Połączenia

Fleurie Rouge   
Auszpiki z szynki i drobiu (Aspics De Jambon Et De Volaille) 
Porcja szynki w galarecie z pietruszką (Assiette De Jambon Persillé) 
Potrawka z cielęciny (Blanquette De Veau) 
Wołowina z rusztu (Boeuf Grillé) 
Wołowina pieczona (Boeuf Rôti) 
Boeuf Strogonow/ Wołowina Strogonow (Boeuf Strogonoff) 
Przepiórki z winogronami (Cailles Aux Raisins) 
Schab barani z kością (Carré De Mouton) 
Schab wieprzowy z kością z curry i jabłkami (Carré De Porc Au Curry Et Aux Pommes) 
Kotlety cielęce z kostką (Côtes De Veau) 
Kotlety cielęce z kostką ze śmietaną (Côtes De Veau À La Crème) 
Żabie udka z kremem czosnkowym (Cuisses De Grenouilles À La Crème D’Ail) 
Eskalopek z kurczaka (Escalope De Poulet) 
Eskalopek cielęcy ze śmietaną (Escalope De Veau À La Crème) 
Eskalopek cielęcy po mediolańsku (Escalope De Veau À La Milanaise) 
Eskalopek cielęcy panierowany po wiedeńsku (Escalope De Veau Panée À La Viennoise) 
Ślimaki (Escargots) 
Polędwica z prosięcia (Filet De Porc Au Lait) 
Polędwiczki wieprzowe (Filets Mignons De Porc) 
Wątróbka cielęca (Foie De Veau) 
Wątróbka cielęca po wenecku (Foie De Veau À La Vénitienne) 
Potrawka drobiowa (Fricassée De Volaille) 
Ser Brie De Meaux - ser z krowiego mleka (Fromage Brie De Meaux - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Camembert – ser z krowiego mleka (Fromage Camembert - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Citeaux - ser z krowiego mleka (Fromage Citeaux - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Comté - ser z krowiego mleka (Fromage Comté - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser z Pirenejów – ser z krowiego mleka (Fromage Des Pyrénées - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Fourme D’Ambert – ser z krowiego mleka (Fromage Fourme D’Ambert - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Livarot – ser z owczego mleka (Fromage Livarot - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Mont D’Or – ser z krowiego mleka (Fromage Mont D’Or - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Pont L'Évêque – ser z krowiego mleka (Fromage Pont L'Évêque - Fromage De Lait De Vache) 
Ser Saint Nectaire – ser z krowiego mleka (Fromage Saint Nectaire - Fromage Au Lait De Vache) 
Galantyna z królika (Galantine De Lapin) 
Szynka w galarecie z pietruszką (Jambon Persillé) 
Baranina w sosie (Mouton En Sauce) 
Jajka w galarecie (Œufs En Gelée) 
Golonka cielęca (Osso Bucco) 
Pasztet (Pâté) 
Pasztet wiejski (Pâté De Campagne) 
Młoda perliczka w armaniaku (Pintadeau À L’Armagnac) 
Mięso gotowane z kapustą (Potée Au Chou) 
Kura gotowana faszerowana z warzywami (Poule Au Pot Farcie) 
Kurczak w piwie (Poulet À La Bière) 
Kurczak z estragonem (Poulet À L’Estragon) 
Kurczak w occie (Poulet Au Vinaigre) 
Kurczak w panierce z soli (Poulet En Croûte De Sel) 
Kurczak w sosie (Poulet En Sauce) 
Kurczak pieczony (Poulet Rôti) 
Potrawka z jagnięciny z tymiankiem (Ragoût D’Agneau Au Thym) 
Pieczeń wieprzowa w mleku (Rôti De Porc Au Lait) 
Kiełbasa na ciepło zapiekana w cieście drożdżowym (Saucisson Chaud En Brioche) 
Zupa z truskawek (Soupe De Fraises) 
Teryna z kaczki (Terrine De Canard) 
Teryna z wątróbek drobiowych (Terrine De Foies De Volaille) 
Teryna drobiowa (Terrine De Volaille) 
Teryny (Terrines) 
Tuńczyk po baskijsku (Thon À La Basquaise) 
Tuńczyk po katalońsku (Thon À La Catalane) 
Tuńczyk smażony z cebulą i pomidorami (Thon Sauté Aux Oignons Et Tomates) 
Cielęcina pieczona (Veau Rôti) 
Drób pieczony (Volaille Rôtie) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.