Połączenia

Vin De Corse Rosé   
Pasta z sardeli i oliwy (Anchoïade) 
Labraks z rusztu (Bar - Loup De Mer Grillé) 
Comber jagnięcy z ziołami prowansalskimi (Baron D’Agneau Aux Herbes De Provence) 
Potrawka z cielęciny (Blanquette De Veau) 
Surowa wołowina z bazylią (Bœuf Cru Au Basilic) 
Zupa rybna podawana z grzanką i sosem aïoli na ostro (Bouillabaisse) 
Szaszłyki z jagnięciny na sposób orientalny (Brochettes D’Agneau Kébab) 
Przepiórki z winogronami (Cailles Aux Raisins) 
Przepiórki pieczone (Cailles Rôties) 
Kaczka lakierowana (Canard Laqué) 
Schab jagnięcy z kością po langwedocku (Carré D’Agneau À La Languedocienne) 
Kasza kuskus (Couscous) 
Kasza kuskus z kilkoma rodzajami mięsa (Couscous Royal) 
Klopsiki z kurczaka panierowane w bułce tartej (Croquettes De Poulet) 
Surowe warzywa z dipem lub surówki (Crudités) 
Kurczak z curry (Curry De Poulet) 
Dorada z kurkami (Daurade Aux Girolles) 
Dorada z kurkami (Dorade - Daurade Aux Girolles) 
Ślimaki (Escargots) 
Ser owczy (Fromage De Brebis) 
Ser owczy baskijski (Fromage De Brebis Basque) 
Ser Fromage De Chèvre - Ser z koziego mleka (Fromage De Chèvre) 
Małże z curry (Moules Au Curry) 
Pizza (Pizza) 
Pizza śródziemnomorska (Pizza Méditerranéenne) 
Pizza neapolitańska (Pizza Napolitaine) 
Wieprzowina na zimno (Porc Froid) 
Wołowina gotowana z warzywami (Pot Au Feu) 
Kurczak z rożna (Poulet À La Broche) 
Kurczak z frytkami (Poulet Avec Des Frites) 
Kurczak z rusztu (Poulet Grillé) 
Tarty z nadzieniem i masą jajeczną (Quiches) 
Pieczeń wieprzowa na zimno (Rôti De Porc Froid) 
Sałatka z pomidorów (Salade De Tomates) 
Sałatka z pomidorów i sera Mozzarella z bazylią (Salade De Tomates Et De Mozzarella Au Basilic) 
Sałatka nicejska (Salade Niçoise) 
Sałatka jarzynowa z majonezem (Salade Russe) 
Sałata zielona (Salade Verte) 
Sałatki (Salades) 
Marokańska potrawka z jagnięciny (Tajine D’Agneau) 
Potrawka z jagnięciny po marokańsku (Tajine D’Agneau À La Marocaine) 
Głowa cielęca z sosem winegret z jajkami na twardo, korniszonami i kaparami (Tête De Veau Sauce Gribiche) 
Głowa cielęca z sosem winegret z jajkami na twardo i ziołami aromatycznymi (Tête De Veau Sauce Ravigote) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.