Strona startowa
|
Zasady użytkowania
|
Kontakt
Potrawa
Wino
Witamy
Spis alfabetyczny
Zasady użytkowania
Partnerzy
Leksykon Terminów Winiarskich
Glosariusz terminologii winiarskiej
Bibliografia o Tematyce Winiarskiej
Targi win
Linki
Kontakt
Advertising
Mets et Vins
Połączenia
Touraine Sauvignon Blanc
Szparagi (Asperges)
Półmisek mięczaków (Assiette De Coquillages)
Półmisek wędlin lub bufet z wędlinami (Assiette Ou Buffet De Charcuteries)
Potrawka z miętusa (Blanquette De Lotte)
Bufet z wędlinami (Buffet De Charcuteries)
Carpaccio z tuńczyka (Carpaccio De Thon)
Kawior z bakłażanów (Caviar D’Aubergines)
Mięczaki (Coquillages)
Krab (Crabe)
Surowe warzywa z dipem lub surówki (Crudités)
Skorupiaki (Crustacés)
Żabie udka (Cuisses De Grenouilles)
Ślimaki po burgundzku (Escargots À La Bourguignonne)
Filety śledziowe i ziemniaki smażone na oleju (Filets De Harengs Et Pommes À L’Huile)
Filety z soli po normandzku (Filets De Sole À La Normande)
Ser Bleu D’Auvergne – ser pleśniowy z krowiego mleka (Fromage Bleu D’Auvergne - Fromage Au Lait De Vache)
Ser Fromage De Chèvre - Ser z koziego mleka (Fromage De Chèvre)
Pularda zawijana w winie (Gigot De Poularde Au Vin)
Ostrygi (Huîtres)
Ostrygi z Marennes (Huîtres De Marennes)
Ryba surowa (Poisson Cru)
Ryba w sosie (Poisson En Sauce)
Ryba wędzona (Poisson Fumé)
Ryby z rusztu (Poissons Grillés)
Barweny (Rougets)
Sałatki (Salades)
Łosoś świeży (Saumon Frais)
Pstrąg wędzony (Truite Fumée)
Created by 4lc
Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.