Połączenia

Vin De Savoie Blanc   
Węgorze smażone na głębokim oleju (Anguilles Frites) 
Półmisek ryb wędzonych (Assiette De Poissons Fumés) 
Kiszka biała (Boudin Blanc) 
Bufet z wędlinami (Buffet De Charcuteries) 
Carpaccio z surowych małż Świętego Jakuba (Carpaccio De Coquilles Saint Jacques Crues) 
Czarniak na zimno z majonezem (Colin Froid À La Mayonnaise) 
Grzbiet sandacza z sosem z masła, szalotek i białego wina (Dos De Sandre Au Beurre Blanc) 
Raki (Écrevisses) 
Ślimaki (Escargots) 
Filety z okonia panierowane w mące i smażone na maśle (Filets De Perche Belle Meunière) 
Filety z okonia z rusztu (Filets De Perche Grillés) 
Małe rybki smażone na głębokim oleju (Friture De Poissons) 
Ser z surowego, niepasteryzowanego mleka (Fromage A Pâte Crue) 
Ser gotowany (Fromage A Pâte Cuite) 
Ser prasowany (Fromage A Pâte Pressée) 
Ser Beaufort – ser z krowiego mleka (Fromage Beaufort - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Camembert – ser z krowiego mleka (Fromage Camembert - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Comté - ser z krowiego mleka (Fromage Comté - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Edam – ser z krowiego mleka (Fromage Edam) 
Ser Emmental lub Emmenthal - ser z krowiego mleka (Fromage Emmental Ou Emmenthal - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Gouda – ser z krowiego mleka (Fromage Gouda - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Gruyère – ser z krowiego mleka (Fromage Gruyère - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Livarot – ser z owczego mleka (Fromage Mimolette - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Port-Salut – ser z krowiego mleka (Fromage Port-Salut - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Reblochon – ser z krowiego mleka (Fromage Reblochon - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Saint Nectaire – ser z krowiego mleka (Fromage Saint Nectaire - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Saint Paulin - ser z krowiego mleka (Fromage Saint Paulin - Fromage Au Lait De Vache) 
Owoce morza (Fruits De Mer) 
Langusta (Langouste) 
Langusta na zimno z majonezem (Langouste Froide À La Mayonnaise) 
Langusta z majonezem (Langouste Mayonnaise) 
Ryba (Poisson) 
Ryba rzeczna (Poisson De Rivière) 
Ryba wędzona (Poisson Fumé) 
Rodzaj topionego sera (Raclette) 
Sałatka słodko-słona (Salade Composée Sucrée Salée) 
Sałatki (Salades) 
Pstrąg (Truite) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.