Strona startowa
|
Zasady użytkowania
|
Kontakt
Potrawa
Wino
Witamy
Spis alfabetyczny
Zasady użytkowania
Partnerzy
Leksykon Terminów Winiarskich
Glosariusz terminologii winiarskiej
Bibliografia o Tematyce Winiarskiej
Targi win
Linki
Kontakt
Advertising
Mets et Vins
Połączenia
Vin De Bourgogne Rouge
Porcja szynki w galarecie z pietruszką (Assiette De Jambon Persillé)
Półmisek wędlin lub bufet z wędlinami (Assiette Ou Buffet De Charcuteries)
Wołowina duszona (Boeuf En Daube)
Kiszka czarna (Boudin Noir)
Kiszka czarna z rusztu (Boudin Noir Grillé)
Bufet z wędlinami (Buffet De Charcuteries)
Kaczka (Canard)
Kaczka z zielonym pieprzem (Canard Au Poivre Vert)
Carrpaccio z wołowiny (Carpaccio De Bœuf)
Gruby kotlet z polędwicy wołowej z sosem bearneńskim - Châteaubriant À La Sauce Béarnaise (Châteaubriant À La Sauce Béarnaise)
Mięso z kaczki gotowane w tłuszczu/Confit De Canard (Confit De Canard)
Mięso z kaczki gotowane w tłuszczu podawane na zimno (Confit De Canard Froid)
Mięso z gęsi gotowane w tłuszczu (Confit D’Oie)
Mięso z gęsi z Landów gotowane w tłuszczu (Confit D’Oie Landaise)
Kotlet wołowy z kostką z sosem z czerwonego wina (Côte De Boeuf À La Bordelaise)
Kotlet wołowy z kostką z rusztu (Côte De Boeuf Grillée)
Kotlet wołowy z kostką smażony (Côte De Boeuf Poêlée)
Kotlety cielęce z kostką z rusztu (Côtes De Veau Grillées)
Udka z kaczki gotowane w tłuszczu (Cuisses De Canards Confites)
Udziec z sarny (Cuissot De Chevreuil)
Baranina duszona (Daube De Mouton)
Indyk faszerowany z kasztanami jadalnymi/marrons (Dinde Farcie Aux Marrons)
Antrykot z grzybami (Entrecôte Forestière)
Antrykot z rusztu (Entrecôte Grillée)
Antrykot z rusztu z pędami winorośli (Entrecôte Grillée Aux Sarments)
Antrykot z rusztu z pędami winorośli i borowikami z sosem z czerwonego wina (Entrecôte Grillée Aux Sarments Et Cèpes À La Bordelaise)
Antrykot z sosem z czerwonego wina (Entrecôte Maître De Chai)
Antrykot smażony (Entrecôte Poêlée)
Eskalopek cielęcy po mediolańsku (Escalope De Veau À La Milanaise)
Eskalopek cielęcy panierowany po wiedeńsku (Escalope De Veau Panée À La Viennoise)
Ślimaki z czosnkiem (Escargots À L’Ail)
Ciasteczka francuskie ze ślimakami (Feuilletés D’Escargots)
Polędwica wołowa z oliwkami (Filet De Boeuf Aux Olives)
Ser miękki (Fromage A Pâte Molle)
Ser Bleu De Bresse – ser pleśniowy z krowiego mleka (Fromage Bleu De Bresse - Fromage Au Lait De Vache)
Ser Brie De Meaux - ser z krowiego mleka (Fromage Brie De Meaux - Fromage Au Lait De Vache)
Ser Brie wiejski – ser z krowiego mleka (Fromage Brie Fermier - Fromage Au Lait De Vache)
Ser Camembert – ser z krowiego mleka (Fromage Camembert - Fromage Au Lait De Vache)
Ser Carré De L’Est - ser z krowiego mleka (Fromage Carré De L’Est - Fromage Au Lait De Vache)
Ser Chaource -ser z krowiego mleka (Fromage Chaource - Fromage Au Lait De Vache)
Ser Livarot – ser z owczego mleka (Fromage Livarot - Fromage Au Lait De Vache)
Ser Pont L'Évêque – ser z krowiego mleka (Fromage Pont L'Évêque - Fromage De Lait De Vache)
Ser Port-Salut – ser z krowiego mleka (Fromage Port-Salut - Fromage Au Lait De Vache)
Galantyna z królika (Galantine De Lapin)
Ptactwo łowne (Gibier A Plume)
Zwierzyna łowna (Gibier A Poils)
Udziec jagnięcy marynowany w czerwonym winie (Gigot D’Agneau Mariné En Chevreuil)
Szynka z osadem z wina (Jambon À La Lie De Vin)
Szynka biała (Jambon Blanc)
Szynka w sosie (Jambon En Sauce)
Szynka wędzona (Jambon Fumé)
Szynka w galarecie z pietruszką (Jambon Persillé)
Szynka pieczona (Jambon Rôti)
Królik w cydrze (Lapin Au Cidre)
Potrawka z węgorza z czerwonym winem i cebulą (Matelote D’Anguille)
Potrawka z węgorza z czerwonym winem i cebulą (Matelote D’Anguille Au Vin Rouge)
Jajka w galarecie (Œufs En Gelée)
Pasztet (Pâté)
Makaron z sosem bolońskim (Pâtes À La Bolognaise)
Zrazy cielęce zawijane (Paupiettes De Veau)
Gruby stek z rumsztyku z sosem z czerwonego wina (Pavé De Rumsteck Sauce Bordelaise)
Kuropatwa z kapustą (Perdrix Au Chou)
Perliczka z grzybami i śmietaną (Pintade Aux Champignons Et À La Crème)
Przednia część klatki piersiowej baraniej z rusztu (Poitrine De Mouton Grillée)
Wieprzowina na zimno (Porc Froid)
Mięso gotowane z kapustą (Potée Au Chou)
Mięso peklowane gotowane z warzywami (Potée Auvergnate)
Mięso gotowane z warzywami po burgundzku (Potée Bourguignonne)
Mięso peklowane gotowane z warzywami (Potée Champenoise)
Mięso gotowane z warzywami po lotaryńsku (Potée Lorraine)
Kurczak (Poulet)
Kurczak w piwie (Poulet À La Bière)
Kurczak z rożna (Poulet À La Broche)
Kurczak z frytkami (Poulet Avec Des Frites)
Kurczak z rusztu (Poulet Grillé)
Kurczak pieczony (Poulet Rôti)
Grasica cielęca z borowikami (Ris De Veau Aux Cèpes)
Rostbef na zimno (Rosbif Froid)
Pieczeń wieprzowa na zimno (Rôti De Porc Froid)
Kiełbaska wieprzowa na ciepło (Saucisse De Porc)
Kiełbaska wieprzowa z rusztu (Saucisse De Porc Grillée)
Kiełbaska wieprzowa smażona (Saucisse De Porc Poêlée)
Szynka smażona z ostrym sosem (Saupiquet Jambon)
Cielęcina smażona z sosem z pomidorów, pieczarek i białego wina (Sauté De Veau Marengo)
Teryna z dziczyzny (Terrine De Gibier)
Tuńczyk smażony z cebulą i pomidorami (Thon Sauté Aux Oignons Et Tomates)
Filet z polędwicy wołowej (Tournedos)
Dziczyzna (Venaison)
Drób (Volaille)
Created by 4lc
Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.