Strona startowa
|
Zasady użytkowania
|
Kontakt
Potrawa
Wino
Witamy
Spis alfabetyczny
Zasady użytkowania
Partnerzy
Leksykon Terminów Winiarskich
Glosariusz terminologii winiarskiej
Bibliografia o Tematyce Winiarskiej
Targi win
Linki
Kontakt
Advertising
Mets et Vins
Połączenia
Vin De Bordeaux Blanc
Kulki z dorsza smażone na głębokim oleju (Accras De Morue)
Owoce awokado faszerowane z krewetkami (Avocats Farcis Aux Crevettes)
Nagład (Barbue Poisson)
Zapiekanka z purée z dorsza (Brandade De Morue)
Carrpaccio z wołowiny (Carpaccio De Bœuf)
Carpaccio z surowych małż Świętego Jakuba (Carpaccio De Coquilles Saint Jacques Crues)
Carpaccio z langustynek z owocami cytrusowymi (Carpaccio De Langoustines Aux Agrumes)
Gruby kotlet z polędwicy wołowej z sosem bearneńskim - Châteaubriant À La Sauce Béarnaise (Châteaubriant À La Sauce Béarnaise)
Czarniak – ryba (Colin)
Małże Świętego Jakuba gotowane na parze (Coquilles Saint Jacques À La Vapeur)
Zupa rybna z ziemniakami i cebulą (Cotriade)
Krab (Crabe)
Kraby faszerowane (Crabes Farcis)
Klopsiki z kurczaka panierowane w bułce tartej (Croquettes De Poulet)
Surowe warzywa z dipem lub surówki (Crudités)
Skorupiaki (Crustacés)
Żabie udka (Cuisses De Grenouilles)
Dzwonka z łososia gotowane (Darnes De Saumon Pochées)
Grzbiet sandacza z sosem z masła, szalotek i białego wina (Dos De Sandre Au Beurre Blanc)
Świeży ser z koziego mleka (Fromage Chèvre Frais)
Ser Fromage De Chèvre - Ser z koziego mleka (Fromage De Chèvre)
Ser Saint Nectaire – ser z krowiego mleka (Fromage Saint Nectaire - Fromage Au Lait De Vache)
Ostrygi (Huîtres)
Ostrygi portugalskie (Huîtres Creuses)
Ostrygi z Basenu Arcachon (Huîtres D’Arcachon)
Królik (Lapin)
Witlinki z tartymi warzywami (Merlans À La Julienne De Légumes)
Witlinki w białym winie (Merlans Au Vin Blanc)
Małże w białym winie z szalotką (Moules Marinière)
Ryba (Poisson)
Ryba atlantycka (Poisson De l'Atlantique)
Rydza marynowana (Poisson Mariné)
Wieprzowina na zimno (Porc Froid)
Pularda ze śmietaną (Poularde À La Crème)
Kurczak po baskijsku (Poulet À La Basquaise)
Kurczak pieczony (Poulet Rôti)
Raja – ryba (Raie)
Pieczeń wieprzowa na zimno (Rôti De Porc Froid)
Piotrosz pieczony (Saint Pierre Rôti – Poisson.)
Sałatka ryżowa po walencku (Salade De Riz À La Valencienne)
Sałatka z pomidorów (Salade De Tomates)
Łosoś z koperkiem (Saumon À L’Aneth)
Łosoś świeży (Saumon Frais)
Sola (Sole)
Sola z rusztu (Sole Grillée)
Sole z rusztu (Soles Grillées)
Stek z tuńczyka z rusztu (Steak De Thon Grillé)
Tarta cebulowa (Tarte À L’Oignon)
Teryna rybna (Terrine De Poissons)
Tuńczyk smażony z cebulą i pomidorami (Thon Sauté Aux Oignons Et Tomates)
Rak pustelnik (Tourteau)
Pstrąg wędzony (Truite Fumée)
Drób (Volaille)
Created by 4lc
Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.