Połączenia

Beaujolais Blanc   
Kiełbaska z jelit wieprzowych na ciepło (Andouillette) 
Węgorze smażone na głębokim oleju (Anguilles Frites) 
Faszerowane karczochy smażone na oliwie z oliwek (Artichauts Barigoule) 
Półmisek wędlin lub bufet z wędlinami (Assiette Ou Buffet De Charcuteries) 
Owoce awokado faszerowane z krewetkami (Avocats Farcis Aux Crevettes) 
Pierś z indyka ze śmietaną (Blanc De Dinde À La Crème) 
Okrągłe paszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem (Bouchées À La Reine) 
Zupa rybna podawana z grzanką i sosem aïoli na ostro (Bouillabaisse) 
Bufet z wędlinami (Buffet De Charcuteries) 
Wędliny z tłuszczykiem (Charcuteries Persillées) 
Zapiekanka z sercówek (Clovisses Au Gratin) 
Sercówki zapiekane (Clovisses Gratinées) 
Surowe warzywa z dipem lub surówki (Crudités) 
Skorupiaki (Crustacés) 
Eskalopek z indyka z curry (Escalope De Dinde Au Curry) 
Eskalopek cielęcy ze śmietaną (Escalope De Veau À La Crème) 
Eskalopek cielęcy po mediolańsku (Escalope De Veau À La Milanaise) 
Eskalopek cielęcy panierowany po wiedeńsku (Escalope De Veau Panée À La Viennoise) 
Ślimaki (Escargots) 
Ciasteczka francuskie z rybami (Feuilletés De Poissons) 
Małe rybki słodkowodne smażone na głębokim oleju (Friture De Poissons D'Eau Douce) 
Homar po amerykańsku (Homard À L’Américaine) 
Małże (Moules) 
Mus rybny (Mousse De Poisson) 
Ryba (Poisson) 
Kura gotowana z warzywami (Poule Au Pot) 
Kurczak z sosem z pomidorów, pieczarek i białego wina (Poulet Marengo) 
Sałatka z langustynek (Salade De Langoustines) 
Sałatka z pomidorów (Salade De Tomates) 
Sałatka jarzynowa z majonezem (Salade Russe) 
Sałata zielona (Salade Verte) 
Sałatki (Salades) 
Zupa cebulowa (Soupe À L’Oignon) 
Głowa cielęca z sosem winegret (Tête De Veau À La Vinaigrette) 
Tuńczyk po baskijsku (Thon À La Basquaise) 
Tuńczyk po prowansalsku (Thon À La Provençale) 
Tuńczyk smażony z cebulą i pomidorami (Thon Sauté Aux Oignons Et Tomates) 
Pstrąg (Truite) 
Cielęcina pieczona (Veau Rôti) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.