Połączenia

Côtes Du Rhône Rouge   
Mięso z młodego jagnięcia pieczone (Agneau De Lait Rôti) 
Włoskie przystawki z oliwą z oliwek (Antipasti À L’Huile D’Olive) 
Półmisek wędlin lub bufet z wędlinami (Assiette Ou Buffet De Charcuteries) 
Wołowina duszona (Boeuf En Daube) 
Kiszka czarna (Boudin Noir) 
Szaszłyki (Brochettes) 
Szaszłyki z jagnięciny (Brochettes D’Agneau) 
Szaszłyki z jagnięciny po grecku (Brochettes D’Agneau À La Grecque) 
Szaszłyki orientalne (Brochettes Orientales) 
Bufet z wędlinami (Buffet De Charcuteries) 
Przepiórki pieczone (Cailles Rôties) 
Kalmary w atramencie (Calmars À L’Encre) 
Kaczka (Canard) 
Kaczka z oliwkami (Canard Aux Olives) 
Kaczka lakierowana (Canard Laqué) 
Dzika kaczka (Canard Sauvage) 
Carpaccio z tuńczyka (Carpaccio De Thon) 
Schab jagnięcy z kością i zapiekanka z warzyw (Carré D’Agneau Et Son Tian De Légumes) 
Schab jagnięcy z kością pieczony (Carré D’Agneau Rôti) 
Schab wieprzowy z kością z curry i jabłkami (Carré De Porc Au Curry Et Aux Pommes) 
Schab cielęcy z kością po prowansalsku (Carré De Veau À La Provençale) 
Kapusta faszerowana (Chou Farci) 
Potrawka z dzikiego królika (Civet De Lapin De Garenne) 
Mięso z kaczki gotowane w tłuszczu/Confit De Canard (Confit De Canard) 
Mięso z gęsi gotowane w tłuszczu (Confit D’Oie) 
Mięso z gęsi z Landów gotowane w tłuszczu (Confit D’Oie Landaise) 
Kotlety jagnięce z kostką lub żeberka jagnięce (Côtes D’Agneau) 
Kotlety jagnięce z kostką lub żeberka jagnięce z rusztu (Côtes D’Agneau Grillées) 
Kotlety wieprzowe z kostką (Côtes De Porc) 
Kotlety cielęce z kostką z rusztu (Côtes De Veau Grillées) 
Kuchnia azjatycka (Cuisine Grecque) 
Udka z kaczki gotowane w tłuszczu (Cuisses De Canards Confites) 
Karkówka wieprzowa z curry (Curry D’Échine De Porc) 
Wołowina duszona z oliwkami (Daube De Boeuf Aux Olives) 
Wołowina duszona z czarnymi oliwkami (Daube De Boeuf Aux Olives Noires) 
Mięso duszone po prowansalsku (Daube Provençale) 
Eskalopek cielęcy ze śmietaną (Escalope De Veau À La Crème) 
Eskalopek cielęcy po mediolańsku (Escalope De Veau À La Milanaise) 
Eskalopek cielęcy panierowany po wiedeńsku (Escalope De Veau Panée À La Viennoise) 
Polędwica wołowa z oliwkami (Filet De Boeuf Aux Olives) 
Polędwica wołowa z rusztu (Filet De Boeuf Grillé) 
Polędwica z sarniny z sosem winegret z pieprzem z dodatkiem galaretki porzeczkowej i śmietany (Filet De Chevreuil Sauce Grand Veneur) 
Filet z grzywacza z osadem z wina (Filet De Palombe À La Lie De Vin) 
Wątróbka cielęca z pietruszką i czosnkiem (Foie De Veau En Persillade) 
Wątróbka cielęca smażona (Foie De Veau Poêlé) 
Ser Camembert – ser z krowiego mleka (Fromage Camembert - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Carré De L’Est - ser z krowiego mleka (Fromage Carré De L’Est - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Emmental lub Emmenthal - ser z krowiego mleka (Fromage Emmental Ou Emmenthal - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Epoisses - ser z krowiego mleka (Fromage Epoisses - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser ostry i pikantny (Fromage Fort Et Corsé) 
Ser Fourme D’Ambert – ser z krowiego mleka (Fromage Fourme D’Ambert - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Gruyère – ser z krowiego mleka (Fromage Gruyère - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Livarot – ser z owczego mleka (Fromage Livarot - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Mimolette dojrzewający 6 miesięcy – ser z krowiego mleka (Fromage Mimolette Demi-Etuvée - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Pont L'Évêque – ser z krowiego mleka (Fromage Pont L'Évêque - Fromage De Lait De Vache) 
Ser Roquefort – ser z owczego mleka (Fromage Roquefort - Fromage Au Lait De Brebis) 
Ser Saint Nectaire – ser z krowiego mleka (Fromage Saint Nectaire - Fromage Au Lait De Vache) 
Galantyna z królika (Galantine De Lapin) 
Dziczyzna (Gibier) 
Ptactwo łowne (Gibier A Plume) 
Zwierzyna łowna (Gibier A Poils) 
Udziec jagnięcy marynowany w czerwonym winie (Gigot D’Agneau Mariné En Chevreuil) 
Kawałki mięsa pieczone na ruszcie (Grillades) 
Drozdy z czarnymi oliwkami (Grives Aux Olives Noires) 
Hamburgery z placków ziemniaczanych z ziołami (Hamburgers De Galettes De Pommes De Terre Aux Herbes) 
Szynka (Jambon) 
Szynka biała (Jambon Blanc) 
Szynka duszona (Jambon Braisé) 
Szynka surowa (Jambon Cru) 
Królik w potrawce z dodatkiem białego wina (Lapin En Gibelotte) 
Pierś kaczki (Magret De Canard) 
Pierś kaczki z wiśniami (Magret De Canard Aux Cerises) 
Melon z szynką (Melon Au Jambon) 
Melon z szynką parmeńską (Melon Au Jambon De Parme) 
Golonka cielęca (Osso Bucco) 
Indyk w potrawce z pomidorów i białego wina (Osso Bucco De Dinde) 
Pasztet (Pâté) 
Pasztet wiejski (Pâté De Campagne) 
Pasztet w cieście francuskim (Pâté En Croûte) 
Makaron (Pâtes) 
Makaron z sosem carbonara (Pâtes À La Carbonara) 
Pizza (Pizza) 
Pizza z dwoma rodzajami papryki (Pizza Aux Deux Poivrons) 
Pizza śródziemnomorska (Pizza Méditerranéenne) 
Pizza neapolitańska (Pizza Napolitaine) 
Przednia część klatki piersiowej baraniej z rusztu (Poitrine De Mouton Grillée) 
Kurczak po diabelsku z musztardą (Poulet À La Diable À La Moutarde) 
Kurczak po prowansalsku (Poulet À La Provençale) 
Kurczak z borowikami (Poulet Aux Cèpes) 
Kurczak pieczony (Poulet Rôti) 
Kurczak smażony po prowansalsku (Poulet Sauté À La Provençale) 
Kurczak z przyprawą tandoori (Poulet Tandoori) 
Nerki cielęce w winie Madera (Rognons De Veau Au Madère) 
Rostbef (Rosbif) 
Pieczeń wołowa (Rôti De Bœuf) 
Pieczeń wieprzowa (Rôti De Porc) 
Pieczeń wieprzowa z szałwią (Rôti De Porc À La Sauge) 
Sałatka z serdelkami (Salade De Cervelas) 
Sałatka nicejska (Salade Niçoise) 
Kiełbaska na ciepło (Saucisse) 
Kiełbasa (Saucisson) 
Kiełbasa zapiekana w cieście drożdżowym (Saucisson Brioché) 
Cielęcina smażona z młodymi warzywami (Sauté De Veau Printanier) 
Comber jagnięcy z ziołami (Selle D’Agneau Aux Herbes) 
Comber sarni ze świeżą śmietaną (Selle De Chevreuil À La Crème Fraîche) 
Zupa z truskawek (Soupe De Fraises) 
Spaghetti z sosem bolońskim (Spaghettis À La Bolognaise) 
Spaghetti z sosem carbonara (Spaghettis À La Carbonara) 
Potrawka z jagnięciny po marokańsku (Tajine D’Agneau À La Marocaine) 
Marokańska potrawka drobiowa z curry (Tajine De Volaille Au Curry) 
Tarta Tatin z borowikami i orzechami włoskimi (Tarte Tatin Aux Cèpes Et Aux Noix) 
Teryna z zająca z grzybami (Terrine De Lièvre Aux Champignons) 
Filet z polędwicy wołowej z sosem z czerwonego wina (Tournedos De Boeuf Sauce Au Vin Rouge) 
Rodzaj tarty z nadzieniem mięsnym z przyprawami aromatycznymi (Tourte De Viandes Aux Aromates) 
Dziczyzna (Venaison) 
Drób (Volaille) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.