Strona startowa
|
Zasady użytkowania
|
Kontakt
Potrawa
Wino
Witamy
Spis alfabetyczny
Zasady użytkowania
Partnerzy
Leksykon Terminów Winiarskich
Glosariusz terminologii winiarskiej
Bibliografia o Tematyce Winiarskiej
Targi win
Linki
Kontakt
Advertising
Mets et Vins
Połączenia
Alsace Pinot Noir Rosé
Szparagi (Asperges)
Półmisek wędlin lub bufet z wędlinami (Assiette Ou Buffet De Charcuteries)
Szaszłyki z małż Świętego Jakuba (Brochettes De Saint-Jacques)
Bufet z wędlinami (Buffet De Charcuteries)
Seler duszony (Céleri Braisé)
Wędliny (Charcuteries)
Mięso z gęsi z Landów gotowane w tłuszczu (Confit D’Oie Landaise)
Małże Świętego Jakuba z borowikami (Coquilles Saint Jacques Aux Cèpes)
Kotlety wieprzowe z kostką pieczone na ruszcie (Côtelettes De Porc En Grillade)
Eskalopek cielęcy z dodatkiem soku z cytryny (Escalope De Veau Citronnée)
Ser Brie – ser z krowiego mleka (Fromage Brie - Fromage Au Lait De Vache)
Ser Brie De Meaux - ser z krowiego mleka (Fromage Brie De Meaux - Fromage Au Lait De Vache)
Ser Brie wiejski – ser z krowiego mleka (Fromage Brie Fermier - Fromage Au Lait De Vache)
Ser Chaource -ser z krowiego mleka (Fromage Chaource - Fromage Au Lait De Vache)
Galantyna z królika (Galantine De Lapin)
Szynka z rusztu (Jambon Grillé)
Golonka wieprzowa z kiszoną kapustą (Jarret De Porc À La Choucroute)
Pasztet (Pâté)
Pasztet wiejski (Pâté De Campagne)
Perliczka z kapustą (Pintade Au Chou)
Kurczak z rożna (Poulet À La Broche)
Kurczak smażony z octem (Poulet Sauté Au Vinaigre)
Quiche z porami (Quiche Aux Poireaux)
Tarta lotaryńska (Quiche Lorraine)
Tarty z nadzieniem i masą jajeczną (Quiches)
Grasica cielęca smażona (Ris De Veau Poêlé)
Sałatka jarzynowa z majonezem (Salade Russe)
Sałata zielona (Salade Verte)
Suflety (Soufflés)
Sałatka z kaszy kuskus z cebulą, pomidorami i ziołami (Taboulé)
Tarta cebulowa (Tarte À L’Oignon)
Tarta alzacka pieczona na ogniu (Tarte Flambée Ou Flammekueche)
Teryna z dziczyzny (Terrine De Gibier)
Teryny (Terrines)
Głowa cielęca z sosem winegret z jajkami na twardo, korniszonami i kaparami (Tête De Veau Sauce Gribiche)
Głowa cielęca z sosem winegret z jajkami na twardo i ziołami aromatycznymi (Tête De Veau Sauce Ravigote)
Żeberka wieprzowe z rusztu (Travers De Porc Grillés)
Pstrąg (Truite)
Drób pieczony (Volaille Rôtie)
Created by 4lc
Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.