Strona startowa
|
Zasady użytkowania
|
Kontakt
Potrawa
Wino
Witamy
Spis alfabetyczny
Zasady użytkowania
Partnerzy
Leksykon Terminów Winiarskich
Glosariusz terminologii winiarskiej
Bibliografia o Tematyce Winiarskiej
Targi win
Linki
Kontakt
Advertising
Mets et Vins
Połączenia
Minervois Blanc
Świeże szparagi z sosem muślinowym (Asperges Fraîches À La Sauce Mousseline)
Auszpiki z szynki i drobiu (Aspics De Jambon Et De Volaille)
Potrawka z cielęciny (Blanquette De Veau)
Okrągłe paszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem (Bouchées À La Reine)
Szaszłyki z żabnicy (Brochettes De Baudroie)
Carpaccio z langustynek z owocami cytrusowymi (Carpaccio De Langoustines Aux Agrumes)
Piaskołazy – rodzaj mięczaków (Coques)
Małże Świętego Jakuba gotowane w bulionie z dodatkiem białego wina (Coquilles Saint Jacques À La Nage)
Surowe warzywa z dipem lub surówki (Crudités)
Skorupiaki (Crustacés)
Dzwonka z łososia panierowane w mące i smażone na maśle (Darnes De Saumon À La Meunière)
Raki gotowane w bulionie z dodatkiem białego wina (Écrevisses À La Nage)
Filety z sandacza (Filets De Sandre)
Ser z Pirenejów – ser z krowiego mleka (Fromage Des Pyrénées - Fromage Au Lait De Vache)
Homar (Homard)
Witlinki w białym winie (Merlans Au Vin Blanc)
Zrazy cielęce zawijane (Paupiettes De Veau)
Ryba (Poisson)
Mięso gotowane z warzywami (Potée)
Sałatka z pomidorów (Salade De Tomates)
Sałatka jarzynowa z majonezem (Salade Russe)
Sałata zielona (Salade Verte)
Sałatki (Salades)
Sola w białym winie i chuda śmietana z curry (Sole Au Vin Blanc Et Crème Légère Au Curry)
Tuńczyk po baskijsku (Thon À La Basquaise)
Tuńczyk po prowansalsku (Thon À La Provençale)
Tuńczyk smażony z cebulą i pomidorami (Thon Sauté Aux Oignons Et Tomates)
Created by 4lc
Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.