Połączenia

Arbois Rouge   
Półmisek wędlin lub bufet z wędlinami (Assiette Ou Buffet De Charcuteries) 
Wołowina w czerwonym winie (Boeuf Bourguignon) 
Wołowina z cebulą, boczkiem i octem (Boeuf Miroton) 
Wołowina naszpikowana boczkiem z marchewką i cebulą (Boeuf Mode) 
Bufet z wędlinami (Buffet De Charcuteries) 
Kaczka (Canard) 
Kaczka z pomarańczami (Canard À L’Orange) 
Mała kaczka (Canette) 
Schab jagnięcy z kością po prowansalsku (Carré D’Agneau À La Provençale) 
Sarnina (Chevreuil) 
Sarnina w sosie lub pieczona (Chevreuil En Sauce Ou Rôti) 
Sarnina marynowana (Chevreuil Mariné) 
Potrawka z zająca po liońsku (Civet De Lièvre À La Lyonnaise) 
Mięso z kaczki gotowane w tłuszczu/Confit De Canard (Confit De Canard) 
Mięso z kaczki gotowane w tłuszczu podawane na zimno (Confit De Canard Froid) 
Mięso z gęsi gotowane w tłuszczu (Confit D’Oie) 
Mięso z gęsi gotowane w tłuszczu podawane na zimno (Confit D???Oie Froid) 
Mięso z gęsi z Landów gotowane w tłuszczu (Confit D’Oie Landaise) 
Kotlet wołowy z kostką z grzybami (Côte De Boeuf Forestière) 
Kotlet cielęcy z kostką z rusztu (Côte De Veau Grillée) 
Kotlety z zająca z kostką z grzybami (Côtelettes De Lièvre Aux Champignons) 
Kotlety baranie z kostką (Côtelettes De Mouton) 
Kotlety cielęce z kostką z borowikami (Côtes De Veau Aux Cèpes) 
Kotlety cielęce z kostką z rusztu z borowikami (Côtes De Veau Grillées Aux Cèpes) 
Kraby faszerowane (Crabes Farcis) 
Udka z kaczki gotowane w tłuszczu (Cuisses De Canards Confites) 
Udziec z dzika (Cuissot De Sanglier) 
Mięso duszone (Daube) 
Indyk faszerowany z kasztanami jadalnymi/marrons (Dinde Farcie Aux Marrons) 
Łopatka barania (Épaule De Mouton) 
Eskalopek z tłustej wątróbki z figami (Escalope De Foie Gras Aux Figues) 
Eskalopek cielęcy panierowany po wiedeńsku (Escalope De Veau Panée À La Viennoise) 
Polędwica wołowa (Filet De Bœuf) 
Pieczone filety z zająca (Filets Rôtis De Lièvre) 
Tłusta kacza wątróbka z figami (Foie Gras De Canard Aux Figues) 
Ser Carré De L’Est - ser z krowiego mleka (Fromage Carré De L’Est - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Comté - ser z krowiego mleka (Fromage Comté - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Fromage De Chèvre - Ser z koziego mleka (Fromage De Chèvre) 
Ser z Pirenejów – ser z krowiego mleka (Fromage Des Pyrénées - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Gruyère – ser z krowiego mleka (Fromage Gruyère - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Morbier – ser z krowiego mleka (Fromage Morbier - Fromage Au Lait De Vache) 
Dziczyzna (Gibier) 
Pularda zawijana w winie (Gigot De Poularde Au Vin) 
Udziec sarni pieczony (Gigue De Chevreuil Rôtie) 
Udziec sarni w sosie na przykład w sosie winegret z pieprzem z dodatkiem galaretki porzeczkowej i śmietany (Gigue De Chevreuil En Sauce Grand Veneur) 
Ozór wołowy po diabelsku (Langue De Boeuf À La Diable) 
Piersi kaczki z grzybami (Magrets De Canard Aux Champignons) 
Twardzioszki przydrożne – grzyby (Mousserons D’Automne) 
Twardzioszki przydrożne –grzyby (Mousserons Des Près) 
Jajka (Œufs) 
Jajka w galarecie (Œufs En Gelée) 
Jajka w koszulkach z szynką (Œufs Pochés Au Jambon) 
Omlet (Omelette) 
Łopatka wieprzowa z soczewicą (Palette De Porc Aux Lentilles) 
Pasztet z dzika (Pâté De Sanglier) 
Kuropatwa z kapustą (Perdrix Au Chou) 
Młoda perliczka pieczona (Pintadeau Rôti) 
Pizza (Pizza) 
Pizza z dwoma rodzajami papryki (Pizza Aux Deux Poivrons) 
Pizza śródziemnomorska (Pizza Méditerranéenne) 
Pizza neapolitańska (Pizza Napolitaine) 
Ziemniaki faszerowane z grzybami (Pommes De Terre Farcies Forestières) 
Mięso gotowane z warzywami po lotaryńsku (Potée Lorraine) 
Kurczak z rożna (Poulet À La Broche) 
Kurczak z sosem z szalotek i grzybów z dodatkiem białego wina (Poulet Chasseur) 
Kurczak ze smardzami (Poulet Aux Morilles) 
Kurczak z rusztu (Poulet Grillé) 
Kurczak pieczony (Poulet Rôti) 
Comber z królika (Râble De Lapin) 
Perliczka pieczona z sosem z wina (Salmis De Pintade) 
Kiełbaska z Morteau z soczewicą na ciepło (Saucisse De Morteau Aux Lentilles) 
Kiełbaska wieprzowa z rusztu (Saucisse De Porc Grillée) 
Kiełbaski z Morteau na ciepło (Saucisses De Morteau) 
Tarta z porami (Tarte Aux Poireaux) 
Teryna z dziczyzny (Terrine De Gibier) 
Teryna drobiowa (Terrine De Volaille) 
Rodzaj tarty z nadzieniem z kraba (Tourte Au Crabe) 
Rodzaj tarty z nadzieniem warzywnym (Tourte Aux Légumes) 
Rodzaj tarty z nadzieniem warzywnym (Tourte Tout Légumes) 
Mięsa chude (Viandes Légères) 
Drób (Volaille) 
Drób w potrawce (Volaille En Ragoût) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.