Strona startowa
|
Zasady użytkowania
|
Kontakt
Potrawa
Wino
Witamy
Spis alfabetyczny
Zasady użytkowania
Partnerzy
Leksykon Terminów Winiarskich
Glosariusz terminologii winiarskiej
Bibliografia o Tematyce Winiarskiej
Targi win
Linki
Kontakt
Advertising
Mets et Vins
Połączenia
Touraine Rouge
Auszpiki z szynką (Aspics Au Jambon)
Półmisek wędlin lub bufet z wędlinami (Assiette Ou Buffet De Charcuteries)
Kiszka czarna (Boudin Noir)
Kiszka czarna smażona z jabłkami (Boudin Noir Sauté Aux Pommes)
Bufet z wędlinami (Buffet De Charcuteries)
Przepiórki z winogronami (Cailles Aux Raisins)
Cannelloni z sosem pomidorowym (Cannellonis À La Sauce Tomate)
Sarnina (Chevreuil)
Sarnina marynowana (Chevreuil Mariné)
Kapusta faszerowana (Chou Farci)
Kogut w czerwonym winie (Coq Au Vin Rouge)
Mały kurczak pieczony z lukrecją (Coquelet Rôti À La Réglisse)
Kotlet wołowy z kostką z rusztu (Côte De Boeuf Grillée)
Kotlety wieprzowe z kostką pieczone na ruszcie (Côtelettes De Porc En Grillade)
Kasza kuskus (Couscous)
Kasza kuskus z kilkoma rodzajami mięsa (Couscous Royal)
Surowe warzywa z dipem lub surówki (Crudités)
Przystawki na ciepło (Entrées Chaudes)
Łopatka jagnięca pieczona przez siedem godzin w piekarniku (Épaule D’Agneau De Sept Heures)
Łopatka cielęca faszerowana (Épaule De Veau Farcie)
Wątróbka cielęca z bekonem (Foie De Veau Au Bacon)
Ser Camembert – ser z krowiego mleka (Fromage Camembert - Fromage Au Lait De Vache)
Ser z Pirenejów – ser z krowiego mleka (Fromage Des Pyrénées - Fromage Au Lait De Vache)
Ser Livarot – ser z owczego mleka (Fromage Livarot - Fromage Au Lait De Vache)
Ser Pont L'Évêque – ser z krowiego mleka (Fromage Pont L'Évêque - Fromage De Lait De Vache)
Ser Reblochon – ser z krowiego mleka (Fromage Reblochon - Fromage Au Lait De Vache)
Dziczyzna (Gibier)
Udziec sarni (Gigot De Chevreuil)
Udziec sarni (Gigue De Chevreuil)
Udziec sarni pieczony (Gigue De Chevreuil Rôtie)
Udziec sarni w sosie na przykład w sosie winegret z pieprzem z dodatkiem galaretki porzeczkowej i śmietany (Gigue De Chevreuil En Sauce Grand Veneur)
Kawałki wieprzowiny pieczone na ruszcie (Grillade De Porc Au Barbecue)
Szynka Bajońska (Jambon De Bayonne)
Szynka w cieście francuskim (Jambon En Croûte)
Szynka z rusztu (Jambon Grillé)
Królik z oliwkami (Lapin Aux Olives)
Potrawka z węgorza z czerwonym winem i cebulą (Matelote D’Anguille)
Potrawka z węgorza z czerwonym winem i cebulą (Matelote D’Anguille Au Vin Rouge)
Jajka na miękko z truflami (Œufs À La Coque À La Truffe)
Omlet z kurkami (Omelette Aux Girolles)
Pasztet wiejski (Pâté De Campagne)
Pasztet w cieście francuskim (Pâté En Croûte)
Młody gołąb z młodymi warzywami (Pigeonneau À La Printanière)
Perliczka (Pintade)
Młoda perliczka po normandzku (Pintadeau À La Normande)
Młoda perliczka pieczona (Pintadeau Rôti)
Pizza z borowikami (Pizza Aux Cèpes)
Wieprzowina na zimno (Porc Froid)
Mięso gotowane z warzywami (Potée)
Kurczak (Poulet)
Kurczak w piwie (Poulet À La Bière)
Kurczak z rożna (Poulet À La Broche)
Kurczak w occie (Poulet Au Vinaigre)
Kurczak z frytkami (Poulet Avec Des Frites)
Kurczak gotowany we własnej krwi i czerwonym winie (Poulet En Barbouille)
Kurczak smażony na głębokim oleju po amerykańsku (Poulet Frit À L’Américaine)
Kurczak na zimno (Poulet Froid)
Kurczak z rusztu (Poulet Grillé)
Kurczak pieczony (Poulet Rôti)
Nerki cielęce (Rognons De Veau)
Pieczeń wieprzowa na zimno (Rôti De Porc Froid)
Sałatka z pomidorów (Salade De Tomates)
Sałatka jarzynowa z majonezem (Salade Russe)
Sałata zielona (Salade Verte)
Sałatki (Salades)
Kiełbaska na ciepło (Saucisse)
Kiełbaska wieprzowa na ciepło (Saucisse De Porc)
Cielęcina smażona (Sauté De Veau)
Cielęcina smażona z borowikami (Sauté De Veau Aux Cèpes)
Suflet z szynką (Soufflé Au Jambon)
Spaghetti z sosem bolońskim (Spaghettis À La Bolognaise)
Teryna z zająca (Terrine De Lièvre)
Teryny (Terrines)
Tuńczyk po baskijsku (Thon À La Basquaise)
Żeberka wieprzowe z sosem diabelskim (Travers De Porc À La Sauce Diable)
Żeberka wieprzowe w sosie słodko-kwaśnym (Travers De Porc À L’Aigre–Doux)
Żeberka wieprzowe z rusztu (Travers De Porc Grillés)
Końcówki żeberek wieprzowych lakierowane (Travers De Porc Laqués)
Created by 4lc
Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.