Połączenia

Vdp D’Oc Chardonnay Blanc   
Włoskie przystawki z oliwą z oliwek (Antipasti À L’Huile D’Olive) 
Półmisek mięczaków (Assiette De Coquillages) 
Kawałki ryb w cieście smażone na głębokim oleju (Beignets De Poissons) 
Zupa rybna podawana z sosem aïoli (Bourride) 
Szaszłyki z ryb i owoców morza z kminkiem (Brochettes De La Mer Au Cumin) 
Skorupiaki (Crustacés) 
Desery (Desserts) 
Eskalopek cielęcy ze śmietaną (Escalope De Veau À La Crème) 
Filet z miętusa z szałwią (Filet De Lotte À La Sauge) 
Wątróbka cielęca (Foie De Veau) 
Ser Epoisses - ser z krowiego mleka (Fromage Epoisses - Fromage Au Lait De Vache) 
Owoce morza (Fruits De Mer) 
Pularda zawijana w winie (Gigot De Poularde Au Vin) 
Kawałki mięsa pieczone na ruszcie (Grillades) 
Ostrygi zapiekane (Huîtres Gratinées) 
Langusta po parysku (Langouste À La Parisienne) 
Langusta gotowana w bulionie z dodatkiem białego wina podawana na zimno z majonezem (Langouste Bellevue) 
Langusta na zimno z majonezem (Langouste Froide À La Mayonnaise) 
Lasagne z sosem bolońskim (Lasagnes À La Bolognaise) 
Witlinki panierowane po angielsku (Merlans Panés À L’Anglaise) 
Dorsz (Morue) 
Jajka w galarecie (Œufs En Gelée) 
Jajka faszerowane pastą z żółtek i majonezu (Œufs Mimosa) 
Zrazy cielęce zawijane (Paupiettes De Veau) 
Okoń (Perche) 
Ryba (Poisson) 
Ryba surowa (Poisson Cru) 
Ryba surowa marynowana (Poisson Cru Mariné) 
Ryba w papilotach (Poisson En Papillotes) 
Ryba w sosie (Poisson En Sauce) 
Ryba wędzona (Poisson Fumé) 
Ryby z rusztu (Poissons Grillés) 
Wołowina gotowana z warzywami (Pot Au Feu) 
Kura gotowana z warzywami (Poule Au Pot) 
Kurczak z estragonem (Poulet À L’Estragon) 
Tarta lotaryńska (Quiche Lorraine) 
Pieczeń cielęca (Rôti De Veau) 
Łosoś z rusztu (Saumon Grillé) 
Łosoś marynowany (Saumon Mariné) 
Spaghetti z Pesto (Spaghettis Al Pesto) 
Teryna z warzyw (Terrine De Légumes) 
Drób (Volaille) 
Drób pieczony (Volaille Rôtie) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.