Połączenia

Pouilly Vinzelles Blanc   
Owoce awokado faszerowane z krewetkami (Avocats Farcis Aux Crevettes) 
Langustynki w cieście smażone na głębokim oleju (Beignets De Langoustines) 
Okrągłe paszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem (Bouchées À La Reine) 
Szaszłyki z żabnicy (Brochettes De Baudroie) 
Szaszłyki z ogonów langustynek (Brochettes De Queues De Langoustines) 
Sercówki faszerowane (Clovisses Farcies) 
Czarniak – ryba (Colin) 
Mięczaki (Coquillages) 
Krab (Crabe) 
Kraby faszerowane (Crabes Farcis) 
Skorupiaki (Crustacés) 
Filety z okonia (Filets De Perche) 
Ser Fromage De Chèvre - Ser z koziego mleka (Fromage De Chèvre) 
Kawałki mięsa pieczone na ruszcie (Grillades) 
Homar (Homard) 
Homar po parysku (Homard À La Parisienne) 
Homar gotowany w bulionie z dodatkiem białego wina podawany na zimno z majonezem (Homard Bellevue) 
Homar z rusztu (Homard Grillé) 
Ostrygi (Huîtres) 
Kulebiak z łososiem (Koulibiac De Saumon) 
Langusta (Langouste) 
Langusta po parysku (Langouste À La Parisienne) 
Langusta gotowana w bulionie z dodatkiem białego wina podawana na zimno z majonezem (Langouste Bellevue) 
Langusta na zimno z majonezem (Langouste Froide À La Mayonnaise) 
Potrawka z węgorza z czerwonym winem i cebulą (Matelote D’Anguille) 
Małże (Moules) 
Ryba (Poisson) 
Ryba morska ze śmietaną (Poisson De Mer À La Crème) 
Raja – ryba (Raie) 
Grasica cielęca (Ris De Veau) 
Sola z rusztu (Sole Grillée) 
Sole z rusztu (Soles Grillées) 
Teryna rybna (Terrine De Poissons) 
Tuńczyk po baskijsku (Thon À La Basquaise) 
Tuńczyk po prowansalsku (Thon À La Provençale) 
Rak pustelnik (Tourteau) 
Pstrąg wędzony (Truite Fumée) 
Drób gotowany ze śmietaną (Volaille Pochée À La Crème) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.