Połączenia

Alsace Pinot Blanc - Klevner Blanc   
Szparagi (Asperges) 
Szparagi białe (Asperges Blanches) 
Szparagi w sosie holenderskim (Asperges En Sauce Hollandaise) 
Auszpiki z szynki i drobiu (Aspics De Jambon Et De Volaille) 
Awokado faszerowane z krabem (Avocat Farci Au Crabe) 
Zupa rybna podawana z grzanką i sosem aïoli na ostro (Bouillabaisse) 
Szaszłyki z żabnicy (Brochettes De Baudroie) 
Sercówki faszerowane (Clovisses Farcies) 
Czarniak na zimno z majonezem (Colin Froid Mayonnaise) 
Surowe warzywa z dipem lub surówki (Crudités) 
Żabie udka (Cuisses De Grenouilles) 
Dzwonka z łososia ze szczawiem (Darnes De Saumon À L’Oseille) 
Ciasteczka francuskie z krabem i zupa z homara (Feuilletés Au Crabe Et Bisque De Homard) 
Ciasteczka francuskie z serem (Feuilletés Au Fromage) 
Ciasteczka francuskie z grasicą cielęcą (Feuilletés De Ris De Veau) 
Świeża tłusta wątróbka gotowana w specjalnej ścierce (Foie Gras Frais Au Torchon) 
Ser Fromage De Chèvre - Ser z koziego mleka (Fromage De Chèvre) 
Ser Munster – ser z krowiego mleka (Fromage Munster - Fromage Au Lait De Vache) 
Ostrygi (Huîtres) 
Ostrygi na ciepło (Huîtres Chaudes) 
Ostrygi portugalskie (Huîtres Creuses) 
Ostrygi z Basenu Arcachon (Huîtres D’Arcachon) 
Ostrygi portugalskie (Huîtres Fines De Claire) 
Ostrygi płaskie (Huîtres Plates) 
Witlinki z tartymi warzywami (Merlans À La Julienne De Légumes) 
Witlinki panierowane z masłem z pietruszką (Merlans Colbert) 
Witlinki zawijane w panierce (Merlans En Lorgnette) 
Zrazy z witlinka (Merlans En Paupiettes) 
Witlinki panierowane po angielsku (Merlans Panés À L’Anglaise) 
Małże (Moules) 
Jajka z kawiorem (Œufs Au Caviar) 
Ikra łososia (Œufs De Saumon) 
Jajka w galarecie z szynką (Œufs En Gelée Au Jambon) 
Pasztet (Pâté) 
Makaron z owocami morza (Pâtes Aux Fruits De Mer) 
Pizza (Pizza) 
Pizza z rybą (Pizza Au Poisson) 
Pizza z tuńczykiem (Pizza Au Thon) 
Pizza z owocami morza (Pizza Aux Fruits De Mer) 
Mięso gotowane z warzywami (Potée) 
Mięso gotowane z kapustą (Potée Au Chou) 
Mięso peklowane gotowane z warzywami (Potée Auvergnate) 
Mięso gotowane z warzywami po burgundzku (Potée Bourguignonne) 
Mięso peklowane gotowane z warzywami (Potée Champenoise) 
Mięso gotowane z warzywami po lotaryńsku (Potée Lorraine) 
Quiche z porami (Quiche Aux Poireaux) 
Tarta lotaryńska (Quiche Lorraine) 
Tarty z nadzieniem i masą jajeczną (Quiches) 
Sałatka z owoców morza (Salade De Fruits De Mer) 
Sałatki (Salades) 
Suflet serowy (Soufflé Au Fromage) 
Suflet z homarem (Soufflé Au Homard) 
Suflet ze szparagów (Soufflé D’Asperges) 
Suflety (Soufflés) 
Zupa cebulowa (Soupe À L’Oignon) 
Spaghetti z owocami morza (Spaghettis Aux Fruits De Mer) 
Sałatka z kaszy kuskus z cebulą, pomidorami i ziołami (Taboulé) 
Tarta z mirabelkami (Tarte À La Mirabelle) 
Tarta cebulowa (Tarte À L’Oignon) 
Tarta serowa (Tarte Aux Fromages) 
Tarta z czerwonymi owocami (Tarte Aux Fruits Rouges) 
Tarta z mirabelkami (Tarte Aux Mirabelles) 
Tarta z porami (Tarte Aux Poireaux) 
Tarta alzacka pieczona na ogniu (Tarte Flambée Ou Flammekueche) 
Teryna ze świeżej tłustej wątróbki (Terrine De Foie Gras Frais) 
Teryna z owoców morza (Terrine De Fruits De Mer) 
Teryna z warzyw (Terrine De Légumes) 
Teryny (Terrines) 
Pstrąg z migdałami (Truite Aux Amandes) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.