Połączenia

Côtes Du Jura Vin Jaune Blanc   
Potrawka z cielęciny (Blanquette De Veau) 
Kaczka z pomarańczami (Canard À L’Orange) 
Ślimaki (Escargots) 
Ciasteczka francuskie z serem Roquefort (Feuilletés Au Roquefort) 
Kacza lub gęsia tłusta wątróbka/ Foie Gras (Foie Gras) 
Ser Beaufort – ser z krowiego mleka (Fromage Beaufort - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Comté - ser z krowiego mleka (Fromage Comté - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Emmental lub Emmenthal - ser z krowiego mleka (Fromage Emmental Ou Emmenthal - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Fourme D’Ambert – ser z krowiego mleka (Fromage Fourme D’Ambert - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Gruyère – ser z krowiego mleka (Fromage Gruyère - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Roquefort – ser z owczego mleka (Fromage Roquefort - Fromage Au Lait De Brebis) 
Ser Vacherin Du Jura – ser z krowiego mleka (Fromage Vacherin Du Jura - Fromage Au Lait De Vache) 
Homar po amerykańsku (Homard À L’Américaine) 
Homar w żółtym winie (Homard Au Vin Jaune) 
Homar lub langusta w białym winie z pomidorami i cebulą na ostro (Homard Ou Langouste À L’Armoricaine) 
Pularda ze śmietaną i smardzami (Poularde À La Crème Et Aux Morilles) 
Pularda pieczona (Poularde Rôtie) 
Kurczak ze śmietaną i smardzami (Poulet À La Crème Et Aux Morilles) 
Kurczak z curry (Poulet Au Curry) 
Kurczak w żółtym winie ze smardzami (Poulet Au Vin Jaune Et Aux Morilles) 
Kurczak ze smardzami (Poulet Aux Morilles) 
Grasica cielęca ze smardzami (Ris De Veau Aux Morilles) 
Suflet z serem Comté (Soufflé Au Comté) 
Suflet serowy (Soufflé Au Fromage) 
Tarta z migdałami (Tarte Aux Amandes) 
Tarta z orzechami włoskimi (Tarte Aux Noix) 
Tarta z jabłkami (Tarte Aux Pommes) 
Tarta Tatin (Tarte Tatin) 
Pstrąg z serem Bleu (Truite Au Fromage Bleu) 
Cielęcina nadziewana bekonem i serem (Veau Orloff) 
Okrągły pasztecik francuski z farszem (Vol Au Vent) 
Potrawka z kurczaka na bazie bulionu ze śmietaną (Waterzoï De Poulet) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.