Strona startowa
|
Zasady użytkowania
|
Kontakt
Potrawa
Wino
Witamy
Spis alfabetyczny
Zasady użytkowania
Partnerzy
Leksykon Terminów Winiarskich
Glosariusz terminologii winiarskiej
Bibliografia o Tematyce Winiarskiej
Targi win
Linki
Kontakt
Advertising
Mets et Vins
Połączenia
Côtes Du Rhône Blanc
Kulki z dorsza smażone na głębokim oleju (Accras De Morue)
Węgorze smażone na głębokim oleju (Anguilles Frites)
Szparagi ze śmietaną (Asperges À La Crème)
Szparagi białe (Asperges Blanches)
Półmisek wędlin lub bufet z wędlinami (Assiette Ou Buffet De Charcuteries)
Nagład (Barbue Poisson)
Kawałki grasicy cielęcej w cieście smażone na głębokim oleju (Beignets De Ris De Veau)
Zapiekanka z purée z dorsza (Brandade De Morue)
Szaszłyki rybne (Brochettes De Poissons)
Bufet z wędlinami (Buffet De Charcuteries)
Kalmary w atramencie (Calmars À L’Encre)
Kalmary i pory smażone na miękko (Calmars Et Fondue De Poireaux)
Carpaccio z małż Świętego Jakuba (Carpaccio De Coquilles Saint Jacques)
Żabie udka zapiekane w kasolecie (Cassolette De Cuisses De Grenouilles)
Wędliny (Charcuteries)
Zupa rybna z ziemniakami i cebulą (Cotriade)
Skorupiaki (Crustacés)
Jagnięcina z curry (Curry D’Agneau)
Indyk z truflami i śmietaną (Dinde Aux Truffes Et À La Crème)
Dorada z cytryną (Dorade - Daurade Au Citron)
Grzbiet sandacza z sosem z masła, szalotek i białego wina (Dos De Sandre Au Beurre Blanc)
Raki w bulionie z dodatkiem soku z cytryny (Écrevisses A La Nage Citronnée)
Ciasteczka francuskie z serem (Feuilletés Au Fromage)
Kacza lub gęsia tłusta wątróbka/ Foie Gras (Foie Gras)
Świeży ser Carré - ser z krowiego mleka (Fromage Carré Frais - Fromage Au Lait De Vache)
Ser Reblochon – ser z krowiego mleka (Fromage Reblochon - Fromage Au Lait De Vache)
Szynka w białym winie (Jambon Au Vin Blanc)
Królik marynowany z grilla (Lapin Mariné Au Barbecue)
Miętus po amerykańsku (Lotte À L’Américaine)
Ryba (Poisson)
Ryba smażona na głębokim oleju (Poisson Frit)
Pulpety (Quenelles)
Raja z masłem przyrumienionym na kolor orzechowy (Raie Au Beurre Noisette)
Grasica cielęca (Ris De Veau)
Piotrosz – ryba (Saint Pierre – Poisson.)
Sałatka z pomidorów i sera Mozzarella z bazylią (Salade De Tomates Et De Mozzarella Au Basilic)
Sałatka nicejska (Salade Niçoise)
Różnorodne sałatki (Salades Variées)
Langustynki po włosku (Scampis À L’Italienne)
Suflet serowy (Soufflé Au Fromage)
Tarta zielona z serem z kwaśnego owczego mleka (Tarte Verte Au Caillé De Brebis)
Teryna rybna z drobnymi warzywami (Terrine De Poissons Aux Petits Légumes)
Rak pustelnik faszerowany (Tourteau Farci)
Created by 4lc
Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.