Połączenia

Châteauneuf Du Pape Rouge   
Jagnięcina marynowana z borowikami (Agneau Mariné Aux Cèpes) 
Struś pieczony (Autruche Rôtie) 
Bekas z truflami (Bécasse À La Truffe) 
Bekasy (Bécasses) 
Wołowina duszona (Boeuf En Daube) 
Wołowina z rusztu (Boeuf Grillé) 
Wołowina pieczona (Boeuf Rôti) 
Wołowina z grzybami w cieście francuskim (Boeuf Wellington) 
Kiszka czarna (Boudin Noir) 
Kaczka (Canard) 
Kaczka z pomarańczami (Canard À L’Orange) 
Carpaccio z sarniny (Carpaccio De Chevreuil) 
Schab jagnięcy z kością pieczony z tymiankiem (Carré D’Agneau Rôti Au Thym) 
Schab cielęcy z kością po prowansalsku (Carré De Veau À La Provençale) 
Sarnina (Chevreuil) 
Sarnina marynowana (Chevreuil Mariné) 
Potrawka z królika (Civet De Lapin) 
Potrawka z zająca po królewsku (Civet De Lièvre À La Royale) 
Potrawka z dzika (Civet De Sanglier) 
Kogut w czerwonym winie (Coq Au Vin Rouge) 
Głuszec z winogronami (Coq De Bruyère Aux Raisins) 
Głuszec duszony z winogronami (Coq De Bruyère Braisé Aux Raisins) 
Głuszec pieczony (Coq De Bruyère Rôti) 
Kotlety z sarniny z kostką (Côtelettes De Chevreuil) 
Kotlety baranie z kostką zapiekane z cebulą i ziemniakami / Kotlety baranie według przepisu Pani de Maintenon (Côtelettes De Mouton Maintenon) 
Udka z kaczki (Cuisses De Canard) 
Udziec sarni z oliwkami (Cuissot De Chevreuil Aux Olives) 
Udziec z dzika (Cuissot De Sanglier) 
Jagnięcina duszona (Daube D’Agneau) 
Duszone mięso z dzika (Daube De Sanglier) 
Indyk (Dinde) 
Indyk faszerowany (Dinde Farcie) 
Indyk faszerowany z kasztanami jadalnymi/marrons (Dinde Farcie Aux Marrons) 
Indyk pieczony (Dinde Rôtie) 
Antrykot z rusztu (Entrecôte Grillée) 
Łopatka jagnięca faszerowana (Épaule D’Agneau Farcie) 
Bażant z winogronami (Faisan Aux Raisins) 
Bażant faszerowany (Faisan Farci) 
Bażant pieczony (Faisan Rôti) 
Polędwica wołowa z sosem maderowym z dodatkiem trufli i purée z tłustej wątróbki (Filet De Boeuf Sauce Périgourdine) 
Polędwica wołowa z sosem na bazie wina Madera i truflii (Filet De Boeuf Sauce Périgueux) 
Polędwica z sarny z kasztanami jadalnymi (Filet De Chevreuil Aux Marrons) 
Ser Bleu Des Causses – ser pleśniowy z krowiego mleka (Fromage Bleu Des Causses - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Brie z płynnym miąższem - ser z krowiego mleka (Fromage Brie Très Fait - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Camembert – ser z krowiego mleka (Fromage Camembert - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Cantal – ser z krowiego mleka (Fromage Cantal - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Citeaux - ser z krowiego mleka (Fromage Citeaux - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser owczy (Fromage De Brebis) 
Ser owczy baskijski (Fromage De Brebis Basque) 
Ser Epoisses - ser z krowiego mleka (Fromage Epoisses - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Livarot – ser z owczego mleka (Fromage Livarot - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Livarot - ser z owczego mleka (Fromage Maroilles - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Mont D’Or – ser z krowiego mleka (Fromage Mont D’Or - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Port-Salut – ser z krowiego mleka (Fromage Port-Salut - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Roquefort – ser z owczego mleka (Fromage Roquefort - Fromage Au Lait De Brebis) 
Ptactwo łowne (Gibier A Plume) 
Zwierzyna łowna (Gibier A Poils) 
Udziec z młodego jagnięcia z ziołami (Gigot D’Agneau De Lait Aux Herbes) 
Udziec jagnięcy marynowany w czerwonym winie (Gigot D’Agneau Mariné En Chevreuil) 
Udziec sarni z purée z selera i warzywa karmelizowane (Gigot De Chevreuil À La Purée De Céleri Et Légumes Caramélisés) 
Udziec sarni (Gigue De Chevreuil) 
Udziec sarni pieczony (Gigue De Chevreuil Rôtie) 
Udziec sarni w sosie na przykład w sosie winegret z pieprzem z dodatkiem galaretki porzeczkowej i śmietany (Gigue De Chevreuil En Sauce Grand Veneur) 
Drozdy (Grives) 
Homar po amerykańsku (Homard À L’Américaine) 
Homar lub langusta w białym winie z pomidorami i cebulą na ostro (Homard Ou Langouste À L’Armoricaine) 
Szynka z dzika duszona (Jambon De Sanglier Braisé) 
Zając po królewsku (Lièvre À La Royale) 
Zając z soczewicą (Lièvre Aux Lentilles) 
Zając pieczony (Lièvre Rôti) 
Grube medaliony cielęce z flanem warzywnym (Noisettes D’Agneau Aux Flans De Légumes) 
Jajecznica z truflami (Œufs Brouillés Aux Truffes) 
Gęsi (Oies) 
Gęsi po alzacku (Oies À L’Alsacienne) 
Gęsi z kasztanami jadalnymi (Oies Aux Marrons) 
Gęsi pieczone (Oies Rôties) 
Omlet z kurkami (Omelette Aux Girolles) 
Omlet z truflami (Omelette Aux Truffes) 
Golonka cielęca (Osso Bucco) 
Indyk w potrawce z pomidorów i białego wina (Osso Bucco De Dinde) 
Pasztet z drozdów (Pâté De Grives) 
Gruby stek ze strusia (Pavé D’Autruche) 
Młoda kuropatwa naszpikowana truflami (Perdreau Truffé) 
Kuropatwa z kapustą (Perdrix Au Chou) 
Gołąb pieczony i liście kapusty faszerowane tłustą wątróbką (Pigeon Rôti Et Feuilles De Choux Farcies Au Foie Gras) 
Perliczka z winogronami (Pintade Aux Raisins) 
Perliczka faszerowana (Pintade Farcie) 
Młoda perliczka faszerowana (Pintadeau Farci) 
Przednia część klatki piersiowej baraniej z rusztu (Poitrine De Mouton Grillée) 
Wieprzowina na zimno (Porc Froid) 
Pularda czyli specjalnie tuczona młoda kura (Poularde) 
Pularda z truflami i tłustą wątróbką (Poularde À La Souvarov) 
Bażancica pieczona (Poule Faisane Rôtie) 
Kurczak w piwie (Poulet À La Bière) 
Kurczak po prowansalsku (Poulet À La Provençale) 
Kurczak z czosnkiem (Poulet À L’Ail) 
Kurczak gotowany we własnej krwi i czerwonym winie (Poulet En Barbouille) 
Ogon wołowy (Queue De Bœuf) 
Potrawka z jagnięciny z tymiankiem (Ragoût D’Agneau Au Thym) 
Potrawka z jagnięciny z ziołami (Ragoût D’Agneau Aux Herbes) 
Potrawka z baraniny (Ragoût De Mouton) 
Potrawka z dzika (Ragoût De Sanglier) 
Nerki cielęce (Rognons De Veau) 
Pieczeń z indyka (Rôti De Dinde) 
Pieczeń wieprzowa z pomarańczą (Rôti De Porc À L’Orange) 
Pieczeń wieprzowa na zimno (Rôti De Porc Froid) 
Pieczeń z dzika (Rôti De Sanglier) 
Rumsztyk z boczniakami (Rumsteck Aux Pleurotes) 
Bażant pieczony z sosem z wina (Salmis De Faisan) 
Kiełbasa na ciepło zapiekana w cieście drożdżowym (Saucisson Chaud En Brioche) 
Comber sarni (Selle De Chevreuil) 
Potrawka z jagnięciny po marokańsku (Tajine D’Agneau À La Marocaine) 
Marokańska potrawka z cielęciny z oliwkami (Tajine De Veau Aux Olives) 
Marokańska potrawka drobiowa z curry (Tajine De Volaille Au Curry) 
Teryna z bażanta (Terrine De Faisan) 
Teryna z gęsiej i kaczej tłustej wątróbki (Terrine De Foie Gras De Canard Et D’Oie) 
Teryna z dzika (Terrine De Sanglier) 
Teryny (Terrines) 
Filet z polędwicy wołowej z winogronami (Tournedos Aux Raisins) 
Dziczyzna (Venaison) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.