Strona startowa
|
Zasady użytkowania
|
Kontakt
Potrawa
Wino
Witamy
Spis alfabetyczny
Zasady użytkowania
Partnerzy
Leksykon Terminów Winiarskich
Glosariusz terminologii winiarskiej
Bibliografia o Tematyce Winiarskiej
Targi win
Linki
Kontakt
Advertising
Mets et Vins
Połączenia
Côtes De Provence Rosé
Podroby indycze z rzepą (Abattis De Dinde Aux Navets)
Kulki z dorsza smażone na głębokim oleju (Accras De Morue)
Jagnięcina z curry (Agneau Au Curry)
Jagnięcina z pomidorami i bazylią (Agneau Aux Tomates Et Basilic)
Aloza z rusztu po angielsku (Alose Grillée À L’Anglaise)
Pasta z sardeli i oliwy (Anchoïade)
Węgorze smażone na głębokim oleju (Anguilles Frites)
Faszerowane karczochy smażone na oliwie z oliwek (Artichauts Barigoule)
Szparagi z sosem winegret (Asperges Vinaigrette)
Auszpiki prowansalskie (Aspics Provençal)
Auszpiki z szynki i drobiu (Aspics De Jambon Et De Volaille)
Półmisek wędlin lub bufet z wędlinami (Assiette Ou Buffet De Charcuteries)
Labraks z koperkiem (Bar - Loup De Mer Au Fenouil)
Labraks z rusztu (Bar - Loup De Mer Grillé)
Comber jagnięcy z ziołami prowansalskimi (Baron D’Agneau Aux Herbes De Provence)
Comber z młodego jagnięcia (Baron D’Agneau De Lait)
Kawałki wątróbki z rai w cieście smażone na głębokim oleju (Beignets De Foie De Raie)
Wątróbki drobiowe w cieście smażone na głębokim oleju (Beignets De Foies De Volaille)
Langustynki w cieście smażone na głębokim oleju (Beignets De Langoustines)
Zupa z krabów (Bisque De Crabes)
Zupa z raków (Bisque D’Écrevisses)
Potrawka z cielęciny (Blanquette De Veau)
Surowa wołowina z bazylią (Bœuf Cru Au Basilic)
Zupa rybna podawana z grzanką i sosem aïoli na ostro (Bouillabaisse)
Zapiekanka z purée z dorsza (Brandade De Morue)
Szaszłyki (Brochettes)
Szaszłyki z jagnięciny na sposób orientalny (Brochettes D’Agneau Kébab)
Szaszłyki rybne (Brochettes De Poissons)
Szaszłyki wieprzowe z suszonymi śliwkami (Brochettes De Porc Aux Pruneaux)
Szaszłyki z ogonów langustynek (Brochettes De Queues De Langoustines)
Szaszłyki z małż Świętego Jakuba (Brochettes De Saint-Jacques)
Bufet z wędlinami (Buffet De Charcuteries)
Przepiórki z winogronami (Cailles Aux Raisins)
Przepiórki faszerowane z tłustą wątróbką (Cailles Farcies Lucullus)
Keks z szynką z kością (Cake Au Jambon À L’Os)
Kalmary w atramencie (Calmars À L’Encre)
Kaczka lakierowana (Canard Laqué)
Włoski makaron w formie dużych rurek (Cannellonis)
Carrpaccio z wołowiny (Carpaccio De Bœuf)
Carpaccio z łososia (Carpaccio De Saumon)
Schab jagnięcy z kością po langwedocku (Carré D’Agneau À La Languedocienne)
Schab jagnięcy z kością po nicejsku (Carré D’Agneau À La Niçoise)
Schab barani z kością (Carré De Mouton)
Schab wieprzowy z kością po langwedocku (Carré De Porc À La Languedocienne)
Kawior z bakłażanów (Caviar D’Aubergines)
Wędliny (Charcuteries)
Gruby kotlet z polędwicy wołowej z sosem bearneńskim - Châteaubriant À La Sauce Béarnaise (Châteaubriant À La Sauce Béarnaise)
Mięso z koźlęcia (Chevreau)
Potrawka z homara (Civet De Homard)
Potrawka z langusty (Civet De Langouste)
Gęsty bulion z mięsa wołowego (Consommé De Bœuf)
Mały kurczak z zielonym groszkiem (Coquelet Aux Petits Pois)
Mały kurczak upieczony na złoto podawany z musem cytrynowym (Coquelet Doré Au Four Et Mousse De Citron)
Małże Świętego Jakuba z sosem z czerwonego wina (Coquilles Saint Jacques À La Bordelaise)
Małże Świętego Jakuba po prowansalsku (Coquilles Saint Jacques À La Provençale)
Małże Świętego Jakuba z borowikami (Coquilles Saint Jacques Aux Cèpes)
Rożki z szynki faszerowane sałatką z warzyw pokrojonych w kostkę (Cornets De Jambon – Macédoine)
Kotlety jagnięce z kostką lub żeberka jagnięce z bekonem (Côtes D’Agneau Au Bacon)
Kotlety jagnięce z kostką lub żeberka jagnięce z ziołami (Côtes D’Agneau Aux Herbes)
Kotlety jagnięce z kostką lub żeberka jagnięce z rusztu (Côtes D’Agneau Grillées)
Kotlety wieprzowe z kostką (Côtes De Porc)
Kotlety cielęce z kostką z sałatką z pomidorów na ostro (Côtes De Veau Au Rougail De Tomates)
Kotlety cielęce z kostką w papilotach (Côtes De Veau En Papillotes)
Kotlety cielęce z kostką z rusztu (Côtes De Veau Grillées)
Duży makaron „kolanka” z pomidorami, serem Mozzarella i ziołami (Coudes À La Primavèra)
Kasza kuskus z kurczakiem (Couscous Au Poulet)
Kasza kuskus z warzywami (Couscous Aux Légumes)
Krab (Crabe)
Krab po antylsku (Crabe À L’Antillaise)
Kraby faszerowane (Crabes Farcis)
Klopsiki z kurczaka panierowane w bułce tartej (Croquettes De Poulet)
Surowe warzywa z dipem lub surówki (Crudités)
Skorupiaki (Crustacés)
Udko z indyka z soczewicą (Cuisse De Dinde Aux Lentilles)
Udka z indyka z soczewicą (Cuisses De Dinde Aux Lentilles)
Jagnięcina z curry (Curry D’Agneau)
Kurczak z curry (Curry De Poulet)
Mięso drobiowe z curry (Curry De Volaille)
Dorada po prowansalsku (Dorade À La Provençale)
Dorada z estragonem (Dorade - Daurade À L’Estragon)
Cykorie z szynką (Endives Au Jambon)
Łopatka wieprzowa (Épaule De Porc)
Ślimaki (Escargots)
Ciasteczka francuskie z serem (Feuilletés Au Fromage)
Wątróbka cielęca z bekonem (Foie De Veau Au Bacon)
Wątróbki drobiowe ze smardzami (Foies De Volaille Aux Morilles)
Ser Cantal – ser z krowiego mleka (Fromage Cantal - Fromage Au Lait De Vache)
Ser owczy (Fromage De Brebis)
Ser Fromage De Chèvre - Ser z koziego mleka (Fromage De Chèvre)
Galantyna z królika (Galantine De Lapin)
Zapiekanka z bakłażanów (Gratin D’Aubergines)
Homar (Homard)
Homar po amerykańsku (Homard À L’Américaine)
Homar lub langusta w białym winie z pomidorami i cebulą na ostro (Homard Ou Langouste À L’Armoricaine)
Langusta (Langouste)
Langusta z rusztu (Langouste Grillée)
Królik (Lapin)
Królik z musztardą (Lapin À La Moutarde)
Melon z szynką (Melon Au Jambon)
Melon z szynką parmeńską (Melon Au Jambon De Parme)
Dorsz z sosem Aïoli (Morue À L’Aïoli)
Małże z curry (Moules Au Curry)
Baranina z curry (Mouton Au Curry)
Jajecznica z truflami (Œufs Brouillés Aux Truffes)
Golonka cielęca (Osso Bucco)
Indyk w potrawce z pomidorów i białego wina (Osso Bucco De Dinde)
Zupa z ogonów wołowych (Oxtail Queue De Bœuf)
Makaron z owocami morza (Pâtes Aux Fruits De Mer)
Zrazy cielęce zawijane (Paupiettes De Veau)
Mała eskalopka cielęca z makaronem lasagne i brokułami (Piccata De Veau Aux Lasagnes Et Brocolis)
Pizza śródziemnomorska (Pizza Méditerranéenne)
Ryba gotowana w bulionie z dodatkiem białego wina (Poisson À La Nage)
Ryby z rusztu (Poissons Grillés)
Kurczak z rożna (Poulet À La Broche)
Kurczak z estragonem (Poulet À L’Estragon)
Kurczak z curry (Poulet Au Curry)
Kurczak z bakłażanami (Poulet Aux Aubergines)
Kurczak z ziołami (Poulet Aux Herbes)
Kurczak z frytkami (Poulet Avec Des Frites)
Kurczak na zimno (Poulet Froid)
Kurczak z rusztu (Poulet Grillé)
Kurczak pieczony (Poulet Rôti)
Kurczak z przyprawą tandoori (Poulet Tandoori)
Tarty z nadzieniem i masą jajeczną (Quiches)
Grasica cielęca (Ris De Veau)
Risotto ze szparagami (Risotto Aux Asperges)
Barweny (Rougets)
Barweny z szynką parmeńską i koperkiem (Rougets Au Parme Et Au Fenouil)
Barweny z rusztu (Rougets Grillés)
Barweny zapiekane z pianą z białek z kremem z czosnku dętego (Rougets Soufflés À La Crème De Ciboule)
Piotrosz z rusztu z koperkiem (Saint Pierre Grillé Au Fenouil – Poisson.)
Sałatka Cezara (Salade César)
Sałatka słodko-słona (Salade Composée Sucrée Salée)
Sałatka z piersi drobiowej (Salade De Blanc De Volaille)
Sałatka z wołowiny z trawą cytrynową (Salade De Boeuf À La Citronnelle)
Sałatka z kaszy kuskus z cebulą, pomidorami i ziołami (Salade De Couscous Façon Taboulé)
Sałatka z langustynek (Salade De Langoustines)
Mix sałatowy (Salade De Mesclun - Mesclum)
Sałatka z barweny i smażonej lub marynowanej papryki (Salade De Rougets Et De Poivrons Confits)
Sałatka z pomidorów (Salade De Tomates)
Sałatka nicejska (Salade Niçoise)
Sałatka jarzynowa z majonezem (Salade Russe)
Sałata zielona (Salade Verte)
Sałatki (Salades)
Sardynki z rusztu (Sardines Grillées)
Łosoś świeży (Saumon Frais)
Łosoś wędzony (Saumon Fumé)
Łosoś marynowany z koperkiem (Saumon Mariné À L’Aneth)
Zupa z truskawek (Soupe De Fraises)
Zupa rybna (Soupe De Poissons)
Zupa prowansalska z bazylią (Soupe Provençale Au Pistou)
Spaghetti z bazylią (Spaghettis Au Basilic)
Sałatka z kaszy kuskus z cebulą, pomidorami i ziołami (Taboulé)
Marokańska potrawka z miętusa (Tajine De Lotte)
Teryna z wątróbek drobiowych (Terrine De Foies De Volaille)
Teryna rybna (Terrine De Poissons)
Teryna drobiowa (Terrine De Volaille)
Teryny (Terrines)
Głowa cielęca z sosem winegret z jajkami na twardo, korniszonami i kaparami (Tête De Veau Sauce Gribiche)
Tuńczyk po baskijsku (Thon À La Basquaise)
Tuńczyk po prowansalsku (Thon À La Provençale)
Tuńczyk smażony lub marynowany z młodym czosnkiem (Thon Confit À L’Ail Nouveau)
Tuńczyk smażony z cebulą i pomidorami (Thon Sauté Aux Oignons Et Tomates)
Zapiekanka z dorsza z oliwą z oliwek (Tian De Morue À L’Huile D’Olive)
Tortille z kurczakiem i trzema rodzajami papryki (Tortillas De Poulet Aux 3 Poivrons)
Rak pustelnik (Tourteau)
Rak pustelnik i sałatka z brzoskwiń (Tourteau Et Pêches En Salade)
Drób z estragonem (Volaille À L’Estragon)
Drób pieczony (Volaille Rôtie)
Created by 4lc
Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.