Połączenia

Cassis Blanc   
Kulki z dorsza smażone na głębokim oleju (Accras De Morue) 
Pasta z sardeli i oliwy (Anchoïade) 
Faszerowane karczochy smażone na oliwie z oliwek (Artichauts Barigoule) 
Auszpiki prowansalskie (Aspics Provençal) 
Labraks z rusztu (Bar - Loup De Mer Grillé) 
Labraks z rusztu z koperkiem (Bar - Loup De Mer Grillé Au Fenouil) 
Nagład (Barbue Poisson) 
Zupa z homara (Bisque De Homard) 
Zupa rybna podawana z grzanką i sosem aïoli na ostro (Bouillabaisse) 
Keks z oliwkami (Cake Aux Olives) 
Kalmary w atramencie (Calmars À L’Encre) 
Kalmary i pory smażone na miękko (Calmars Et Fondue De Poireaux) 
Sarnina z wiśniami i pomarańczą (Chevreuil Aux Cerises Et À L’Orange) 
Kiszona kapusta z rybami (Choucroute De Poissons) 
Czarniak – ryba (Colin) 
Mięczaki (Coquillages) 
Małże Świętego Jakuba po prowansalsku (Coquilles Saint Jacques À La Provençale) 
Małże Świętego Jakuba z sosem na bazie rosołu drobiowego i śmietany (Coquilles Saint Jacques Sauce Suprême) 
Zupa rybna z ziemniakami i cebulą (Cotriade) 
Zupa rybna z ziemniakami i cebulą (Cotriade De Poissons) 
Kasza kuskus z rybą (Couscous Au Poisson) 
Surowe warzywa z dipem lub surówki (Crudités) 
Dorada po prowansalsku (Dorade À La Provençale) 
Dorada z cytryną kandyzowaną (Dorade - Daurade Au Citron Confit) 
Dorada z grzybami (Dorade - Daurade Aux Champignons) 
Grzbiet sandacza (Dos De Sandre) 
Aromatyczna marynata do barweny (Escabèche De Rougets) 
Eskalopek cielęcy po mediolańsku (Escalope De Veau À La Milanaise) 
Eskalopek cielęcy panierowany po wiedeńsku (Escalope De Veau Panée À La Viennoise) 
Małe rybki smażone na głębokim oleju (Friture De Poissons) 
Małe rybki słodkowodne smażone na głębokim oleju (Friture De Poissons D'Eau Douce) 
Ser owczy korsykański (Fromage De Brebis De Corse) 
Homar po parysku (Homard À La Parisienne) 
Ostrygi zapiekane (Huîtres Gratinées) 
Langusta po parysku (Langouste À La Parisienne) 
Langusta z rusztu (Langouste Grillée) 
Młody królik z pastą z kaparów, czarnych oliwek i sardeli (Lapereau À La Tapenade) 
Miętus z zielonym pieprzem (Lotte Au Poivre Vert) 
Marynata z mango i sera Mozzarella (Marinade De Mangue Et Mozzarelle) 
Witlinki panierowane po angielsku (Merlans Panés À L’Anglaise) 
Małże ze śmietaną (Moules À La Crème) 
Małże w białym winie z szalotką (Moules Marinière) 
Jajka sadzone po lotaryńsku (Œufs Sur Le Plat À La Lorraine) 
Pasztet ze skowronków (Pâté D’Alouettes) 
Makaron z Pesto (Pâtes Al Pesto) 
Ryba (Poisson) 
Rydza marynowana (Poisson Mariné) 
Wieprzowina na zimno (Porc Froid) 
Kurczak w winie słodzonym z borowikami (Poulet Au Vin Sucré Et Aux Cèpes) 
Kurczak z sosem z pomidorów, pieczarek i białego wina (Poulet Marengo) 
Dyszek cielęcy z cebulą dymką (Quasi De Veau Aux Petits Oignons) 
Raja – ryba (Raie) 
Risotto z miętusem (Risotto À La Lotte) 
Ryż z owocami morza (Riz Aux Fruits De Mer) 
Pieczeń wieprzowa na zimno (Rôti De Porc Froid) 
Barweny (Rougets) 
Barweny i makaron tagliatelle zwinięty na kształt gniazda (Rougets Et Tagliatelles Au Nid) 
Barweny na zimno z pomidorami (Rougets Froids À La Tomate) 
Barweny z rusztu (Rougets Grillés) 
Piotrosz z rusztu z koperkiem (Saint Pierre Grillé Au Fenouil – Poisson.) 
Sałatka Cezara (Salade César) 
Sałatka z barweny z pastą z kaparów, czarnych oliwek i sardeli (Salade De Rougets À La Tapenade) 
Sałatka z pomidorów (Salade De Tomates) 
Sałatka nicejska (Salade Niçoise) 
Sałatka jarzynowa z majonezem (Salade Russe) 
Sałata zielona (Salade Verte) 
Sałatki (Salades) 
Langustynki po włosku (Scampis À L’Italienne) 
Zupa porowa z łupaczem i piaskołazami (Soupe De Poireaux Au Haddock Et Aux Coques) 
Zupa rybna (Soupe De Poissons) 
Sałatka z kaszy kuskus z cebulą, pomidorami i ziołami (Taboulé) 
Tarta z białym serem (Tarte Au Fromage Blanc) 
Tarta Tatin z morelami (Tarte Tatin Aux Abricots) 
Teryna ze świeżego koziego mięsa (Terrine De Chèvre Frais) 
Teryna z białych ryb z sosem Aïoli (Terrine De Poissons Blancs À L’Aïoli) 
Teryna z rai (Terrine De Raie) 
Turbot gotowany (Turbot Poché) 
Cielęcina z sosem z pomidorów, pieczarek i białego wina (Veau Marengo) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.