Strona startowa
|
Zasady użytkowania
|
Kontakt
Potrawa
Wino
Witamy
Spis alfabetyczny
Zasady użytkowania
Partnerzy
Leksykon Terminów Winiarskich
Glosariusz terminologii winiarskiej
Bibliografia o Tematyce Winiarskiej
Targi win
Linki
Kontakt
Advertising
Mets et Vins
Połączenia
Sauvignon Blanc Blanc
Włoskie przystawki z oliwą z oliwek (Antipasti À L’Huile D’Olive)
Owoce awokado faszerowane z krewetkami (Avocats Farcis Aux Crevettes)
Labraks z rusztu (Bar - Loup De Mer Grillé)
Potrawka z cielęciny (Blanquette De Veau)
Potrawka z cielęciny (Blanquette De Veau)
Szaszłyki z miętusa z rusztu z ziołami (Brochettes De Lottes Grillées Aux Herbes)
Carpaccio z tuńczyka (Carpaccio De Thon)
Carpaccio z miecznika (Carpaccio D'Espadon)
Zapiekanka z cykorii (Chicons Au Gratin)
Mięczaki (Coquillages)
Dzwonka z łososia z rusztu (Darnes De Saumon Grillées)
Dorada (Dorade)
Filety z okonia (Filets De Perche)
Filety z okonia z rusztu (Filets De Perche Grillés)
Filety z barweny (Filets De Rouget)
Filety z barweny z rusztu (Filets De Rougets Grillés)
Filety z sandacza (Filets De Sandre)
Filety z soli (Filets De Sole)
Filety z turbota (Filets De Turbot)
Kacza lub gęsia tłusta wątróbka/ Foie Gras (Foie Gras)
Ser Crottin De Chavignol - ser z koziego mleka (Fromage Crottin De Chavignol - Fromage Au Lait De Chèvre)
Ostrygi (Huîtres)
Langustynki z rusztu (Langoustines Grillées)
Lasagne z sosem bolońskim (Lasagnes À La Bolognaise)
Miętus z porami (Lotte Aux Poireaux)
Makaron z Pesto (Pâtes Al Pesto)
Okoń (Perche)
Ryba (Poisson)
Ryba surowa (Poisson Cru)
Ryby z rusztu (Poissons Grillés)
Kurczak z estragonem (Poulet À L’Estragon)
Kurczak po indonezyjsku (Poulet À L’Indonésienne)
Quiche z brokułami i z szynką (Quiche Aux Brocolis Et Au Jambon)
Quiche z porami (Quiche Aux Poireaux)
Grasica cielęca ze śmietaną (Ris De Veau À La Crème)
Risotto (Risotto)
Barweny (Rougets)
Barweny z rusztu (Rougets Grillés)
Piotrosz – ryba (Saint Pierre – Poisson.)
Piotrosz z rusztu (Saint Pierre Grillé – Poisson.)
Sałatka z makaronu (Salade De Pâtes)
Sałata fryzyjska z serem Crottin de Chavignol (Salade Frisée Au Crottin De Chavignol)
Sałata zielona (Salade Verte)
Sandacz (Sandre)
Sardynki z rusztu (Sardines Grillées)
Łosoś świeży (Saumon Frais)
Łosoś z rusztu (Saumon Grillé)
Sola (Sole)
Sola z rusztu (Sole Grillée)
Sola panierowana w mące i smażona na maśle (Sole Meunière)
Sole z rusztu (Soles Grillées)
Sole panierowane w mące i smażone na maśle (Soles Meunières)
Spaghetti z Pesto (Spaghettis Al Pesto)
Stek z tuńczyka z rusztu (Steak De Thon Grillé)
Tatar z ryb (Tartare De Poissons)
Tatar z tuńczyka (Tartare De Thon)
Tatar z czerwonego tuńczyka (Tartare De Thon Rouge)
Tarta z dynią (Tarte À La Citrouille)
Tarta cebulowa (Tarte À L’Oignon)
Tarta ze szparagami (Tarte Aux Asperges)
Tarta ze szpinakiem (Tarte Aux Épinards)
Tarta z warzywami (Tarte Aux Légumes)
Tarta cebulowa (Tarte Aux Oignons)
Tarta z porami (Tarte Aux Poireaux)
Teryna ze szczupaka (Terrine De Brochet)
Teryna z krabów (Terrine De Crabe)
Teryna z owoców morza (Terrine De Fruits De Mer)
Teryna z ryby z sosem z dodatkiem soku z cytryny (Terrine De Poisson Sauce Citronnée)
Teryna rybna (Terrine De Poissons)
Teryna z rai (Terrine De Raie)
Teryna z barweny (Terrine De Rougets)
Teryna z małży Św. Jakuba (Terrine De Saint Jacques)
Teryna z łososia (Terrine De Saumon)
Turbot (Turbot)
Turbot (Turbot Poisson)
Drób z estragonem (Volaille À L’Estragon)
Created by 4lc
Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.