Połączenia

Sancerre Rouge   
Karczochy zapiekane z pianą z białek i serem (Artichauts Soufflés Au Fromage) 
Półmisek wędlin lub bufet z wędlinami (Assiette Ou Buffet De Charcuteries) 
Potrawka z cielęciny (Blanquette De Veau) 
Bufet z wędlinami (Buffet De Charcuteries) 
Przepiórki pieczone (Cailles Rôties) 
Kogut gotowany we własnej krwi i czerwonym winie (Coq En Barbouille) 
Kotlety wieprzowe z kostką pieczone na ruszcie (Côtelettes De Porc En Grillade) 
Kotlety cielęce z kostką po mieszczańsku (Côtes De Veau à la Bourgeoise) 
Kotlety cielęce z kostką gotowane (Côtes De Veau En Casserole) 
Indyk z kasztanami jadalnymi (Dinde Aux Marrons) 
Indyk faszerowany z kasztanami jadalnymi/ chataignes (Dinde Farcie Aux Châtaignes) 
Antrykot z rusztu (Entrecôte Grillée) 
Eskalopek cielęcy po mediolańsku (Escalope De Veau À La Milanaise) 
Eskalopek cielęcy z grzybami (Escalope De Veau Aux Champignons) 
Eskalopek cielęcy panierowany po wiedeńsku (Escalope De Veau Panée À La Viennoise) 
Wątróbka cielęca (Foie De Veau) 
Wątróbka cielęca po wenecku (Foie De Veau À La Vénitienne) 
Wątróbka cielęca smażona (Foie De Veau Poêlé) 
Kacza lub gęsia tłusta wątróbka/ Foie Gras (Foie Gras) 
Ser Brie – ser z krowiego mleka (Fromage Brie - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Brie De Meaux - ser z krowiego mleka (Fromage Brie De Meaux - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Brie wiejski – ser z krowiego mleka (Fromage Brie Fermier - Fromage Au Lait De Vache) 
Świeży ser z koziego mleka (Fromage Chèvre Frais) 
Ser Chaource -ser z krowiego mleka (Fromage Chaource - Fromage Au Lait De Vache) 
Frykanda cielęce duszone (Grenadins De Veau Braisés) 
Kawałki wieprzowiny pieczone na ruszcie (Grillade De Porc Au Barbecue) 
Szynka surowa (Jambon Cru) 
Szynka górska – rodzaj szynki wędzonej na sposób wiejski (Jambon De Montagne) 
Szynka Parmeńska (Jambon De Parme) 
Szynka z dzika wędzona (Jambon De Sanglier Fumé) 
Szynka z rusztu (Jambon Grillé) 
Golonka wieprzowa z czerwoną kapustą (Jarret De Porc Au Chou Rouge) 
Kulebiak z mięsem drobiowym (Koulibiac De Volaille) 
Ozór wołowy duszony (Langue De Boeuf Braisée) 
Królik (Lapin) 
Królik z oliwkami (Lapin Aux Olives) 
Królik pieczony z musztardą (Lapin Rôti À La Moutarde) 
Medalion cielęcy z borowikami (Médaillon De Veau Aux Cèpes) 
Łopatka w winie Sauvignon (Palette Au Sauvignon) 
Pasztet ziemniaczany w cieście (Pâté Creusois) 
Pasztet z ziemniaków (Pâté De Pommes De Terre) 
Perliczka z kapustą (Pintade Au Chou) 
Perliczka z grzybami i śmietaną (Pintade Aux Champignons Et À La Crème) 
Perliczka z sosem z szalotek i grzybów z dodatkiem białego wina (Pintade Chasseur) 
Młoda perliczka pieczona (Pintadeau Rôti) 
Pizza (Pizza) 
Pizza z dwoma rodzajami papryki (Pizza Aux Deux Poivrons) 
Pizza śródziemnomorska (Pizza Méditerranéenne) 
Pizza neapolitańska (Pizza Napolitaine) 
Wieprzowina (Porc) 
Wieprzowina na zimno (Porc Froid) 
Mięso gotowane z warzywami (Potée) 
Mięso gotowane z kapustą (Potée Au Chou) 
Kura z winogronami (Poule Aux Raisins) 
Kurczak z rożna (Poulet À La Broche) 
Kurczak z cukinią (Poulet Aux Courgettes) 
Kurczak z frytkami (Poulet Avec Des Frites) 
Kurczak gotowany we własnej krwi i czerwonym winie (Poulet En Barbouille) 
Kurczak na zimno (Poulet Froid) 
Kurczak z rusztu (Poulet Grillé) 
Kurczak pieczony (Poulet Rôti) 
Ogon wołowy z soczewicą (Queue De Boeuf Aux Lentilles) 
Ogon wołowy z zieloną soczewicą (Queue De Bœuf Aux Lentilles Vertes Du Berry) 
Rostbef na zimno (Rosbif Froid) 
Pieczeń wieprzowa na zimno (Rôti De Porc Froid) 
Kiełbaska wieprzowa na ciepło (Saucisse De Porc) 
Potrawka z jagnięciny po marokańsku (Tajine D’Agneau À La Marocaine) 
Marokańska potrawka drobiowa z curry (Tajine De Volaille Au Curry) 
Tarta z wiśniami (Tarte Aux Cerises) 
Tarta z czerwonymi owocami (Tarte Aux Fruits Rouges) 
Tarta z jeżynami (Tarte Aux Mûres) 
Teryna z młodego królika (Terrine De Lapereau) 
Głowa cielęca z sosem winegret z jajkami na twardo, korniszonami i kaparami (Tête De Veau Sauce Gribiche) 
Tuńczyk po baskijsku (Thon À La Basquaise) 
Żeberka wieprzowe z sosem diabelskim (Travers De Porc À La Sauce Diable) 
Żeberka wieprzowe w sosie słodko-kwaśnym (Travers De Porc À L’Aigre–Doux) 
Żeberka wieprzowe z rusztu (Travers De Porc Grillés) 
Końcówki żeberek wieprzowych lakierowane (Travers De Porc Laqués) 
Pstrąg o mięsie w kolorze łososiowym (Truite Saumonée) 
Drób (Volaille) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.