Połączenia

Montlouis Sur Loire Blanc   
Szparagi (Asperges) 
Świeże szparagi z sosem muślinowym (Asperges Fraîches À La Sauce Mousseline) 
Pierś z indyka ze śmietaną (Blanc De Dinde À La Crème) 
Potrawka z cielęciny (Blanquette De Veau) 
Okrągłe paszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem (Bouchées À La Reine) 
Kiszka biała z borowikami (Boudin Blanc Aux Cèpes) 
Kiszka czarna (Boudin Noir) 
Kiszka czarna z borowikami (Boudin Noir Aux Cèpes) 
Kiszka czarna z rusztu (Boudin Noir Grillé) 
Kiszka czarna smażona (Boudin Noir Poêlé) 
Kiszka czarna smażona z jabłkami (Boudin Noir Sauté Aux Pommes) 
Carpaccio z czerwonego tuńczyka (Carpaccio De Thon Rouge) 
Karp faszerowany (Carpe Farcie) 
Borowiki (Cèpes) 
Móżdżek cielęcy w cieście smażony na głębokim oleju (Cervelle De Veau En Beignet) 
Tort malinowy otoczony biszkoptami (Charlotte Aux Framboises) 
Czarniak – ryba (Colin) 
Małże Świętego Jakuba z sosem na bazie rosołu drobiowego i śmietany (Coquilles Saint Jacques Sauce Suprême) 
Kotlety cielęce z kostką ze śmietaną (Côtes De Veau À La Crème) 
Kotlety cielęce z kostką po normandzku (Côtes De Veau À La Normande) 
Kotlety cielęce z kostką zapiekane z cebulą, serem i bułką tartą (Côtes De Veau Foyot) 
Kotlety cielęce z kostką z pieczarkami i cebulą z dodatkiem calvadosu (Côtes De Veau Vallée D’Auge) 
Dzwonka z łososia z sosem z masła, szalotek i białego wina (Darnes De Saumon Au Beurre Blanc) 
Grzbiet sandacza z sosem z masła, szalotek i białego wina (Dos De Sandre Au Beurre Blanc) 
Eskalopek z indyka z curry (Escalope De Dinde Au Curry) 
Eskalopek z tłustej wątróbki z winogronami (Escalope De Foie Gras Aux Raisins) 
Eskalopek z kaczej tłustej wątróbki z jabłkami (Escalope De Foie Gras De Canard Aux Pommes) 
Eskalopek z tłustej kaczej wątróbki z winogronami (Escalope De Foie Gras De Canard Aux Raisins) 
Eskalopek z kurczaka (Escalope De Poulet) 
Eskalopek cielęcy ze śmietaną (Escalope De Veau À La Crème) 
Eskalopek cielęcy po mediolańsku (Escalope De Veau À La Milanaise) 
Eskalopek cielęcy z grzybami (Escalope De Veau Aux Champignons) 
Eskalopek cielęcy z dodatkiem soku z cytryny (Escalope De Veau Citronnée) 
Eskalopek cielęcy panierowany po wiedeńsku (Escalope De Veau Panée À La Viennoise) 
Filety z sandacza z masła, szalotek i białego wina (Filets De Sandre Au Beurre Blanc) 
Polędwiczki wieprzowe ze śmietaną (Filets Mignons De Porc À La Crème) 
Kacza lub gęsia tłusta wątróbka/ Foie Gras (Foie Gras) 
Małe rybki rzeczne smażone na głębokim oleju (Friture De Poissons De Rivière) 
Małe rybki słodkowodne smażone na głębokim oleju (Friture De Poissons D'Eau Douce) 
Ser Bleu – ser pleśniowy z krowiego mleka (Fromage Bleu - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Bleu D’Auvergne – ser pleśniowy z krowiego mleka (Fromage Bleu D’Auvergne - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Bleu De Bresse – ser pleśniowy z krowiego mleka (Fromage Bleu De Bresse - Fromage Au Lait De Vache) 
Świeży ser z koziego mleka (Fromage Chèvre Frais) 
Ser Comté - ser z krowiego mleka (Fromage Comté - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Fromage De Chèvre - Ser z koziego mleka (Fromage De Chèvre) 
Ser Roquefort – ser z owczego mleka (Fromage Roquefort - Fromage Au Lait De Brebis) 
Drozdy z owocami jałowca (Grives Au Genièvre) 
Homar gotowany w bulionie z dodatkiem białego wina (Homard À La Nage) 
Homar z rusztu (Homard Grillé) 
Szynka z rusztu z ananasem (Jambon Grillé À L’Ananas) 
Miętus po amerykańsku (Lotte À L’Américaine) 
Małże z curry (Moules Au Curry) 
Małże z szafranem (Moules Au Safran) 
Pasztet (Pâté) 
Makaron z sosem carbonara (Pâtes À La Carbonara) 
Ryba rzeczna (Poisson De Rivière) 
Wieprzowina (Porc) 
Wieprzowina na zimno (Porc Froid) 
Pularda ze śmietaną (Poularde À La Crème) 
Kura z ryżem (Poule Au Riz) 
Kurczak z cytryną (Poulet Au Citron) 
Kurczak z rakami (Poulet Aux Écrevisses) 
Raja – ryba (Raie) 
Grasica cielęca (Ris De Veau) 
Grasica cielęca z borowikami (Ris De Veau Aux Cèpes) 
Grasica cielęca przyrumieniona na złoto ze śmietaną (Ris De Veau Doré À La Crème) 
Pieczeń wieprzowa na zimno (Rôti De Porc Froid) 
Sałatka z owoców południowych (Salade De Fruits Exotiques) 
Sałatka ziemniaczana z kremem z kawioru (Salade De Pommes De Terre À La Crème De Caviar) 
Sałatka ziemniaczana z dwoma rodzajami śledzia (Salade De Pommes De Terre Aux Deux Harengs) 
Sardynki z rusztu (Sardines Grillées) 
Kiełbasa na ciepło zapiekana w cieście drożdżowym (Saucisson Chaud En Brioche) 
Łosoś surowy marynowany (Saumon Cru Mariné) 
Spaghetti z sosem carbonara (Spaghettis À La Carbonara) 
Marokańska potrawka drobiowa z curry (Tajine De Volaille Au Curry) 
Tarta z pomarańczami (Tarte À L’Orange) 
Tarta z winogronami (Tarte Au Raisin) 
Tarta z jabłkami (Tarte Aux Pommes) 
Tarta z jabłkami na cienkim cieście (Tarte Fine Aux Pommes) 
Tarta Tatin (Tarte Tatin) 
Tarta Tatin z pigwami (Tarte Tatin Aux Coings) 
Teryna z gęsiej i kaczej tłustej wątróbki (Terrine De Foie Gras De Canard Et D’Oie) 
Teryna rybna (Terrine De Poissons) 
Teryny (Terrines) 
Żeberka wieprzowe z sosem diabelskim (Travers De Porc À La Sauce Diable) 
Żeberka wieprzowe w sosie słodko-kwaśnym (Travers De Porc À L’Aigre–Doux) 
Końcówki żeberek wieprzowych lakierowane (Travers De Porc Laqués) 
Pstrąg (Truite) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.