Połączenia

Saumur Blanc   
Pasta z sardeli i oliwy (Anchoïade) 
Auszpiki z ryby (Aspics De Poisson) 
Labraks z sosem pomidorowym (Bar - Loup De Mer À La Livournaise) 
Labraks z rusztu z koperkiem (Bar - Loup De Mer Grillé Au Fenouil) 
Labraks z rusztu z koperkiem, oliwą i odrobiną cytryny (Bar - Loup De Mer Grillé Au Fenouil, À L’Huile Et Filet De Citron) 
Zupa z krabów (Bisque De Crabes) 
Zupa z homara (Bisque De Homard) 
Zupa z raków (Bisque D’Écrevisses) 
Potrawka z cielęciny (Blanquette De Veau) 
Okrągłe paszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem (Bouchées À La Reine) 
Szaszłyki z małż Świętego Jakuba (Brochettes De Saint-Jacques) 
Kawior z bakłażanów (Caviar D’Aubergines) 
Móżdżek cielęcy w cieście smażony na głębokim oleju (Cervelle De Veau En Beignet) 
Tort truskawkowy otoczony biszkoptami (Charlotte Aux Fraises) 
Potrawka z homara (Civet De Homard) 
Potrawka z langusty (Civet De Langouste) 
Sercówki faszerowane (Clovisses Farcies) 
Czarniak – ryba (Colin) 
Mięczaki (Coquillages) 
Małże Świętego Jakuba smażone (Coquilles Saint Jacques Poêlées) 
Małże Świętego Jakuba z sosem na bazie rosołu drobiowego i śmietany (Coquilles Saint Jacques Sauce Suprême) 
Kotlety cielęce z kostką (Côtes De Veau) 
Kotlety cielęce z kostką po normandzku (Côtes De Veau À La Normande) 
Kotlety cielęce z kostką zapiekane z cebulą, serem i bułką tartą (Côtes De Veau Foyot) 
Kotlety cielęce z kostką z pieczarkami i cebulą z dodatkiem calvadosu (Côtes De Veau Vallée D’Auge) 
Krab (Crabe) 
Kraby faszerowane (Crabes Farcis) 
Surowe warzywa z dipem lub surówki (Crudités) 
Dzwonka z łososia z rusztu (Darnes De Saumon Grillées) 
Grzbiet sandacza z sosem z masła, szalotek i białego wina (Dos De Sandre Au Beurre Blanc) 
Raki gotowane w bulionie z dodatkiem białego wina (Écrevisses À La Nage) 
Eskalopek cielęcy panierowany po wiedeńsku (Escalope De Veau Panée À La Viennoise) 
Filety rybne w papilotach (Filets De Poissons En Papillotes) 
Filety z sandacza z masła, szalotek i białego wina (Filets De Sandre Au Beurre Blanc) 
Filety z soli z sosem z małż, krewetek i grzybów (Filets De Sole À La Dieppoise) 
Filety z soli po normandzku (Filets De Sole À La Normande) 
Tłusta wątróbka smażona z przyprawami korzennymi (Foie Gras Poêlé Aux Épices) 
Małe rybki słodkowodne smażone na głębokim oleju (Friture De Poissons D'Eau Douce) 
Ser z surowego, niepasteryzowanego mleka (Fromage A Pâte Crue) 
Ser prasowany (Fromage A Pâte Pressée) 
Ser Camembert – ser z krowiego mleka (Fromage Camembert - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Crottin De Chavignol - ser z koziego mleka (Fromage Crottin De Chavignol - Fromage Au Lait De Chèvre) 
Ser Fromage De Chèvre - Ser z koziego mleka (Fromage De Chèvre) 
Ser Gouda – ser z krowiego mleka (Fromage Gouda - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Livarot – ser z owczego mleka (Fromage Mimolette - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Port-Salut – ser z krowiego mleka (Fromage Port-Salut - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Reblochon – ser z krowiego mleka (Fromage Reblochon - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Sainte Maure – ser z koziego mleka (Fromage Sainte Maure - Fromage Au Lait De Chèvre) 
Ser Saint Nectaire – ser z krowiego mleka (Fromage Saint Nectaire - Fromage Au Lait De Vache) 
Potrawka z królika z dodatkiem białego wina (Gibelotte De Lapin) 
Drozdy z owocami jałowca (Grives Au Genièvre) 
Homar po parysku (Homard À La Parisienne) 
Homar po amerykańsku (Homard À L’Américaine) 
Homar lub langusta w białym winie z pomidorami i cebulą na ostro (Homard Ou Langouste À L’Armoricaine) 
Homar zapiekany z sosem (Homard Thermidor) 
Ostrygi (Huîtres) 
Langusta po parysku (Langouste À La Parisienne) 
Langusta z rusztu (Langouste Grillée) 
Langusta zapiekana z sosem (Langouste Thermidor) 
Miętus po amerykańsku (Lotte À L’Américaine) 
Witlinki z tartymi warzywami (Merlans À La Julienne De Légumes) 
Małże z szafranem (Moules Au Safran) 
Pasztet ze skowronków (Pâté D’Alouettes) 
Zrazy cielęce zawijane (Paupiettes De Veau) 
Wieprzowina peklowana z soczewicą (Petit Salé Aux Lentilles) 
Perliczka z kapustą (Pintade Au Chou) 
Ryba z sosem z masła, szalotek i białego wina (Poisson Beurre Blanc) 
Ryba morska gotowana (Poisson De Mer Poché) 
Kurczak z dodatkiem szampana (Poulet À La Champenoise) 
Kurczak w sosie (Poulet En Sauce) 
Dyszek cielęcy (Quasi De Veau) 
Quiche z boczkiem (Quiche Au Lard) 
Raja – ryba (Raie) 
Raja z ciemnym masłem (Raie Au Beurre Noir) 
Raja z masłem przyrumienionym na kolor orzechowy (Raie Au Beurre Noisette) 
Szaszłyki z grasicy cielęcej (Ris De Veau En Brochettes) 
Barweny (Rougets) 
Sałatka z łososiem i grejpfrutem (Salade Au Saumon Et Pamplemousses) 
Sałatka słodko-słona (Salade Composée Sucrée Salée) 
Sałatka z surowych grzybów (Salade De Champignons Crus) 
Sałatka z makaronu z owocami morza (Salade De Pâtes Aux Fruits De Mer) 
Sałatki (Salades) 
Sandacz z sosem z masła, szalotek i białego wina (Sandre Au Beurre Blanc) 
Selles Sur Cher – ser z koziego mleka (Selles Sur Cher -) 
Zupa rybna po bretońsku (Soupe De Poissons Bretonne) 
Tatar z langustynek z ostrygami (Tartare De Langoustines Aux Huîtres) 
Teryna z królika (Terrine De Lapin) 
Owoce morza gotowane w białym winie podawane z sosem w specjalnej miseczce (Timbale De Fruits De Mer) 
Tofu z boczniakami (Tofu Aux Pleurotes) 
Rak pustelnik (Tourteau) 
Rak pustelnik z majonezem (Tourteau À La Mayonnaise) 
Pstrąg (Truite) 
Turbot z zabajone na bazie szampana (Turbot Au Sabayon De Champagne) 
Turbot gotowany z sosem holenderskim (Turbot Poché Sauce Hollandaise) 
Cielęcina pieczona (Veau Rôti) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.