Połączenia

Volnay Rouge   
Kiełbaska z jelit wieprzowych na ciepło (Andouillette) 
Labraks pieczony (Bar - Loup De Mer Rôti) 
Żabnica (Baudroie) 
Potrawka z cielęciny (Blanquette De Veau) 
Wołowina duszona (Boeuf En Daube) 
Wołowina z rusztu (Boeuf Grillé) 
Wołowina pieczona (Boeuf Rôti) 
Wołowina z sosem bearneńskim/Béarnaise (Bœuf Sauce Béarnaise) 
Przepiórki faszerowane (Cailles Farcies) 
Przepiórki pieczone (Cailles Rôties) 
Kaczka (Canard) 
Kaczka faszerowana (Canard Farci) 
Kaczka lakierowana (Canard Laqué) 
Sarnina (Chevreuil) 
Sarnina marynowana (Chevreuil Mariné) 
Potrawka z sarniny (Civet De Chevreuil) 
Potrawka z zająca po królewsku (Civet De Lièvre À La Royale) 
Potrawka z dzika (Civet De Sanglier) 
Głuszec z winogronami (Coq De Bruyère Aux Raisins) 
Głuszec duszony z winogronami (Coq De Bruyère Braisé Aux Raisins) 
Głuszec pieczony (Coq De Bruyère Rôti) 
Kotlet wołowy z kostką (Côte De Bœuf) 
Kotlet wołowy z kostką flambirowany /Płonący kotlet wołowy z kostką (Côte De Boeuf Flambée) 
Kotlet wołowy z kostką z rusztu (Côte De Boeuf Grillée) 
Kotlet wołowy z kostką z rusztu z sosem z czerwonego wina (Côte De Boeuf Grillée Sauce Marchand De Vin) 
Kotlet wołowy z kostką pieczony (Côte De Boeuf Rôtie) 
Duszone mięso z dzika (Daube De Sanglier) 
Indyk pieczony z kasztanami jadalnymi (Dinde Rôtie Aux Marrons) 
Antrykot (Entrecôte) 
Antrykot z sosem z czerwonego wina (Entrecôte Marchand De Vin) 
Eskalopek z kaczej tłustej wątróbki z jabłkami (Escalope De Foie Gras De Canard Aux Pommes) 
Bażant z winogronami (Faisan Aux Raisins) 
Bażant pieczony (Faisan Rôti) 
Polędwica wołowa z sosem z czerwonego wina (Filet De Boeuf Sauce Marchand De Vin) 
Polędwica cielęca ze smardzami (Filet De Veau Aux Morilles) 
Ser miękki z porostem pleśniowym (Fromage A Pâte Molle Et A Croûte Fleurie) 
Ser Beaufort – ser z krowiego mleka (Fromage Beaufort - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Brie – ser z krowiego mleka (Fromage Brie - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Brie De Meaux - ser z krowiego mleka (Fromage Brie De Meaux - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Brie wiejski – ser z krowiego mleka (Fromage Brie Fermier - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Camembert – ser z krowiego mleka (Fromage Camembert - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Carré De L’Est - ser z krowiego mleka (Fromage Carré De L’Est - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Chaource -ser z krowiego mleka (Fromage Chaource - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Citeaux - ser z krowiego mleka (Fromage Citeaux - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Gruyère – ser z krowiego mleka (Fromage Gruyère - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Mont D’Or – ser z krowiego mleka (Fromage Mont D’Or - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Pont L'Évêque – ser z krowiego mleka (Fromage Pont L'Évêque - Fromage De Lait De Vache) 
Ser Saint Nectaire – ser z krowiego mleka (Fromage Saint Nectaire - Fromage Au Lait De Vache) 
Ptactwo łowne (Gibier A Plume) 
Mały udziec z młodego jagnięcia (Gigotin D’Agneau De Lait) 
Udziec sarni (Gigue De Chevreuil) 
Udziec sarni pieczony (Gigue De Chevreuil Rôtie) 
Udziec sarni w sosie na przykład w sosie winegret z pieprzem z dodatkiem galaretki porzeczkowej i śmietany (Gigue De Chevreuil En Sauce Grand Veneur) 
Drozdy z winogronami (Grives Aux Raisins) 
Golonka cielęca (Jarret De Veau) 
Zając po królewsku (Lièvre À La Royale) 
Żabnica (Lotte – Baudroie) 
Baranina w sosie (Mouton En Sauce) 
Gęsi faszerowane z kasztanami jadalnymi (Oies Farcies Aux Châtaignes) 
Omlet z grzybami (Omelette Aux Champignons) 
Omlet z truflami (Omelette Aux Truffes) 
Kawałek mięsa wołowego z grzybami (Pièce De Boeuf Aux Champignons) 
Perliczka (Pintade) 
Perliczka z papryką mieloną (Pintade Au Paprika) 
Perliczka pieczona (Pintade Rôtie) 
Pularda gotowana w pęcherzu wieprzowym (Poularde En Vessie) 
Bażancica pieczona (Poule Faisane Rôtie) 
Kurczak w piwie (Poulet À La Bière) 
Kurczak pieczony (Poulet Rôti) 
Kurczak z przyprawą tandoori (Poulet Tandoori) 
Comber z zająca (Râble De Lièvre) 
Nerki ze smardzami (Rognons Aux Morilles) 
Nerki cielęce z musztardą (Rognons De Veau À La Moutarde) 
Rostbef (Rosbif) 
Pieczeń wołowa z owocami z przyprawami (Rôti De Bœuf Aux Fruits Epicés) 
Bażant pieczony z sosem z wina (Salmis De Faisan) 
Mięso z dzika (Sanglier) 
Filet z polędwicy wołowej (Tournedos) 
Cielęcina nadziewana bekonem i serem (Veau Orloff) 
Cielęcina pieczona (Veau Rôti) 
Białe mięsa pieczone (Viandes Blanches Rôties) 
Drób (Volaille) 
Drób pieczony (Volaille Rôtie) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.