Połączenia

Arbois Blanc   
Faszerowane karczochy smażone na oliwie z oliwek (Artichauts Barigoule) 
Szparagi po flamandzku (Asperges À La Flamande) 
Auszpiki z langusty (Aspics De Langouste) 
Potrawka z cielęciny (Blanquette De Veau) 
Potrawka z cielęciny według starej receptury (Blanquette De Veau À L’Ancienne) 
Potrawka drobiowa (Blanquette De Volaille) 
Zupa rybna podawana z grzanką i sosem aïoli na ostro (Bouillabaisse) 
Szaszłyki z ogonów langustynek (Brochettes De Queues De Langoustines) 
Szaszłyki z łososia z borowikami (Brochettes De Saumon Aux Cèpes) 
Ser Cancoillotte – ser z krowiego mleka (Cancoillotte Fromage) 
Carpaccio z czerwonego tuńczyka (Carpaccio De Thon Rouge) 
Karp po żydowsku (Carpe À La Juive) 
Karpie z rusztu (Carpes Grillées) 
Borowiki (Cèpes) 
Zapiekanka z kalafiorów (Choux Fleurs Au Gratin) 
Czarniak – ryba (Colin) 
Małże Świętego Jakuba z liśćmi szczawiu (Coquilles Saint Jacques Aux Feuilles D’Oseille) 
Zupa rybna z ziemniakami i cebulą (Cotriade) 
Grzbiet sandacza z sosem z masła, szalotek i białego wina (Dos De Sandre Au Beurre Blanc) 
Grzbiet turbota (Dos De Turbot) 
Grzbiet turbota z rusztu z koperkiem i młodymi cebulami (Dos De Turbot Grillé Au Fenouil Et Aux Oignons Nouveaux) 
Eskalopek cielęcy panierowany po wiedeńsku (Escalope De Veau Panée À La Viennoise) 
Ślimaki (Escargots) 
Ciasteczka francuskie ze ślimakami (Feuilletés D’Escargots) 
Polędwica wieprzowa z żółtym serem panierowana w bułce tartej (Filet De Porc Façon Cordon Bleu) 
Filety z barweny (Filets De Rouget) 
Kawałki kurczaka nabite na długi widelec, panierowane w jajku i bułce tartej następnie smażone w specjalnym rondelku wypełnionym rozgrzanym olejem/ Fo (Fondue Bressane) 
Kawałki chleba nabite na długi widelec, maczane w płynnej masie serowej z dodatkiem białego wina, podawanej w specjalnym rondelku/Fondue Vigneronne (Fondue Vigneronne) 
Ser prasowany (Fromage A Pâte Pressée) 
Ser Bleu De Bresse – ser pleśniowy z krowiego mleka (Fromage Bleu De Bresse - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Comté - ser z krowiego mleka (Fromage Comté - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Emmental lub Emmenthal - ser z krowiego mleka (Fromage Emmental Ou Emmenthal - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Morbier – ser z krowiego mleka (Fromage Morbier - Fromage Au Lait De Vache) 
Ciasto z wątróbek drobiowych (Gâteau De Foies De Volaille) 
Homar po parysku (Homard À La Parisienne) 
Homar zapiekany z sosem (Homard Thermidor) 
Ostrygi zapiekane (Huîtres Gratinées) 
Langusta po parysku (Langouste À La Parisienne) 
Langusta z rusztu (Langouste Grillée) 
Langusta zapiekana z sosem (Langouste Thermidor) 
Potrawka z węgorza z czerwonym winem i cebulą (Matelote D’Anguille) 
Medaliony z miętusa z curry i brokułami (Médaillons De Lotte Au Curry Et Brocolis) 
Małże z szafranem (Moules Au Safran) 
Jajka w bułkach drożdżowych (Œufs En Brioche) 
Jajka sadzone po lotaryńsku (Œufs Sur Le Plat À La Lorraine) 
Jajka sadzone w purée ziemniaczanym z tartym serem (Œufs Sur Le Plat Parmentier) 
Omlet ze smardzami (Omelette Aux Morilles) 
Omlet z truflami (Omelette Aux Truffes) 
Pasztet ze skowronków (Pâté D’Alouettes) 
Ryba (Poisson) 
Ryba surowa (Poisson Cru) 
Ryba pieczona (Poisson Rôti) 
Ryby z rusztu (Poissons Grillés) 
Ziemniaki z trybulą (Pommes De Terre Au Cerfeuil) 
Pularda ze śmietaną (Poularde À La Crème) 
Pularda ze smardzami (Poularde Aux Morilles) 
Pularda ze śmietaną (Poularde À La Crème) 
Pularda pieczona (Poularde Rôtie) 
Kura gotowana z warzywami (Poule Au Pot) 
Kurczak ze smardzami (Poulet Aux Morilles) 
Kurczak ze śmietaną (Poulet À La Crème) 
Pulpety z łososia (Quenelles De Saumon) 
Tarty z nadzieniem i masą jajeczną (Quiches) 
Comber z królika z estragonem (Râble De Lapin À L’Estragon) 
Raja – ryba (Raie) 
Grasica cielęca (Ris De Veau) 
Nerki cielęce (Rognons De Veau) 
Sałatka z piersi drobiowej (Salade De Blanc De Volaille) 
Sałatka z mięsa małż Świętego Jakuba z octem (Salade De Noix De Saint Jacques Au Vinaigre) 
Zupa cebulowa zapiekana (Soupe À L’Oignon Gratinée) 
Filet drobiowy ze smardzami (Suprême De Volaille Aux Morilles) 
Tarta z warzywami (Tarte Aux Légumes) 
Teryna rybna (Terrine De Poissons) 
Teryna z małży Św. Jakuba (Terrine De Saint Jacques) 
Tuńczyk po prowansalsku (Thon À La Provençale) 
Tuńczyk smażony z cebulą i pomidorami (Thon Sauté Aux Oignons Et Tomates) 
Pstrąg (Truite) 
Pstrąg z serem Bleu (Truite Au Fromage Bleu) 
Pstrąg z rusztu z migdałami (Truite Grillée Aux Amandes) 
Turbot z rusztu z koperkiem i młodymi cebulami (Turbot Grillé Au Fenouil Et Aux Oignons Nouveaux) 
Cielęcina nadziewana bekonem i serem (Veau Orloff) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.