Połączenia

Coteaux D’Aix En Provence Rosé   
Pasta z sardeli i oliwy (Anchoïade) 
Faszerowane karczochy smażone na oliwie z oliwek (Artichauts Barigoule) 
Langustynki w cieście smażone na głębokim oleju (Beignets De Langoustines) 
Zupa rybna podawana z grzanką i sosem aïoli na ostro (Bouillabaisse) 
Zupa rybna podawana z sosem aïoli (Bourride) 
Szaszłyki z małż Świętego Jakuba (Brochettes De Saint-Jacques) 
Kawior z bakłażanów (Caviar D’Aubergines) 
Małże Świętego Jakuba po prowansalsku (Coquilles Saint Jacques À La Provençale) 
Surowe warzywa z dipem lub surówki (Crudités) 
Eskalopek z indyka z serem Roquefort (Escalope De Dinde Au Roquefort) 
Dorsz z sosem Aïoli (Morue À L’Aïoli) 
Dorsz z rusztu (Morue Grillée) 
Makaron (Pâtes) 
Makaron z pomidorami i bazylią (Pâtes À La Tomate Et Au Basilic) 
Nerki cielęce ze szpikiem (Rognons De Veau À La Moelle) 
Ryba pieczona po prowansalsku (Rôti De Poisson À La Provençale) 
Sałatka z wołowiny z trawą cytrynową (Salade De Boeuf À La Citronnelle) 
Sałatka z kraba (Salade De Crabe) 
Sałatka z pomidorów i sera Mozzarella z bazylią (Salade De Tomates Et De Mozzarella Au Basilic) 
Sałatka szefa kuchni (Salade Du Chef) 
Sałatka nicejska (Salade Niçoise) 
Sałatki (Salades) 
Sardynki z rusztu (Sardines Grillées) 
Spaghetti tunezyjskie (Spaghettis Tunisiens) 
Tarta z małżami na cieście francuskim (Tarte Feuilletée Aux Moules) 
Tuńczyk po baskijsku (Thon À La Basquaise) 
Tuńczyk po prowansalsku (Thon À La Provençale) 
Tuńczyk pieczony z sokiem z duszonych warzyw prowansalskich (Thon Rôti Au Jus De Ratatouille) 
Zapiekanka z dorsza z oliwą z oliwek (Tian De Morue À L’Huile D’Olive) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.