Połączenia

Corbières Blanc   
Podroby indycze z rzepą (Abattis De Dinde Aux Navets) 
Węgorze wędzone (Anguilles Fumées) 
Szparagi z majonezem (Asperges À La Mayonnaise) 
Szparagi w sosie holenderskim (Asperges En Sauce Hollandaise) 
Świeże szparagi z sosem muślinowym (Asperges Fraîches À La Sauce Mousseline) 
Auszpiki z szynką (Aspics Au Jambon) 
Kawałki wątróbki z rai w cieście smażone na głębokim oleju (Beignets De Foie De Raie) 
Zupa z krabów (Bisque De Crabes) 
Zupa z homara (Bisque De Homard) 
Zupa rybna podawana z grzanką i sosem aïoli na ostro (Bouillabaisse) 
Żabie udka zapiekane w kasolecie (Cassolette De Cuisses De Grenouilles) 
Sercówki faszerowane (Clovisses Farcies) 
Małże Świętego Jakuba gotowane w bulionie z dodatkiem białego wina (Coquilles Saint Jacques À La Nage) 
Małże Świętego Jakuba gotowane na parze (Coquilles Saint Jacques À La Vapeur) 
Małże Świętego Jakuba z liśćmi szczawiu (Coquilles Saint Jacques Aux Feuilles D’Oseille) 
Krab (Crabe) 
Kraby faszerowane (Crabes Farcis) 
Dzwonka z łososia panierowane w mące i smażone na maśle (Darnes De Saumon À La Meunière) 
Raki gotowane w bulionie z dodatkiem białego wina (Écrevisses À La Nage) 
Eskalopek cielęcy panierowany po wiedeńsku (Escalope De Veau Panée À La Viennoise) 
Ciasteczka francuskie z owocami morza (Feuilletés Aux Fruits De Mer) 
Filety rybne w papilotach (Filets De Poissons En Papillotes) 
Ser Fromage De Chèvre - Ser z koziego mleka (Fromage De Chèvre) 
Ser z Pirenejów – ser z krowiego mleka (Fromage Des Pyrénées - Fromage Au Lait De Vache) 
Homar z borowikami i piaskołazami (Homard Aux Cèpes Et Aux Palourdes) 
Ostrygi (Huîtres) 
Ostrygi w galarecie (Huîtres En Gelée) 
Makaron z Pesto (Pâtes Al Pesto) 
Ryba (Poisson) 
Ryba wędzona (Poisson Fumé) 
Kurczak ze smardzami (Poulet Aux Morilles) 
Barweny (Rougets) 
Piotrosz z rusztu (Saint Pierre Grillé – Poisson.) 
Łosoś marynowany z koperkiem (Saumon Mariné À L’Aneth) 
Tarta cebulowa (Tarte Aux Oignons) 
Rak pustelnik (Tourteau) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.