Strona startowa
|
Zasady użytkowania
|
Kontakt
Potrawa
Wino
Witamy
Spis alfabetyczny
Zasady użytkowania
Partnerzy
Leksykon Terminów Winiarskich
Glosariusz terminologii winiarskiej
Bibliografia o Tematyce Winiarskiej
Targi win
Linki
Kontakt
Advertising
Mets et Vins
Połączenia
Alsace Pinot Blanc - Klevner Blanc
Szparagi (Asperges)
Szparagi białe (Asperges Blanches)
Szparagi w sosie holenderskim (Asperges En Sauce Hollandaise)
Auszpiki z szynki i drobiu (Aspics De Jambon Et De Volaille)
Awokado faszerowane z krabem (Avocat Farci Au Crabe)
Zupa rybna podawana z grzanką i sosem aïoli na ostro (Bouillabaisse)
Szaszłyki z żabnicy (Brochettes De Baudroie)
Sercówki faszerowane (Clovisses Farcies)
Czarniak na zimno z majonezem (Colin Froid Mayonnaise)
Surowe warzywa z dipem lub surówki (Crudités)
Żabie udka (Cuisses De Grenouilles)
Dzwonka z łososia ze szczawiem (Darnes De Saumon À L’Oseille)
Ciasteczka francuskie z krabem i zupa z homara (Feuilletés Au Crabe Et Bisque De Homard)
Ciasteczka francuskie z serem (Feuilletés Au Fromage)
Ciasteczka francuskie z grasicą cielęcą (Feuilletés De Ris De Veau)
Świeża tłusta wątróbka gotowana w specjalnej ścierce (Foie Gras Frais Au Torchon)
Ser Fromage De Chèvre - Ser z koziego mleka (Fromage De Chèvre)
Ser Munster – ser z krowiego mleka (Fromage Munster - Fromage Au Lait De Vache)
Ostrygi (Huîtres)
Ostrygi na ciepło (Huîtres Chaudes)
Ostrygi portugalskie (Huîtres Creuses)
Ostrygi z Basenu Arcachon (Huîtres D’Arcachon)
Ostrygi portugalskie (Huîtres Fines De Claire)
Ostrygi płaskie (Huîtres Plates)
Witlinki z tartymi warzywami (Merlans À La Julienne De Légumes)
Witlinki panierowane z masłem z pietruszką (Merlans Colbert)
Witlinki zawijane w panierce (Merlans En Lorgnette)
Zrazy z witlinka (Merlans En Paupiettes)
Witlinki panierowane po angielsku (Merlans Panés À L’Anglaise)
Małże (Moules)
Jajka z kawiorem (Œufs Au Caviar)
Ikra łososia (Œufs De Saumon)
Jajka w galarecie z szynką (Œufs En Gelée Au Jambon)
Pasztet (Pâté)
Makaron z owocami morza (Pâtes Aux Fruits De Mer)
Pizza (Pizza)
Pizza z rybą (Pizza Au Poisson)
Pizza z tuńczykiem (Pizza Au Thon)
Pizza z owocami morza (Pizza Aux Fruits De Mer)
Mięso gotowane z warzywami (Potée)
Mięso gotowane z kapustą (Potée Au Chou)
Mięso peklowane gotowane z warzywami (Potée Auvergnate)
Mięso gotowane z warzywami po burgundzku (Potée Bourguignonne)
Mięso peklowane gotowane z warzywami (Potée Champenoise)
Mięso gotowane z warzywami po lotaryńsku (Potée Lorraine)
Quiche z porami (Quiche Aux Poireaux)
Tarta lotaryńska (Quiche Lorraine)
Tarty z nadzieniem i masą jajeczną (Quiches)
Sałatka z owoców morza (Salade De Fruits De Mer)
Sałatki (Salades)
Suflet serowy (Soufflé Au Fromage)
Suflet z homarem (Soufflé Au Homard)
Suflet ze szparagów (Soufflé D’Asperges)
Suflety (Soufflés)
Zupa cebulowa (Soupe À L’Oignon)
Spaghetti z owocami morza (Spaghettis Aux Fruits De Mer)
Sałatka z kaszy kuskus z cebulą, pomidorami i ziołami (Taboulé)
Tarta z mirabelkami (Tarte À La Mirabelle)
Tarta cebulowa (Tarte À L’Oignon)
Tarta serowa (Tarte Aux Fromages)
Tarta z czerwonymi owocami (Tarte Aux Fruits Rouges)
Tarta z mirabelkami (Tarte Aux Mirabelles)
Tarta z porami (Tarte Aux Poireaux)
Tarta alzacka pieczona na ogniu (Tarte Flambée Ou Flammekueche)
Teryna ze świeżej tłustej wątróbki (Terrine De Foie Gras Frais)
Teryna z owoców morza (Terrine De Fruits De Mer)
Teryna z warzyw (Terrine De Légumes)
Teryny (Terrines)
Pstrąg z migdałami (Truite Aux Amandes)
Created by 4lc
Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.