La Crème)
Kurczak pieczony (Poulet Rôti)
Risotto (Risotto)
Ryba pieczona po prowansalsku (Rôti De Poisson À La Provençale)
Barweny na zimno z pomidorami (Rougets Froids À La Tomate)
Barweny z rusztu (Rougets Grillés)
Sałatka z wołowiny z trawą cytrynową (Salade De Boeuf À La Citronnelle)
Sałatka z pomidorów i sera Mozzarella z bazylią (Salade De Tomates Et De Mozzarella Au Basilic)
Sałatka nicejska (Salade Niçoise)
Sałatka jarzynowa z majonezem (Salade Russe)
Sałata zielona (Salade Verte)
Zupa z bazylią (Soupe Au Pistou)
Zupa z kluskami i krewetkami (Soupe De Nouilles Aux Crevettes)
Zupa rybna (Soupe De Poissons)
Zupa prowansalska z bazylią (Soupe Provençale Au Pistou)
Spaghetti z sosem carbonara (Spaghettis À La Carbonara)
Marokańska potrawka z jagnięciny (Tajine D’Agneau)
Żeberka wieprzowe z rusztu (Travers De Porc Grillés)
Created by 4lc
Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.