Strona startowa
|
Zasady użytkowania
|
Kontakt
Potrawa
Wino
Witamy
Spis alfabetyczny
Zasady użytkowania
Partnerzy
Leksykon Terminów Winiarskich
Glosariusz terminologii winiarskiej
Bibliografia o Tematyce Winiarskiej
Targi win
Linki
Kontakt
Advertising
Mets et Vins
Połączenia
Corbières Rosé
Kulki z dorsza smażone na głębokim oleju (Accras De Morue)
Włoskie przystawki z oliwą z oliwek (Antipasti À L’Huile D’Olive)
Kawałki grasicy cielęcej w cieście smażone na głębokim oleju (Beignets De Ris De Veau)
Zupa rybna podawana z grzanką i sosem aïoli na ostro (Bouillabaisse)
Zapiekanka z purée z dorsza (Brandade De Morue)
Szaszłyki z jagnięciny (Brochettes D’Agneau)
Szaszłyki z ogonów langustynek (Brochettes De Queues De Langoustines)
Kaczka pieczona z rzepą (Canard Rôti Aux Navets)
Schab cielęcy z kością po prowansalsku (Carré De Veau À La Provençale)
Kotlety cielęce z kostką z sosem na bazie śmietany, krewetek i grzybów (Côtes De Veau À La Bonne Femme)
Kasza kuskus (Couscous)
Kasza kuskus z kilkoma rodzajami mięsa (Couscous Royal)
Krab po antylsku (Crabe À L’Antillaise)
Surowe warzywa z dipem lub surówki (Crudités)
Desery (Desserts)
Ciasteczka francuskie z serem Roquefort (Feuilletés Au Roquefort)
Ciasteczka francuskie z grasicą cielęcą (Feuilletés De Ris De Veau)
Polędwica wieprzowa pieczona (Filet De Porc Rôti)
Wątróbka cielęca po wenecku (Foie De Veau À La Vénitienne)
Szynka Bajońska (Jambon De Bayonne)
Jajecznica z truflami (Œufs Brouillés Aux Truffes)
Pasztet wiejski (Pâté De Campagne)
Pizza (Pizza)
Pizza śródziemnomorska (Pizza Méditerranéenne)
Pizza neapolitańska (Pizza Napolitaine)
Kurczak ze śmietaną (Poulet À La Crème)
Rostbef na zimno (Rosbif Froid)
Sałatka z fasolki szparagowej (Salade De Haricots Verts)
Sałatka z pomidorów (Salade De Tomates)
Sałatka z pomidorów i sera Mozzarella z bazylią (Salade De Tomates Et De Mozzarella Au Basilic)
Sałatka jarzynowa z majonezem (Salade Russe)
Sałata zielona (Salade Verte)
Sałatki (Salades)
Marokańska potrawka z jagnięciny (Tajine D’Agneau)
Potrawka z jagnięciny po marokańsku (Tajine D’Agneau À La Marocaine)
Teryna z dziczyzny (Terrine De Gibier)
Teryna z warzyw (Terrine De Légumes)
Tuńczyk po baskijsku (Thon À La Basquaise)
Tuńczyk po prowansalsku (Thon À La Provençale)
Created by 4lc
Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.