Połączenia

Roussette De Savoie Blanc   
Langustynki w cieście smażone na głębokim oleju (Beignets De Langoustines) 
Przekąski z rakiem (Bouchées Nantua Aux Écrevisses) 
Szaszłyki z żabnicy (Brochettes De Baudroie) 
Szaszłyki rybne (Brochettes De Poissons) 
Szaszłyki z ogonów langustynek (Brochettes De Queues De Langoustines) 
Kaczka z oliwkami (Canard Aux Olives) 
Ser Cancoillotte – ser z krowiego mleka (Cancoillotte Fromage) 
Carpaccio z małż Świętego Jakuba (Carpaccio De Coquilles Saint Jacques) 
Małże Świętego Jakuba z liśćmi szczawiu (Coquilles Saint Jacques Aux Feuilles D’Oseille) 
Krab (Crabe) 
Kraby faszerowane (Crabes Farcis) 
Grzbiet sandacza z sosem z masła, szalotek i białego wina (Dos De Sandre Au Beurre Blanc) 
Raki gotowane w bulionie z dodatkiem białego wina (Écrevisses À La Nage) 
Ciasteczka francuskie z serem (Feuilletés Au Fromage) 
Filety z okonia z pieprznikami (Filets De Perche Aux Chanterelles) 
Małe rybki smażone na głębokim oleju (Friture De Poissons) 
Małe rybki słodkowodne smażone na głębokim oleju (Friture De Poissons D'Eau Douce) 
Ser prasowany (Fromage A Pâte Pressée) 
Ser Beaufort – ser z krowiego mleka (Fromage Beaufort - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Cantal – ser z krowiego mleka (Fromage Cantal - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Comté - ser z krowiego mleka (Fromage Comté - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Edam – ser z krowiego mleka (Fromage Edam) 
Ser Emmental lub Emmenthal - ser z krowiego mleka (Fromage Emmental Ou Emmenthal - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Gruyère – ser z krowiego mleka (Fromage Gruyère - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Morbier – ser z krowiego mleka (Fromage Morbier - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Pélardon – ser z koziego mleka (Fromage Pélardon - Fromage Au Lait De Chèvre) 
Ostrygi (Huîtres) 
Ostrygi w szampanie (Huîtres Au Champagne) 
Okonie z pieprznikami (Perches Aux Chanterelles) 
Ryba z porami (Poisson Aux Poireaux) 
Ryba rzeczna w sosie (Poisson De Rivière En Sauce) 
Ryba rzeczna z rusztu (Poisson De Rivière Grillé) 
Sałatka nicejska (Salade Niçoise) 
Suflet serowy (Soufflé Au Fromage) 
Zupa cebulowa (Soupe À L’Oignon) 
Zapiekanka ziemniaczana z serem Reblochon (Tartiflette Au Reblochon) 
Rak pustelnik (Tourteau) 
Pstrąg (Truite) 
Pstrąg z serem Bleu (Truite Au Fromage Bleu) 
Pstrąg z migdałami (Truite Aux Amandes) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.