Połączenia

Côtes De Provence Rouge   
Jagnięcina (Agneau) 
Jagnięcina z bazylią (Agneau Au Basilic) 
Mięso z młodego jagnięcia z borowikami (Agneau De Lait Aux Cèpes) 
Jagnięcina pieczona z ziołami (Agneau Rôti Aux Herbes) 
Cienkie filety z kaczki (Aiguillettes De Canard) 
Auszpiki z szynką (Aspics Au Jambon) 
Bakłażany po prowansalsku (Aubergines À La Provençale) 
Bakłażany faszerowane (Aubergines Farcies) 
Potrawka z cielęciny (Blanquette De Veau) 
Potrawka drobiowa (Blanquette De Volaille) 
Wołowina w czerwonym winie (Boeuf Bourguignon) 
Wołowina duszona (Boeuf En Daube) 
Wołowina z cebulą, boczkiem i octem (Boeuf Miroton) 
Wołowina naszpikowana boczkiem z marchewką i cebulą (Boeuf Mode) 
Kiszka czarna (Boudin Noir) 
Szaszłyki z jagnięciny (Brochettes D’Agneau) 
Szaszłyki z jagnięciny po prowansalsku (Brochettes D’Agneau À La Provençale) 
Szaszłyki z wołowiny (Brochettes De Bœuf) 
Szaszłyki z wątróbek drobiowych (Brochettes De Foies De Volaille) 
Szaszłyki z małż Świętego Jakuba (Brochettes De Saint-Jacques) 
Przepiórki z winogronami (Cailles Aux Raisins) 
Przepiórki faszerowane (Cailles Farcies) 
Kaczka (Canard) 
Kaczka z pomarańczami (Canard À L’Orange) 
Kaczka krzyżówka (Canard Colvert) 
Kaczka z wiśniami (Canard Montmorency) 
Kaczka pieczona z jabłkami (Canard Rôti Aux Pommes) 
Młoda kaczka pieczona z borówkami (Caneton Rôti Aux Airelles) 
Mała kaczka (Canette) 
Mała kaczka pieczona z lukrecją (Canette Rôtie À La Réglisse) 
Cannelloni z sosem pomidorowym (Cannellonis À La Sauce Tomate) 
Baranina duszona z cebulą albo baranina grilowana na węglach (Carbonade De Mouton) 
Schab jagnięcy z kością po prowansalsku (Carré D’Agneau À La Provençale) 
Schab jagnięcy z kością i zapiekanka z warzyw (Carré D’Agneau Et Son Tian De Légumes) 
Schab jagnięcy z kością pieczony (Carré D’Agneau Rôti) 
Schab jagnięcy z kością pieczony z tymiankiem (Carré D’Agneau Rôti Au Thym) 
Schab cielęcy z kością po prowansalsku (Carré De Veau À La Provençale) 
Móżdżek cielęcy w sosie z wina i cebuli (Cervelle De Veau En Matelote) 
Sarnina (Chevreuil) 
Sarnina marynowana (Chevreuil Mariné) 
Potrawka z królika (Civet De Lapin) 
Potrawka z zająca (Civet De Lièvre) 
Potrawka z zająca po liońsku (Civet De Lièvre À La Lyonnaise) 
Potrawka z dzika (Civet De Sanglier) 
Potrawki (Civets) 
Mięso z kaczki gotowane w tłuszczu/Confit De Canard (Confit De Canard) 
Mięso z gęsi gotowane w tłuszczu (Confit D’Oie) 
Mięso z gęsi gotowane w tłuszczu z zieloną kapustą (Confit D’Oie Au Chou Vert) 
Mięso z gęsi z Landów gotowane w tłuszczu (Confit D’Oie Landaise) 
Kotlet wołowy z kostką (Côte De Bœuf) 
Kotlet wołowy z kostką ze szpikiem (Côte De Boeuf À La Moelle) 
Kotlet wołowy z kostką z rusztu (Côte De Boeuf Grillée) 
Kotlet wołowy z kostką pieczony (Côte De Boeuf Rôtie) 
Kotlet wieprzowy z kostką (Côte De Porc) 
Kotlety jagnięce z kostką z rusztu (Côtelettes D’Agneau Grillées) 
Kotlety z sarniny z kostką (Côtelettes De Chevreuil) 
Kotlety z zająca z kostką z grzybami (Côtelettes De Lièvre Aux Champignons) 
Kotlety jagnięce z kostką lub żeberka jagnięce (Côtes D’Agneau) 
Kotlety jagnięce z kostką lub żeberka jagnięce po nicejsku (Côtes D’Agneau À La Niçoise) 
Kotlety jagnięce z kostką lub żeberka jagnięce z ziołami (Côtes D’Agneau Aux Herbes) 
Kotlety jagnięce z kostką lub żeberka jagnięce z rusztu (Côtes D’Agneau Grillées) 
Kotlety cielęce z kostką ze śmietaną (Côtes De Veau À La Crème) 
Kotlety cielęce z kostką z kurkami (Côtes De Veau Aux Girolles) 
Kotlety cielęce z kostką ze smardzami (Côtes De Veau Aux Morilles) 
Kotlety cielęce z kostką z rusztu (Côtes De Veau Grillées) 
Korona z pieczonych żeberek jagnięcych (Couronne D’Agneau) 
Kasza kuskus (Couscous) 
Kasza kuskus z kilkoma rodzajami mięsa (Couscous Royal) 
Płaskie kiełbaski z młodej kuropatwy (Crépinettes De Perdreau) 
Surowe warzywa z dipem lub surówki (Crudités) 
Udziec z sarny (Cuissot De Chevreuil) 
Kurczak z curry (Curry De Poulet) 
Karkówka wieprzowa z curry (Curry D’Échine De Porc) 
Jagnięcina duszona z oliwkami (Daube D’Agneau Aux Olives) 
Wołowina duszona z oliwkami (Daube De Boeuf Aux Olives) 
Duszone mięso z dzika (Daube De Sanglier) 
Indyk faszerowany z kasztanami jadalnymi/marrons (Dinde Farcie Aux Marrons) 
Karkówka wieprzowa z sosem z pomidorów, pieczarek i białego wina (Échine De Porc Marengo) 
Antrykot po liońsku (Entrecôte Poêlée À La Lyonnaise) 
Łopatka barania (Épaule De Mouton) 
Eskalopek z grasicy cielęcej (Escalope De Ris De Veau) 
Bażant (Faisan) 
Bażant z winogronami (Faisan Aux Raisins) 
Ciasteczka francuskie z serem Roquefort (Feuilletés Au Roquefort) 
Polędwica jagnięca pieczona (Filet D’Agneau Rôti) 
Polędwica wołowa (Filet De Bœuf) 
Polędwica wołowa z oliwkami (Filet De Boeuf Aux Olives) 
Polędwica wieprzowa pieczona (Filet De Porc Rôti) 
Filety z łososia z krewetkami (Filets De Saumon Aux Crevettes) 
Pieczone filety z zająca (Filets Rôtis De Lièvre) 
Wątróbka cielęca po wenecku (Foie De Veau À La Vénitienne) 
Ser gotowany (Fromage A Pâte Cuite) 
Ser prasowany (Fromage A Pâte Pressée) 
Ser Beaufort – ser z krowiego mleka (Fromage Beaufort - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Camembert – ser z krowiego mleka (Fromage Camembert - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Comté - ser z krowiego mleka (Fromage Comté - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser owczy (Fromage De Brebis) 
Ser owczy baskijski (Fromage De Brebis Basque) 
Ser Fromage De Chèvre - Ser z koziego mleka (Fromage De Chèvre) 
Ser z Pirenejów – ser z krowiego mleka (Fromage Des Pyrénées - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Emmental lub Emmenthal - ser z krowiego mleka (Fromage Emmental Ou Emmenthal - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Laruns – ser z owczego mleka (Fromage Laruns - Fromage Au Lait De Brebis) 
Ser Roquefort – ser z owczego mleka (Fromage Roquefort - Fromage Au Lait De Brebis) 
Ptactwo łowne (Gibier A Plume) 
Zwierzyna łowna (Gibier A Poils) 
Chuda dziczyzna (Gibier Léger) 
Dziczyzna marynowana (Gibier Mariné) 
Udziec jagnięcy po prowansalsku (Gigot D’Agneau À La Provençale) 
Udziec jagnięcy faszerowany w panierce z czosnku (Gigot D’Agneau Farci En Croûte D’Ail) 
Udziec sarni (Gigue De Chevreuil) 
Udziec sarni pieczony (Gigue De Chevreuil Rôtie) 
Udziec sarni w sosie na przykład w sosie winegret z pieprzem z dodatkiem galaretki porzeczkowej i śmietany (Gigue De Chevreuil En Sauce Grand Veneur) 
Drozdy (Grives) 
Drozdy z winogronami (Grives Aux Raisins) 
Potrawka z baraniny (Halicot Haricot De Mouton) 
Homar po amerykańsku (Homard À L’Américaine) 
Homar lub langusta w białym winie z pomidorami i cebulą na ostro (Homard Ou Langouste À L’Armoricaine) 
Golonka cielęca po prowansalsku (Jarret De Veau À La Provençale) 
Królik ze śmietaną (Lapin À La Crème) 
Piersi kaczki z rusztu z borowikami (Magrets De Canard Grillés Aux Cèpes) 
Twardzioszki przydrożne – grzyby (Mousserons D’Automne) 
Twardzioszki przydrożne –grzyby (Mousserons Des Près) 
Baranina w sosie (Mouton En Sauce) 
Gęsi po alzacku (Oies À L’Alsacienne) 
Gęsi po angielsku (Oies À L’Anglaise) 
Gęsi z kasztanami jadalnymi (Oies Aux Marrons) 
Gęsi pieczone (Oies Rôties) 
Golonka cielęca (Osso Bucco) 
Makaron z sosem carbonara (Pâtes À La Carbonara) 
Makaron z Pesto (Pâtes Al Pesto) 
Zrazy cielęce zawijane (Paupiettes De Veau) 
Gołąb faszerowany z tłustą wątróbką (Pigeon Farci Au Foie Gras) 
Perliczka (Pintade) 
Perliczka po prowansalsku (Pintade À La Provençale) 
Perliczka z kapustą (Pintade Au Chou) 
Perliczka z figami (Pintade Aux Figues) 
Perliczka faszerowana (Pintade Farcie) 
Perliczka pieczona (Pintade Rôtie) 
Młoda perliczka z gruszkami (Pintadeau Aux Poires) 
Młoda perliczka z rusztu z macierzanką (Pintadeau Grillé Au Serpolet) 
Pizza (Pizza) 
Pizza z dwoma rodzajami papryki (Pizza Aux Deux Poivrons) 
Pizza śródziemnomorska (Pizza Méditerranéenne) 
Pizza neapolitańska (Pizza Napolitaine) 
Wieprzowina z karmelem (Porc Au Caramel) 
Wołowina gotowana z warzywami (Pot Au Feu) 
Kurczak po diabelsku z musztardą (Poulet À La Diable À La Moutarde) 
Kurczak po nicejsku (Poulet À La Niçoise) 
Kurczak po prowansalsku (Poulet À La Provençale) 
Kurczak z estragonem (Poulet À L’Estragon) 
Kurczak z bakłażanami (Poulet Aux Aubergines) 
Kurczak z borowikami (Poulet Aux Cèpes) 
Kurczak z sosem z szalotek i grzybów z dodatkiem białego wina (Poulet Chasseur) 
Kurczak pieczony (Poulet Rôti) 
Kurczak z sosem z szalotek i grzybów z dodatkiem białego wina (Poulet Sauce Chasseur) 
Kurczak smażony po prowansalsku (Poulet Sauté À La Provençale) 
Ogon wołowy (Queue De Bœuf) 
Comber z królika (Râble De Lapin) 
Risotto (Risotto) 
Nerki cielęce (Rognons De Veau) 
Sałatka z pomidorów (Salade De Tomates) 
Sałatka jarzynowa z majonezem (Salade Russe) 
Sałata zielona (Salade Verte) 
Sałatki (Salades) 
Bażant pieczony z sosem z wina (Salmis De Faisan) 
Mięso z dzika (Sanglier) 
Jagnięcina smażona (Sauté D’Agneau) 
Jagnięcina smażona po prowansalsku (Sauté D’Agneau Provençale) 
Cielęcina smażona (Sauté De Veau) 
Zupa z bazylią (Soupe Au Pistou) 
Zupa z zieloną kapustą i boczkiem (Soupe Aux Choux Verts Et Au Lard) 
Spaghetti z sosem bolońskim (Spaghettis À La Bolognaise) 
Spaghetti z sosem carbonara (Spaghettis À La Carbonara) 
Potrawka z jagnięciny po marokańsku (Tajine D’Agneau À La Marocaine) 
Marokańska potrawka drobiowa z curry (Tajine De Volaille Au Curry) 
Teryna z bażanta (Terrine De Faisan) 
Głowa cielęca z sosem winegret z jajkami na twardo, korniszonami i kaparami (Tête De Veau Sauce Gribiche) 
Tuńczyk po baskijsku (Thon À La Basquaise) 
Tuńczyk po katalońsku (Thon À La Catalane) 
Filet z polędwicy wołowej (Tournedos) 
Cielęcina z rusztu (Veau Grillé) 
Cielęcina z sosem z pomidorów, pieczarek i białego wina (Veau Marengo) 
Dziczyzna (Venaison) 
Drób (Volaille) 
Drób z malinami (Volaille Aux Framboises) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.