Strona startowa
|
Zasady użytkowania
|
Kontakt
Potrawa
Wino
Witamy
Spis alfabetyczny
Zasady użytkowania
Partnerzy
Leksykon Terminów Winiarskich
Glosariusz terminologii winiarskiej
Bibliografia o Tematyce Winiarskiej
Targi win
Linki
Kontakt
Advertising
Mets et Vins
Połączenia
Fiefs Vendéens Blanc
Sercówki – małże (Clovisses)
Sercówki faszerowane (Clovisses Farcies)
Mięczaki (Coquillages)
Zupa rybna z ziemniakami i cebulą (Cotriade)
Krab (Crabe)
Kraby faszerowane (Crabes Farcis)
Skorupiaki (Crustacés)
Filety z barweny (Filets De Rouget)
Małe rybki smażone na głębokim oleju (Friture De Poissons)
Małe rybki rzeczne smażone na głębokim oleju (Friture De Poissons De Rivière)
Małe rybki słodkowodne smażone na głębokim oleju (Friture De Poissons D'Eau Douce)
Ostrygi (Huîtres)
Małże (Moules)
Małże faszerowane (Moules Farcies)
Małże w białym winie z szalotką (Moules Marinière)
Wieprzowina na zimno (Porc Froid)
Pieczeń wieprzowa na zimno (Rôti De Porc Froid)
Sardynki z rusztu (Sardines Grillées)
Łosoś świeży (Saumon Frais)
Łosoś marynowany według przepisu na śledzia (Saumon Mariné Façon Hareng)
Zupa rybna (Soupe De Poissons)
Tatar z łososia (Tartare De Saumon)
Teryna z warzyw (Terrine De Légumes)
Rak pustelnik (Tourteau)
Created by 4lc
Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.