Strona startowa
|
Zasady użytkowania
|
Kontakt
Potrawa
Wino
Witamy
Spis alfabetyczny
Zasady użytkowania
Partnerzy
Leksykon Terminów Winiarskich
Glosariusz terminologii winiarskiej
Bibliografia o Tematyce Winiarskiej
Targi win
Linki
Kontakt
Advertising
Mets et Vins
Połączenia
Coteaux Du Languedoc Blanc
Pasta z sardeli i oliwy (Anchoïade)
Półmisek ryb wędzonych (Assiette De Poissons Fumés)
Owoce awokado faszerowane z krewetkami (Avocats Farcis Aux Crevettes)
Nagład z sosem z małż, krewetek i grzybów (Barbue À La Dieppoise)
Zupa rybna podawana z grzanką i sosem aïoli na ostro (Bouillabaisse)
Szaszłyki z żabnicy (Brochettes De Baudroie)
Sercówki faszerowane (Clovisses Farcies)
Mięczaki (Coquillages)
Małże Świętego Jakuba z borowikami (Coquilles Saint Jacques Aux Cèpes)
Małże Świętego Jakuba z sosem na bazie rosołu drobiowego i śmietany (Coquilles Saint Jacques Sauce Suprême)
Krab (Crabe)
Kraby faszerowane (Crabes Farcis)
Skorupiaki (Crustacés)
Filety z barweny w aromatycznej marynacie (Filets De Rouget À L’Escabèche)
Filety z barweny z rusztu (Filets De Rougets Grillés)
Filety z soli podawane z sosem na bazie śmietany, krewetek i grzybów (Filets De Sole Bonne Femme)
Flan ze szparagami (Flan Aux Asperges)
Ser owczy (Fromage De Brebis)
Ser Fromage De Chèvre - Ser z koziego mleka (Fromage De Chèvre)
Owoce morza (Fruits De Mer)
Kawałki mięsa pieczone na ruszcie (Grillades)
Homar (Homard)
Homar zapiekany z sosem (Homard Thermidor)
Ostrygi (Huîtres)
Ostrygi portugalskie (Huîtres Creuses)
Ostrygi z Basenu Arcachon (Huîtres D’Arcachon)
Ostrygi z Bouzigues (Huîtres De Bouzigues)
Ostrygi portugalskie (Huîtres Fines De Claire)
Ostrygi jodowane (Huîtres Iodées)
Ostrygi płaskie (Huîtres Plates)
Szynka Regionalna – rodzaj szynki wędzonej na sposób wiejski (Jambon De Pays)
Langusta (Langouste)
Langustynki (Langoustines)
Mix sałatowy z pieczonym kozim serem (Mesclun De Salades Au Chèvre Rôti)
Małże (Moules)
Małże z curry (Moules Au Curry)
Ryba (Poisson)
Ryba w papilotach (Poisson En Papillotes)
Ryba wędzona (Poisson Fumé)
Pularda ze śmietaną (Poularde À La Crème)
Sardynki z rusztu (Sardines Grillées)
Zupa rybna (Soupe De Poissons)
Zupa rybna po kanadyjsku (Soupe De Poissons Canadienne)
Teryna rybna (Terrine De Poissons)
Tuńczyk po baskijsku (Thon À La Basquaise)
Tuńczyk po prowansalsku (Thon À La Provençale)
Tuńczyk czerwony z cebulą (Thon Rouge Aux Oignons)
Tuńczyk smażony z cebulą i pomidorami (Thon Sauté Aux Oignons Et Tomates)
Rak pustelnik (Tourteau)
Pstrąg z migdałami (Truite Aux Amandes)
Drób pieczony (Volaille Rôtie)
Created by 4lc
Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.