Połączenia

Coteaux D’Aix En Provence Blanc   
Faszerowane karczochy smażone na oliwie z oliwek (Artichauts Barigoule) 
Labraks z rusztu z koperkiem, oliwą i odrobiną cytryny (Bar - Loup De Mer Grillé Au Fenouil, À L’Huile Et Filet De Citron) 
Zupa rybna podawana z grzanką i sosem aïoli na ostro (Bouillabaisse) 
Szaszłyki z langustynek (Brochettes De Langoustines) 
Kalmary w atramencie (Calmars À L’Encre) 
Kalmary i pory smażone na miękko (Calmars Et Fondue De Poireaux) 
Potrawka z homara (Civet De Homard) 
Czarniak – ryba (Colin) 
Małże Świętego Jakuba z sosem na bazie rosołu drobiowego i śmietany (Coquilles Saint Jacques Sauce Suprême) 
Kraby faszerowane (Crabes Farcis) 
Surowe warzywa z dipem lub surówki (Crudités) 
Dorada po prowansalsku (Dorade À La Provençale) 
Eskalopek z indyka z serem Roquefort (Escalope De Dinde Au Roquefort) 
Kurczak z sosem z pomidorów, pieczarek i białego wina (Poulet Marengo) 
Raja – ryba (Raie) 
Barweny (Rougets) 
Barweny na zimno z pomidorami (Rougets Froids À La Tomate) 
Piotrosz pieczony (Saint Pierre Rôti – Poisson.) 
Sałatka z pomidorów (Salade De Tomates) 
Sałatka nicejska (Salade Niçoise) 
Sałatka jarzynowa z majonezem (Salade Russe) 
Sałata zielona (Salade Verte) 
Sałatki (Salades) 
Sardynki z rusztu (Sardines Grillées) 
Sałatka z kaszy kuskus z cebulą, pomidorami i ziołami (Taboulé) 
Tuńczyk po baskijsku (Thon À La Basquaise) 
Tuńczyk po prowansalsku (Thon À La Provençale) 
Tuńczyk czerwony z cebulą (Thon Rouge Aux Oignons) 
Tuńczyk smażony z cebulą i pomidorami (Thon Sauté Aux Oignons Et Tomates) 
Cielęcina z sosem z pomidorów, pieczarek i białego wina (Veau Marengo) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.