Połączenia

Alsace Pinot Blanc - Klevner Blanc   
Węgorze wędzone (Anguilles Fumées) 
Półmisek wędlin lub bufet z wędlinami (Assiette Ou Buffet De Charcuteries) 
Langustynki w cieście smażone na głębokim oleju (Beignets De Langoustines) 
Potrawka z cielęciny (Blanquette De Veau) 
Potrawka drobiowa (Blanquette De Volaille) 
Bufet z wędlinami (Buffet De Charcuteries) 
Karp z tłustą wątróbką (Carpe Au Foie Gras) 
Karp faszerowany (Carpe Farcie) 
Czarniak – ryba (Colin) 
Małże Świętego Jakuba gotowane na parze z alg (Coquilles Saint Jacques À La Vapeur D’Algues) 
Małże Świętego Jakuba z curry (Coquilles Saint Jacques Au Curry) 
Małże Świętego Jakuba z szafranem (Coquilles Saint Jacques Au Safran) 
Małże Świętego Jakuba z sosem na bazie rosołu drobiowego i śmietany (Coquilles Saint Jacques Sauce Suprême) 
Kotlety wieprzowe z kostką pieczone na ruszcie (Côtelettes De Porc En Grillade) 
Kotlety cielęce z kostką ze śmietaną (Côtes De Veau À La Crème) 
Klopsiki z kurczaka panierowane w bułce tartej (Croquettes De Poulet) 
Udziec sarni z kaparami (Cuissot De Chevreuil Aux Câpres) 
Grzbiet sandacza z sosem z masła, szalotek i białego wina (Dos De Sandre Au Beurre Blanc) 
Cykorie z szynką pieczone w piekarniku (Endives Au Jambon Au Four) 
Cykorie z szynką w papilotach (Endives Au Jambon En Papillotes) 
Eskalopek cielęcy z dodatkiem soku z cytryny (Escalope De Veau Citronnée) 
Ślimaki (Escargots) 
Ślimaki po burgundzku (Escargots À La Bourguignonne) 
Ślimaki z czosnkiem (Escargots À L’Ail) 
Filety rybne w papilotach (Filets De Poissons En Papillotes) 
Polędwiczki wieprzowe (Filets Mignons De Porc) 
Wątróbka cielęca po wenecku (Foie De Veau À La Vénitienne) 
Wątróbka cielęca smażona (Foie De Veau Poêlé) 
Potrawka drobiowa (Fricassée De Volaille) 
Małe rybki smażone na głębokim oleju (Friture De Poissons) 
Małe rybki słodkowodne smażone na głębokim oleju (Friture De Poissons D'Eau Douce) 
Ser owczy (Fromage De Brebis) 
Galantyna z królika (Galantine De Lapin) 
Kawałki wieprzowiny pieczone na ruszcie (Grillade De Porc Au Barbecue) 
Szynka z rusztu (Jambon Grillé) 
Golonka wieprzowa z kiszoną kapustą (Jarret De Porc À La Choucroute) 
Królik w cydrze (Lapin Au Cidre) 
Zrazy cielęce zawijane (Paupiettes De Veau) 
Ryba surowa (Poisson Cru) 
Ryba surowa marynowana (Poisson Cru Mariné) 
Rydza marynowana (Poisson Mariné) 
Wieprzowina na zimno (Porc Froid) 
Kurczak z sosem z pomidorów, pieczarek i białego wina (Poulet Marengo) 
Kurczak pieczony (Poulet Rôti) 
Raja – ryba (Raie) 
Raja z masłem przyrumienionym na kolor orzechowy (Raie Au Beurre Noisette) 
Grasica cielęca (Ris De Veau) 
Pieczeń wieprzowa na zimno (Rôti De Porc Froid) 
Barweny (Rougets) 
Sola z rusztu (Sole Grillée) 
Sole z rusztu (Soles Grillées) 
Głowa cielęca (Tête De Veau) 
Głowa cielęca z sosem winegret z jajkami na twardo, korniszonami i kaparami (Tête De Veau Sauce Gribiche) 
Głowa cielęca z sosem winegret z jajkami na twardo i ziołami aromatycznymi (Tête De Veau Sauce Ravigote) 
Żeberka wieprzowe z sosem diabelskim (Travers De Porc À La Sauce Diable) 
Żeberka wieprzowe w sosie słodko-kwaśnym (Travers De Porc À L’Aigre–Doux) 
Żeberka wieprzowe z rusztu (Travers De Porc Grillés) 
Końcówki żeberek wieprzowych lakierowane (Travers De Porc Laqués) 
Pstrąg (Truite) 
Cielęcina z sosem z pomidorów, pieczarek i białego wina (Veau Marengo) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.