Połączenia

Coteaux Du Languedoc Rouge   
Bekas z borowikami (Bécasse Aux Cèpes) 
Bekasy (Bécasses) 
Wołowina duszona (Boeuf En Daube) 
Szaszłyki z jagnięciny (Brochettes D’Agneau) 
Szaszłyki z wołowiny (Brochettes De Bœuf) 
Szaszłyki z małż Świętego Jakuba (Brochettes De Saint-Jacques) 
Szaszłyki z mięsa (Brochettes De Viande) 
Przepiórki faszerowane (Cailles Farcies) 
Kaczka (Canard) 
Kaczka z pomarańczami (Canard À L’Orange) 
Kaczka z oliwkami (Canard Aux Olives) 
Carrpaccio z wołowiny (Carpaccio De Bœuf) 
Schab jagnięcy z kością po prowansalsku (Carré D’Agneau À La Provençale) 
Gruby kotlet z polędwicy wołowej z sosem bearneńskim - Châteaubriant À La Sauce Béarnaise (Châteaubriant À La Sauce Béarnaise) 
Sarnina (Chevreuil) 
Sarnina z wiśniami i pomarańczą (Chevreuil Aux Cerises Et À L’Orange) 
Sarnina marynowana (Chevreuil Mariné) 
Potrawka z dzika (Civet De Sanglier) 
Mięso z kaczki gotowane w tłuszczu/Confit De Canard (Confit De Canard) 
Mięso z kaczki gotowane w tłuszczu podawane na zimno (Confit De Canard Froid) 
Kurczak gotowany w tłuszczu (Confit De Poulet) 
Mięso z gęsi gotowane w tłuszczu (Confit D’Oie) 
Mięso z gęsi z Landów gotowane w tłuszczu (Confit D’Oie Landaise) 
Kogut w winie (Coq Au Vin) 
Mały kurczak z rusztu (Coquelet Grillé) 
Kotlet wołowy z kostką z rusztu (Côte De Boeuf Grillée) 
Kotlet wołowy z kostką z rusztu z ziołami (Côte De Boeuf Grillée Aux Herbes) 
Kotlety wieprzowe z kostką pieczone na ruszcie (Côtelettes De Porc En Grillade) 
Kotlety jagnięce z kostką lub żeberka jagnięce (Côtes D’Agneau) 
Kotlety jagnięce z kostką lub żeberka jagnięce z ziołami (Côtes D’Agneau Aux Herbes) 
Kotlety jagnięce z kostką lub żeberka jagnięce z rusztu (Côtes D’Agneau Grillées) 
Kotlety jagnięce z kostką lub żeberka jagnięce z rusztu z ziołami (Côtes D’Agneau Grillées Aux Herbes) 
Kotlety cielęce z kostką z rusztu (Côtes De Veau Grillées) 
Kasza kuskus (Couscous) 
Płaskie kiełbaski jagnięce z kozim serem (Crépinettes D’Agneau Au Chèvre) 
Surowe warzywa z dipem lub surówki (Crudités) 
Udka z kaczki gotowane w tłuszczu (Cuisses De Canards Confites) 
Udziec z dzika (Cuissot De Sanglier) 
Jagnięcina z curry (Curry D’Agneau) 
Mięso duszone (Daube) 
Jagnięcina duszona (Daube D’Agneau) 
Duszone mięso z dzika (Daube De Sanglier) 
Potrawa z sarniny pokrojonej na cienkie kawałki (Emincé De Chevreuil) 
Antrykot (Entrecôte) 
Antrykot z rusztu (Entrecôte Grillée) 
Łopatka jagnięca pieczona naszpikowana czosnkiem (Épaule D’Agneau Rôtie Aillée) 
Eskalopek cielęcy panierowany po wiedeńsku (Escalope De Veau Panée À La Viennoise) 
Ślimaki (Escargots) 
Bażant gotowany z dodatkiem koniaku a następnie pieczony w piekarniu z tłustą wątróbką (Faisan Souvaroff) 
Polędwica wołowa z oliwkami (Filet De Boeuf Aux Olives) 
Ser Bleu – ser pleśniowy z krowiego mleka (Fromage Bleu - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Bleu D’Auvergne – ser pleśniowy z krowiego mleka (Fromage Bleu D’Auvergne - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Bleu De Bresse – ser pleśniowy z krowiego mleka (Fromage Bleu De Bresse - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Bleu Des Causses – ser pleśniowy z krowiego mleka (Fromage Bleu Des Causses - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Brie – ser z krowiego mleka (Fromage Brie - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Brie De Meaux - ser z krowiego mleka (Fromage Brie De Meaux - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Brie wiejski – ser z krowiego mleka (Fromage Brie Fermier - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser owczy (Fromage De Brebis) 
Ser owczy baskijski (Fromage De Brebis Basque) 
Ser Edam – ser z krowiego mleka (Fromage Edam) 
Ser Pélardon – ser z koziego mleka (Fromage Pélardon - Fromage Au Lait De Chèvre) 
Dziczyzna (Gibier) 
Ptactwo łowne (Gibier A Plume) 
Zwierzyna łowna (Gibier A Poils) 
Udziec sarni (Gigue De Chevreuil) 
Udziec sarni pieczony (Gigue De Chevreuil Rôtie) 
Udziec sarni w sosie na przykład w sosie winegret z pieprzem z dodatkiem galaretki porzeczkowej i śmietany (Gigue De Chevreuil En Sauce Grand Veneur) 
Kawałki wieprzowiny pieczone na ruszcie (Grillade De Porc Au Barbecue) 
Kawałki mięsa pieczone na ruszcie (Grillades) 
Szynka z rusztu (Jambon Grillé) 
Golonka cielęca (Jarret De Veau) 
Golonka cielęca po prowansalsku (Jarret De Veau À La Provençale) 
Królik po prowansalsku (Lapin À La Provençale) 
Królik z kurkami (Lapin Aux Girolles) 
Lasagne (Lasagnes) 
Lasagne z mięsem (Lasagnes À La Viande) 
Pierś kaczki (Magret De Canard) 
Przekładaniec z ciasta francuskiego z kremem kawowym (Millefeuille Au Café) 
Jajka w galarecie (Œufs En Gelée) 
Golonka cielęca (Osso Bucco) 
Przepiórki w papilotach z figami (Papillotes De Cailles Aux Figues) 
Pasztet z dzika (Pâté De Sanglier) 
Makaron z sosem carbonara (Pâtes À La Carbonara) 
Perliczka pieczona (Pintade Rôtie) 
Pizza (Pizza) 
Pizza z dwoma rodzajami papryki (Pizza Aux Deux Poivrons) 
Pizza śródziemnomorska (Pizza Méditerranéenne) 
Pizza neapolitańska (Pizza Napolitaine) 
Mięso gotowane z kapustą (Potée Au Chou) 
Pularda ze śmietaną (Poularde À La Crème) 
Kurczak w piwie (Poulet À La Bière) 
Kurczak po prowansalsku (Poulet À La Provençale) 
Kurczak z ryżem (Poulet Au Riz) 
Kurczak z grzybami (Poulet Aux Champignons) 
Kurczak smażony po prowansalsku (Poulet Sauté À La Provençale) 
Pieczeń wołowa z faszerowanymi suszonymi śliwkami (Rôti De Bœuf Aux Pruneaux Farcis) 
Pieczeń wołowa w cieście francuskim (Rôti De Boeuf En Croûte) 
Mięso z dzika (Sanglier) 
Zupa cebulowa (Soupe À L’Oignon) 
Spaghetti z sosem bolońskim (Spaghettis À La Bolognaise) 
Spaghetti z sosem carbonara (Spaghettis À La Carbonara) 
Steki ze strusia z jabłkami (Steaks D’Autruche Aux Pommes) 
Marokańska potrawka z jagnięciny z cytrynami kandyzowanymi (Tajine D’Agneau Aux Citrons Confits) 
Tatar z tuńczyka (Tartare De Thon) 
Teryna z dziczyzny (Terrine De Gibier) 
Teryna z zająca (Terrine De Lièvre) 
Teryna drobiowa (Terrine De Volaille) 
Teryny (Terrines) 
Tuńczyk po baskijsku (Thon À La Basquaise) 
Żeberka wieprzowe z sosem diabelskim (Travers De Porc À La Sauce Diable) 
Żeberka wieprzowe w sosie słodko-kwaśnym (Travers De Porc À L’Aigre–Doux) 
Żeberka wieprzowe z rusztu (Travers De Porc Grillés) 
Końcówki żeberek wieprzowych lakierowane (Travers De Porc Laqués) 
Cielęcina z sosem z pomidorów, pieczarek i białego wina (Veau Marengo) 
Dziczyzna (Venaison) 
Mięsa w sosie (Viandes En Sauce) 
Mięsa wędzone (Viandes Fumées) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.