Połączenia

Côtes Du Jura Rouge   
Cienkie filety z kaczki (Aiguillettes De Canard) 
Półmisek wędlin lub bufet z wędlinami (Assiette Ou Buffet De Charcuteries) 
Kiszka czarna (Boudin Noir) 
() 
Bufet z wędlinami (Buffet De Charcuteries) 
Przepiórki z winogronami (Cailles Aux Raisins) 
Przepiórki faszerowane z tłustą wątróbką (Cailles Farcies Lucullus) 
Przepiórki pieczone (Cailles Rôties) 
Kaczka krzyżówka (Canard Colvert) 
Sarnina (Chevreuil) 
Sarnina marynowana (Chevreuil Mariné) 
Potrawka z królika (Civet De Lapin) 
Kotlet wołowy z kostką flambirowany /Płonący kotlet wołowy z kostką (Côte De Boeuf Flambée) 
Antrykot z rusztu (Entrecôte Grillée) 
Antrykot po liońsku (Entrecôte Poêlée À La Lyonnaise) 
Eskalopek cielęcy panierowany po wiedeńsku (Escalope De Veau Panée À La Viennoise) 
Polędwica wołowa z oliwkami (Filet De Boeuf Aux Olives) 
Polędwica wołowa w cieście francuskim (Filet De Boeuf En Croûte) 
Filety z sandacza (Filets De Sandre) 
Ser Camembert – ser z krowiego mleka (Fromage Camembert - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Epoisses - ser z krowiego mleka (Fromage Epoisses - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Mont D’Or – ser z krowiego mleka (Fromage Mont D’Or - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Saint Nectaire – ser z krowiego mleka (Fromage Saint Nectaire - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Vacherin Du Jura – ser z krowiego mleka (Fromage Vacherin Du Jura - Fromage Au Lait De Vache) 
Dziczyzna (Gibier) 
Zwierzyna łowna (Gibier A Poils) 
Udziec jagnięcy marynowany w czerwonym winie (Gigot D’Agneau Mariné En Chevreuil) 
Udziec sarni (Gigue De Chevreuil) 
Udziec sarni pieczony (Gigue De Chevreuil Rôtie) 
Udziec sarni w sosie na przykład w sosie winegret z pieprzem z dodatkiem galaretki porzeczkowej i śmietany (Gigue De Chevreuil En Sauce Grand Veneur) 
Golonka cielęca (Jarret De Veau) 
Ozór barani z sosem winegret (Langue De Mouton À La Vinaigrette) 
Królik (Lapin) 
Królik z oliwkami (Lapin Aux Olives) 
Pierś kaczki (Magret De Canard) 
Jajka w galarecie (Œufs En Gelée) 
Omlet z borowikami (Omelette Aux Cèpes) 
Przednia część klatki piersiowej baraniej z rusztu (Poitrine De Mouton Grillée) 
Kiełbaska z Morteau z soczewicą na ciepło (Saucisse De Morteau Aux Lentilles) 
Kiełbaski z Morteau na ciepło (Saucisses De Morteau) 
Cielęcina w białym sosie (Veau En Sauce Blanche) 
Cielęcina w brązowym sosie (Veau En Sauce Brune) 
Dziczyzna (Venaison) 
Drób pieczony (Volaille Rôtie) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.