Połączenia

Pouilly Loché Blanc   
Owoce awokado faszerowane z krewetkami (Avocats Farcis Aux Crevettes) 
Langustynki w cieście smażone na głębokim oleju (Beignets De Langoustines) 
Okrągłe paszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem (Bouchées À La Reine) 
Szaszłyki z żabnicy (Brochettes De Baudroie) 
Sercówki faszerowane (Clovisses Farcies) 
Czarniak – ryba (Colin) 
Krab (Crabe) 
Kraby faszerowane (Crabes Farcis) 
Skorupiaki (Crustacés) 
Ciasteczka francuskie z grasicą cielęcą (Feuilletés De Ris De Veau) 
Homar (Homard) 
Homar po parysku (Homard À La Parisienne) 
Homar gotowany w bulionie z dodatkiem białego wina podawany na zimno z majonezem (Homard Bellevue) 
Homar z rusztu (Homard Grillé) 
Ostrygi (Huîtres) 
Langusta (Langouste) 
Langusta po parysku (Langouste À La Parisienne) 
Langusta gotowana w bulionie z dodatkiem białego wina podawana na zimno z majonezem (Langouste Bellevue) 
Langusta na zimno z majonezem (Langouste Froide À La Mayonnaise) 
Potrawka z węgorza z czerwonym winem i cebulą (Matelote D’Anguille) 
Małże (Moules) 
Jajka na miękko z truflami (Œufs À La Coque À La Truffe) 
Ryba drapieżna (Poisson Chasseur) 
Ryba morska ze śmietaną (Poisson De Mer À La Crème) 
Raja – ryba (Raie) 
Grasica cielęca (Ris De Veau) 
Piotrosz pieczony (Saint Pierre Rôti – Poisson.) 
Sola z rusztu (Sole Grillée) 
Sole z rusztu (Soles Grillées) 
Teryna rybna (Terrine De Poissons) 
Tuńczyk po baskijsku (Thon À La Basquaise) 
Tuńczyk po prowansalsku (Thon À La Provençale) 
Owoce morza gotowane w białym winie podawane z sosem w specjalnej miseczce (Timbale De Fruits De Mer) 
Rak pustelnik (Tourteau) 
Pstrąg wędzony (Truite Fumée) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.