Połączenia

Bandol Blanc   
Faszerowane karczochy smażone na oliwie z oliwek (Artichauts Barigoule) 
Labraks z rusztu (Bar - Loup De Mer Grillé) 
Labraks z rusztu z koperkiem (Bar - Loup De Mer Grillé Au Fenouil) 
Labraks pieczony z sokiem z mięsa (Bar - Loup De Mer Rôti Au Jus De Viande) 
Żabnica (Baudroie) 
Zupa rybna podawana z grzanką i sosem aïoli na ostro (Bouillabaisse) 
Zupa rybna podawana z sosem aïoli (Bourride) 
Szaszłyki z małż Świętego Jakuba (Brochettes De Saint-Jacques) 
Kalmary w atramencie (Calmars À L’Encre) 
Kalmary i pory smażone na miękko (Calmars Et Fondue De Poireaux) 
Móżdżek cielęcy w cieście smażony na głębokim oleju (Cervelle De Veau En Beignet) 
Mięczaki (Coquillages) 
Małże Świętego Jakuba z sosem z czerwonego wina (Coquilles Saint Jacques À La Bordelaise) 
Małże Świętego Jakuba po prowansalsku (Coquilles Saint Jacques À La Provençale) 
Małże Świętego Jakuba z sosem na bazie rosołu drobiowego i śmietany (Coquilles Saint Jacques Sauce Suprême) 
Dorada po prowansalsku (Dorade À La Provençale) 
Ciasteczka francuskie z serem (Feuilletés Au Fromage) 
Filet z sandacza z masłem z kwiatów lipowych (Filets De Sandre Au Beurre De Tilleul) 
Ser Bleu – ser pleśniowy z krowiego mleka (Fromage Bleu - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Roquefort – ser z owczego mleka (Fromage Roquefort - Fromage Au Lait De Brebis) 
Ostrygi na ciepło (Huîtres Chaudes) 
Żabnica (Lotte – Baudroie) 
Małże z curry (Moules Au Curry) 
Omlet z truflami (Omelette Aux Truffes) 
Makaron z Pesto (Pâtes Al Pesto) 
Ryba gotowana w bulionie z dodatkiem białego wina (Poisson En Court-Bouillon) 
Ryba w papilotach (Poisson En Papillotes) 
Rydza marynowana (Poisson Mariné) 
Kurczak z sosem z pomidorów, pieczarek i białego wina (Poulet Marengo) 
Barweny (Rougets) 
Barweny z rusztu (Rougets Grillés) 
Piotrosz z rusztu z koperkiem (Saint Pierre Grillé Au Fenouil – Poisson.) 
Sałatka z zielonego mango (Salade De Mangues Vertes) 
Langustynki po włosku (Scampis À L’Italienne) 
Suflet serowy (Soufflé Au Fromage) 
Zupa rybna (Soupe De Poissons) 
Sałatka z kaszy kuskus z cebulą, pomidorami i ziołami (Taboulé) 
Tuńczyk po baskijsku (Thon À La Basquaise) 
Tuńczyk po prowansalsku (Thon À La Provençale) 
Tuńczyk smażony z cebulą i pomidorami (Thon Sauté Aux Oignons Et Tomates) 
Rodzaj tarty z nadzieniem z ryby (Tourte Au Poisson) 
Ciasta z nadzieniem serowym (Tourtes Au Fromage) 
Ciasta z nadzieniem rybnym (Tourtes Au Poisson) 
Cielęcina z sosem z pomidorów, pieczarek i białego wina (Veau Marengo) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.