Połączenia

Chablis Grand Cru Blanc   
Bliny z ikrą łososia (Blinis Aux Oeufs De Saumon) 
Szczupak w sosie (Brochet En Sauce) 
Szczupak z rusztu (Brochet Grillé) 
Szczupak gotowany w sosie (Brochet Poché En Sauce) 
Szaszłyki z żabnicy (Brochettes De Baudroie) 
Carpaccio z małż Świętego Jakuba (Carpaccio De Coquilles Saint Jacques) 
Carpaccio z langustynek (Carpaccio De Langoustines) 
Carpaccio z langustynek z owocami cytrusowymi (Carpaccio De Langoustines Aux Agrumes) 
Carpaccio z tuńczyka (Carpaccio De Thon) 
Potrawka z homara z oliwą z oliwek (Civet De Homard À L’Huile D’Olive) 
Muszle nadziewane mięczakami – danie z makaronu (Coquilles Aux Coquillages) 
Langusta podawana w muszlach (Coquilles De Langouste) 
Dzwonka z łososia panierowane w mące i smażone na maśle (Darnes De Saumon À La Meunière) 
Grzbiet sandacza z sosem z masła, szalotek i białego wina (Dos De Sandre Au Beurre Blanc) 
Raki z sosem z czerwonego wina (Écrevisses À La Bordelaise) 
Eskalopek z grasicy cielęcej (Escalope De Ris De Veau) 
Ciasteczka francuskie z krabem i zupa z homara (Feuilletés Au Crabe Et Bisque De Homard) 
Ciasteczka francuskie z białym mięsem turbota (Feuilletés De Blanc De Turbot) 
Filet z piotrosza gotowany w sosie (Filet De Saint-Pierre Poché En Sauce) 
Filet z soli z sosem na bazie śmietany, krewetek i grzybów (Filet De Sole Bonne Femme) 
Filet z soli gotowany w sosie (Filet De Sole Pochée En Sauce) 
Filety z soli ze śmietaną i końcówkami szparagów (Filets De Sole À La Crème Et Aux Pointes D’Asperges) 
Filety z soli po normandzku (Filets De Sole À La Normande) 
Filety z soli podawane z sosem na bazie śmietany, krewetek i grzybów (Filets De Sole Bonne Femme) 
Filety z soli gotowanej w sosie (Filets De Sole Pochée En Sauce) 
Kacza lub gęsia tłusta wątróbka/ Foie Gras (Foie Gras) 
Tłusta wątróbka bez dodatku przypraw (Foie Gras Au Naturel) 
Ser Beaufort – ser z krowiego mleka (Fromage Beaufort - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Comté - ser z krowiego mleka (Fromage Comté - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Fromage De Chèvre - Ser z koziego mleka (Fromage De Chèvre) 
Homar (Homard) 
Homar po amerykańsku (Homard À L’Américaine) 
Homar z rusztu (Homard Grillé) 
Ostrygi z porami i truflami (Huîtres Aux Poireaux Et Aux Truffes) 
Ostrygi portugalskie (Huîtres Fines De Claire) 
Szynka w galarecie z pietruszką (Jambon Persillé) 
Kulebiak z łososiem (Koulibiac De Saumon) 
Langusta (Langouste) 
Langusta ze śmietaną (Langouste À La Crème) 
Langusta z rusztu (Langouste Grillée) 
Langustynki (Langoustines) 
Miętus gotowany w sosie (Lotte Pochée En Sauce) 
Ikra łososia (Œufs De Saumon) 
Omlet z małżami Świętego Jakuba (Omelette Aux Coquilles Saint Jacques) 
Zrazy zawijane z filetów z soli (Paupiettes De Filets De Sole) 
Ryba surowa (Poisson Cru) 
Pularda ze śmietaną (Poularde À La Crème) 
Pularda z truflami (Poularde Aux Truffes) 
Kurczak z czosnkiem (Poulet À L’Ail) 
Kurczak z rakami (Poulet Aux Écrevisses) 
Piotrosz pieczony w piekarniku (Saint Pierre Au Four – Poisson.) 
Sandacz gotowany w sosie (Sandre Poché En Sauce) 
Łosoś świeży (Saumon Frais) 
Łosoś gotowany w sosie (Saumon Poché En Sauce) 
Sola z rusztu (Sole Grillée) 
Sole z rusztu (Soles Grillées) 
Suflet z homarem (Soufflé Au Homard) 
Tarta z owocami morza (Tarte Aux Fruits De Mer) 
Teryna z gęsiej i kaczej tłustej wątróbki (Terrine De Foie Gras De Canard Et D’Oie) 
Głowa cielęca z sosem winegret (Tête De Veau À La Vinaigrette) 
Filet z polędwicy wołowe (Tournedos Rossini) 
Pstrąg gotowany w sosie (Truite Pochée En Sauce) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.