Połączenia

Muscadet Sèvre Et Maine Sur Lie Blanc   
Szparagi z majonezem (Asperges À La Mayonnaise) 
Świeże szparagi z sosem muślinowym (Asperges Fraîches À La Sauce Mousseline) 
Auszpiki z langusty (Aspics De Langouste) 
Półmisek mięczaków (Assiette De Coquillages) 
Potrawka z cielęciny (Blanquette De Veau) 
Zupa rybna podawana z grzanką i sosem aïoli na ostro (Bouillabaisse) 
Karpie z rusztu (Carpes Grillées) 
Małże Świętego Jakuba (Coquilles Saint Jacques) 
Krab (Crabe) 
Kraby faszerowane (Crabes Farcis) 
Ciasto francuskie z nadzieniem z langusty (Croustade De Langoustes) 
Surowe warzywa z dipem lub surówki (Crudités) 
Żabie udka (Cuisses De Grenouilles) 
Filety z soli z sosem z małż, krewetek i grzybów (Filets De Sole À La Dieppoise) 
Filety z soli po normandzku (Filets De Sole À La Normande) 
Filety z soli z winogronami (Filets De Sole Aux Raisins) 
Ser Epoisses - ser z krowiego mleka (Fromage Epoisses - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Livarot – ser z owczego mleka (Fromage Livarot - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Mont D’Or – ser z krowiego mleka (Fromage Mont D’Or - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Munster – ser z krowiego mleka (Fromage Munster - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Pont L'Évêque – ser z krowiego mleka (Fromage Pont L'Évêque - Fromage De Lait De Vache) 
Pularda zawijana w winie (Gigot De Poularde Au Vin) 
Ostrygi (Huîtres) 
Ostrygi płaskie (Huîtres Belons) 
Ostrygi na ciepło z curry (Huîtres Chaudes Au Curry) 
Małże z sosem ze śmietany, masła i curry (Mouclade) 
Małże (Moules) 
Małże faszerowane (Moules Farcies) 
Małże w białym winie z szalotką (Moules Marinière) 
Grejpfrut z krabem (Pamplemousse Au Crabe) 
Raja z masłem przyrumienionym na kolor orzechowy (Raie Au Beurre Noisette) 
Risotto po mediolańsku (Risotto À La Milanaise) 
Sałatka z małż Świętego Jakuba (Salade De Coquilles Saint Jacques) 
Sałatka z małży na ciepło (Salade De Moules Tiède) 
Sardynki z rusztu (Sardines Grillées) 
Kapuśniak (Soupe Aux Choux) 
Zupa rybna (Soupe De Poissons) 
Teryna rybna (Terrine De Poissons) 
Rak pustelnik (Tourteau) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.