Połączenia

Côtes Du Ventoux Rouge   
Półmisek wędlin lub bufet z wędlinami (Assiette Ou Buffet De Charcuteries) 
Wołowina duszona (Boeuf En Daube) 
Szaszłyki z jagnięciny (Brochettes D’Agneau) 
Szaszłyki z tłustych skowronków (Brochettes De Mauviettes) 
Bufet z wędlinami (Buffet De Charcuteries) 
Kaczka (Canard) 
Kaczka z oliwkami (Canard Aux Olives) 
Schab jagnięcy z kością po nicejsku (Carré D’Agneau À La Niçoise) 
Seler duszony (Céleri Braisé) 
Wędliny (Charcuteries) 
Kotlety jagnięce z kostką lub żeberka jagnięce z rusztu (Côtes D’Agneau Grillées) 
Kasza kuskus (Couscous) 
Kasza kuskus z kurczakiem (Couscous Au Poulet) 
Kasza kuskus z kilkoma rodzajami mięsa (Couscous Royal) 
Płaskie kiełbaski z królika (Crépinettes De Lapin) 
Surowe warzywa z dipem lub surówki (Crudités) 
Kurczak z curry (Curry De Poulet) 
Karkówka wieprzowa z curry (Curry D’Échine De Porc) 
Eskalopek cielęcy po mediolańsku (Escalope De Veau À La Milanaise) 
Eskalopek cielęcy panierowany po wiedeńsku (Escalope De Veau Panée À La Viennoise) 
Ślimaki (Escargots) 
Ser Cantal – ser z krowiego mleka (Fromage Cantal - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Gouda – ser z krowiego mleka (Fromage Gouda - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Morbier – ser z krowiego mleka (Fromage Morbier - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Saint Nectaire – ser z krowiego mleka (Fromage Saint Nectaire - Fromage Au Lait De Vache) 
Naleśniki z mąki kukurydzianej z papryką (Galettes De Maïs Au Poivron) 
Kawałki mięsa pieczone na ruszcie (Grillades) 
Drozdy z winogronami (Grives Aux Raisins) 
Szynka (Jambon) 
Szynka w cieście francuskim (Jambon En Croûte) 
Ozór wołowy duszony po mieszczańsku (Langue De Boeuf À La Bourgeoise) 
Pierś kaczki (Magret De Canard) 
Pierś kaczki z wiśniami (Magret De Canard Aux Cerises) 
Potrawka z cielęciny z czerwonym winem i cebulą (Matelote De Veau) 
Medaliony cielęce (Médaillons De Veau) 
Moussaka z jagnięciną (Moussaka D’Agneau) 
Golonka cielęca (Osso Bucco) 
Indyk w potrawce z pomidorów i białego wina (Osso Bucco De Dinde) 
Wieprzowina z karmelem (Porc Au Caramel) 
Wieprzowina z curry (Porc Au Curry) 
Kurczak z estragonem (Poulet À L’Estragon) 
Kurczak z sosem z pomidorów, pieczarek i białego wina (Poulet Marengo) 
Pieczeń wieprzowa z kasztanami jadalnymi (Rôti De Porc Aux Marrons) 
Sałatka z pomidorów (Salade De Tomates) 
Sałatka jarzynowa z majonezem (Salade Russe) 
Sałata zielona (Salade Verte) 
Sałatki (Salades) 
Jagnięcina smażona (Sauté D’Agneau) 
Zupa z zieloną kapustą i boczkiem (Soupe Aux Choux Verts Et Au Lard) 
Głowa cielęca z sosem winegret z jajkami na twardo, korniszonami i kaparami (Tête De Veau Sauce Gribiche) 
Głowa cielęca z sosem winegret z jajkami na twardo i ziołami aromatycznymi (Tête De Veau Sauce Ravigote) 
Cielęcina z sosem z pomidorów, pieczarek i białego wina (Veau Marengo) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.