Strona startowa
|
Zasady użytkowania
|
Kontakt
Potrawa
Wino
Witamy
Spis alfabetyczny
Zasady użytkowania
Partnerzy
Leksykon Terminów Winiarskich
Glosariusz terminologii winiarskiej
Bibliografia o Tematyce Winiarskiej
Targi win
Linki
Kontakt
Advertising
Mets et Vins
Połączenia
Anjou Rouge
Jagnięcina z curry (Agneau Au Curry)
Półmisek wędlin lub bufet z wędlinami (Assiette Ou Buffet De Charcuteries)
Kaczka piżmowa z oliwkami (Canard Barbarie Aux Olives)
Comber z młodego jagnięcia (Baron D’Agneau De Lait)
Potrawka z cielęciny (Blanquette De Veau)
Wołowina naszpikowana boczkiem z marchewką i cebulą (Boeuf Mode)
Kiszka czarna (Boudin Noir)
Bufet z wędlinami (Buffet De Charcuteries)
Wędliny (Charcuteries)
Mięso z koźlęcia (Chevreau)
Mięso z koźlęcia pieczone (Chevreau Rôti)
Mały kurczak z rusztu (Coquelet Grillé)
Kasza kuskus (Couscous)
Kasza kuskus z kilkoma rodzajami mięsa (Couscous Royal)
Kraby faszerowane (Crabes Farcis)
Dyszek cielęcy z marchewką, cebulą i winem Anjou (Cul De Veau À L’Angevine)
Jagnięcina z curry (Curry D’Agneau)
Eskalopek cielęcy panierowany po wiedeńsku (Escalope De Veau Panée À La Viennoise)
Polędwica wołowa (Filet De Bœuf)
Ser prasowany (Fromage A Pâte Pressée)
Ser Cantal – ser z krowiego mleka (Fromage Cantal - Fromage Au Lait De Vache)
Ser Fromage De Chèvre - Ser z koziego mleka (Fromage De Chèvre)
Ser Edam – ser z krowiego mleka (Fromage Edam)
Ser Gouda – ser z krowiego mleka (Fromage Gouda - Fromage Au Lait De Vache)
Ser Livarot – ser z owczego mleka (Fromage Mimolette - Fromage Au Lait De Vache)
Ser Port-Salut – ser z krowiego mleka (Fromage Port-Salut - Fromage Au Lait De Vache)
Ser Reblochon – ser z krowiego mleka (Fromage Reblochon - Fromage Au Lait De Vache)
Ser Saint Nectaire – ser z krowiego mleka (Fromage Saint Nectaire - Fromage Au Lait De Vache)
Ser Saint Paulin - ser z krowiego mleka (Fromage Saint Paulin - Fromage Au Lait De Vache)
Ptactwo łowne (Gibier A Plume)
Szynka wędzona (Jambon Fumé)
Ozór wołowy peklowany w solance z saletrą i gotowany (Langue De Boeuf À L’Écarlate)
Królik (Lapin)
Królik z oliwkami (Lapin Aux Olives)
Królik z sosem z szalotek i grzybów z dodatkiem białego wina (Lapin Chasseur)
Twardzioszki przydrożne – grzyby (Mousserons D’Automne)
Twardzioszki przydrożne –grzyby (Mousserons Des Près)
Jajka w koszulkach z szynką (Œufs Pochés Au Jambon)
Gęsi faszerowane (Oies Farcies)
Omlet (Omelette)
Zrazy cielęce zawijane (Paupiettes De Veau)
Wieprzowina (Porc)
Wieprzowina na zimno (Porc Froid)
Wołowina gotowana z warzywami (Pot Au Feu)
Kura gotowana faszerowana z warzywami (Poule Au Pot Farcie)
Kurczak (Poulet)
Kurczak na zimno (Poulet Froid)
Quiche z porami (Quiche Aux Poireaux)
Tarta lotaryńska (Quiche Lorraine)
Pieczeń wieprzowa na zimno (Rôti De Porc Froid)
Sałatka z kaczej lub gęsiej piersi wędzonej (Salade De Magret Fumé)
Tarta cebulowa (Tarte À L’Oignon)
Filet panierowany z polędwicy wołowej z sosem ze świeżych pomidorów i cebuli z ziołami (Tournedos Pané Sauce Vierge)
Cielęcina (Veau)
Drób pieczony (Volaille Rôtie)
Created by 4lc
Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.