Połączenia

Cabernet Sauvignon Rouge    
Labraks z rusztu (Bar - Loup De Mer Grillé) 
Wołowina (Bœuf) 
Wołowina pieczona (Boeuf Rôti) 
Kaczka (Canard) 
Schab jagnięcy z kością (Carré D’Agneau) 
Schab jagnięcy z kością z sardelami (Carré D’Agneau Aux Anchois) 
Schab jagnięcy z kością z suszonymi pomidorami (Carré D’Agneau Aux Tomates Confites) 
Potrawka z zająca (Civet De Lièvre) 
Mięso z kaczki gotowane w tłuszczu/Confit De Canard (Confit De Canard) 
Mięso z gęsi gotowane w tłuszczu (Confit D’Oie) 
Mięso z gęsi z Landów gotowane w tłuszczu (Confit D’Oie Landaise) 
Kotlet wołowy z kostką z borowikami (Côte De Boeuf Aux Cèpes) 
Kotlet wołowy z kostką z rusztu (Côte De Boeuf Grillée) 
Kotlety baranie z kostką (Côtelettes De Mouton) 
Kotlety jagnięce z kostką lub żeberka jagnięce (Côtes D’Agneau) 
Kotlety wieprzowe z kostką (Côtes De Porc) 
Kotlety cielęce z kostką (Côtes De Veau) 
Dzwonka z łososia z rusztu (Darnes De Saumon Grillées) 
Antrykot z rusztu (Entrecôte Grillée) 
Polędwica jagnięca pieczona (Filet D’Agneau Rôti) 
Polędwica wołowa z czarnym pieprzem (Filet De Boeuf Au Poivre Noir) 
Polędwica z sarny (Filet De Chevreuil) 
Polędwica wieprzowa pieczona (Filet De Porc Rôti) 
Filety z barweny z rusztu (Filets De Rougets Grillés) 
Ser Chaource -ser z krowiego mleka (Fromage Chaource - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Fromage De Chèvre - Ser z koziego mleka (Fromage De Chèvre) 
Ser łagodny (Fromage Doux) 
Ser Edam dojrzewający 6 miesięcy – ser z krowiego mleka (Fromage Edam Demi Étuvé - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser ostry i pikantny (Fromage Fort Et Corsé) 
Dziczyzna (Gibier) 
Ptactwo łowne (Gibier A Plume) 
Zwierzyna łowna (Gibier A Poils) 
Udziec jagnięcy (Gigot D’Agneau) 
Udziec sarni z sosem winegret z pieprzem (Gigue De Chevreuil Sauce Poivrade) 
Kawałki jagnięciny pieczone na ruszcie (Grillades D’Agneau) 
Szynka duszona (Jambon Braisé) 
Golonka cielęca (Jarret De Veau) 
Królik (Lapin) 
Lasagne (Lasagnes) 
Lasagne z sosem bolońskim (Lasagnes À La Bolognaise) 
Lasagne z mięsem (Lasagnes À La Viande) 
Pierś kaczki (Magret De Canard) 
Pierś kaczki z wiśniami (Magret De Canard Aux Cerises) 
Piersi kaczki z borowikami (Magrets De Canard Aux Cèpes) 
Golonka cielęca (Osso Bucco) 
Golonka cielęca po mediolańsku (Osso Bucco À La Milanaise) 
Golonka cielęca po mediolańsku (Osso Bucco Alla Milanese) 
Ciasto francuskie faszerowane mięsem z gołębia, rodzynkami i migdałami (Pastilla De Pigeon) 
Młoda kuropatwa pieczona (Perdreau Rôti) 
Kawałek mięsa wołowego z borowikami (Pièce De Boeuf Aux Cèpes) 
Kawałek mięsa wołowego z grzybami (Pièce De Boeuf Aux Champignons) 
Gołąb z przyprawami korzennymi (Pigeon Aux Épices) 
Ryby z rusztu (Poissons Grillés) 
Przednia część klatki piersiowej cielęcej faszerowana (Poitrine De Veau Farcie) 
Wieprzowina (Porc) 
Rostbef (Rosbif) 
Pieczeń cielęca (Rôti D’Agneau) 
Pieczeń wołowa (Rôti De Bœuf) 
Pieczeń wieprzowa (Rôti De Porc) 
Pieczeń wieprzowa z suszonymi śliwkami (Rôti De Porc Aux Pruneaux) 
Pieczeń cielęca (Rôti De Veau) 
Barweny z rusztu (Rougets Grillés) 
Piotrosz z rusztu (Saint Pierre Grillé – Poisson.) 
Sałatka z trufli z podpiekanymi ziemniakami (Salade De Truffes Aux Pommes Rattes) 
Mięso z dzika (Sanglier) 
Łosoś z rusztu (Saumon Grillé) 
Jagnięcina smażona (Sauté D’Agneau) 
Wieprzowina smażona z pieprzem (Sauté De Porc Poivré) 
Cielęcina smażona (Sauté De Veau) 
Sola z rusztu (Sole Grillée) 
Sole z rusztu (Soles Grillées) 
Stek z tuńczyka z rusztu (Steak De Thon Grillé) 
Teryna z sarniny (Terrine De Chevreuil) 
Teryna z bażanta (Terrine De Faisan) 
Teryna z dziczyzny (Terrine De Gibier) 
Teryna z zająca (Terrine De Lièvre) 
Teryna z młodego dzika (Terrine De Marcassin) 
Teryna z młodej kuropatwy (Terrine De Perdreaux) 
Teryna z dzika (Terrine De Sanglier) 
Teryny (Terrines) 
Filet z polędwicy wołowe (Tournedos Rossini) 
Cielęcina z rusztu (Veau Grillé) 
Cielęcina pieczona (Veau Rôti) 
Dziczyzna (Venaison) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.