Strona startowa
|
Zasady użytkowania
|
Kontakt
Potrawa
Wino
Witamy
Spis alfabetyczny
Zasady użytkowania
Partnerzy
Leksykon Terminów Winiarskich
Glosariusz terminologii winiarskiej
Bibliografia o Tematyce Winiarskiej
Targi win
Linki
Kontakt
Advertising
Mets et Vins
Połączenia
Coteaux D’Aix En Provence Blanc
Faszerowane karczochy smażone na oliwie z oliwek (Artichauts Barigoule)
Labraks z rusztu z koperkiem, oliwą i odrobiną cytryny (Bar - Loup De Mer Grillé Au Fenouil, À L’Huile Et Filet De Citron)
Zupa rybna podawana z grzanką i sosem aïoli na ostro (Bouillabaisse)
Szaszłyki z langustynek (Brochettes De Langoustines)
Kalmary w atramencie (Calmars À L’Encre)
Kalmary i pory smażone na miękko (Calmars Et Fondue De Poireaux)
Potrawka z homara (Civet De Homard)
Czarniak – ryba (Colin)
Małże Świętego Jakuba z sosem na bazie rosołu drobiowego i śmietany (Coquilles Saint Jacques Sauce Suprême)
Kraby faszerowane (Crabes Farcis)
Surowe warzywa z dipem lub surówki (Crudités)
Dorada po prowansalsku (Dorade À La Provençale)
Eskalopek z indyka z serem Roquefort (Escalope De Dinde Au Roquefort)
Kurczak z sosem z pomidorów, pieczarek i białego wina (Poulet Marengo)
Raja – ryba (Raie)
Barweny (Rougets)
Barweny na zimno z pomidorami (Rougets Froids À La Tomate)
Piotrosz pieczony (Saint Pierre Rôti – Poisson.)
Sałatka z pomidorów (Salade De Tomates)
Sałatka nicejska (Salade Niçoise)
Sałatka jarzynowa z majonezem (Salade Russe)
Sałata zielona (Salade Verte)
Sałatki (Salades)
Sardynki z rusztu (Sardines Grillées)
Sałatka z kaszy kuskus z cebulą, pomidorami i ziołami (Taboulé)
Tuńczyk po baskijsku (Thon À La Basquaise)
Tuńczyk po prowansalsku (Thon À La Provençale)
Tuńczyk czerwony z cebulą (Thon Rouge Aux Oignons)
Tuńczyk smażony z cebulą i pomidorami (Thon Sauté Aux Oignons Et Tomates)
Cielęcina z sosem z pomidorów, pieczarek i białego wina (Veau Marengo)
Created by 4lc
Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.