Strona startowa
|
Zasady użytkowania
|
Kontakt
Potrawa
Wino
Witamy
Spis alfabetyczny
Zasady użytkowania
Partnerzy
Leksykon Terminów Winiarskich
Glosariusz terminologii winiarskiej
Bibliografia o Tematyce Winiarskiej
Targi win
Linki
Kontakt
Advertising
Mets et Vins
Połączenia
Menetou Salon Blanc
Banany pieczone w piekarniku (Bananes Au Four)
Kiszka biała (Boudin Blanc)
Kalmary w atramencie (Calmars À L’Encre)
Kalmary i pory smażone na miękko (Calmars Et Fondue De Poireaux)
Sercówki faszerowane (Clovisses Farcies)
Czarniak – ryba (Colin)
Mięczaki (Coquillages)
Krab (Crabe)
Kraby faszerowane (Crabes Farcis)
Skorupiaki (Crustacés)
Dzwonka z łososia z sosem z masła, szalotek i białego wina (Darnes De Saumon Au Beurre Blanc)
Grzbiet sandacza z sosem z masła, szalotek i białego wina (Dos De Sandre Au Beurre Blanc)
Ciasteczka francuskie z rybami (Feuilletés De Poissons)
Wątróbka cielęca po wenecku (Foie De Veau À La Vénitienne)
Ostrygi (Huîtres)
Ostrygi portugalskie (Huîtres Creuses)
Ostrygi z Basenu Arcachon (Huîtres D’Arcachon)
Ostrygi płaskie (Huîtres Plates)
Langustynki (Langoustines)
Mix sałatowy z pieczonym kozim serem (Mesclun De Salades Au Chèvre Rôti)
Łopatka w winie Sauvignon (Palette Au Sauvignon)
Zrazy zawijane z mięsa królika (Paupiettes De Lapin)
Ryba rzeczna (Poisson De Rivière)
Raja – ryba (Raie)
Raja z masłem przyrumienionym na kolor orzechowy (Raie Au Beurre Noisette)
Sałatka z serem Crottin De Chavignol (Salade Au Crottin De Chavignol)
Sałatka z kozim serem (Salade Au Fromage De Chèvre)
Sałatka z serem kozim na ciepło (Salade De Chèvre Chaud)
Sałatka z serem Crottin de Chavignol z rusztu (Salade De Crottin De Chavignol Grillé)
Łosoś pieczony z jednej strony (Saumon Cuit À L’Unilatérale)
Łosoś w cieście francuskim (Saumon En Croûte)
Łosoś świeży (Saumon Frais)
Sola z rusztu (Sole Grillée)
Sola panierowana w mące i smażona na maśle (Sole Meunière)
Sole z rusztu (Soles Grillées)
Sole panierowane w mące i smażone na maśle (Soles Meunières)
Zupa pokrzywowa (Soupe Aux Orties)
Zupa z mleka, porów i ziemniaków (Soupe Vichyssoise)
Tarta cebulowa (Tarte À L’Oignon)
Tarta cebulowa (Tarte À L’Oignon)
Tarta ze szparagami (Tarte Aux Asperges)
Teryna rybna z drobnymi warzywami (Terrine De Poissons Aux Petits Légumes)
Głowa cielęca (Tête De Veau)
Rak pustelnik (Tourteau)
Pstrąg (Truite)
Pstrąg z migdałami (Truite Aux Amandes)
Created by 4lc
Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.