Strona startowa
|
Zasady użytkowania
|
Kontakt
Potrawa
Wino
Witamy
Spis alfabetyczny
Zasady użytkowania
Partnerzy
Leksykon Terminów Winiarskich
Glosariusz terminologii winiarskiej
Bibliografia o Tematyce Winiarskiej
Targi win
Linki
Kontakt
Advertising
Mets et Vins
Połączenia
Beaujolais Blanc
Kiełbaska z jelit wieprzowych na ciepło (Andouillette)
Węgorze smażone na głębokim oleju (Anguilles Frites)
Faszerowane karczochy smażone na oliwie z oliwek (Artichauts Barigoule)
Półmisek wędlin lub bufet z wędlinami (Assiette Ou Buffet De Charcuteries)
Owoce awokado faszerowane z krewetkami (Avocats Farcis Aux Crevettes)
Pierś z indyka ze śmietaną (Blanc De Dinde À La Crème)
Okrągłe paszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem (Bouchées À La Reine)
Zupa rybna podawana z grzanką i sosem aïoli na ostro (Bouillabaisse)
Bufet z wędlinami (Buffet De Charcuteries)
Wędliny z tłuszczykiem (Charcuteries Persillées)
Zapiekanka z sercówek (Clovisses Au Gratin)
Sercówki zapiekane (Clovisses Gratinées)
Surowe warzywa z dipem lub surówki (Crudités)
Skorupiaki (Crustacés)
Eskalopek z indyka z curry (Escalope De Dinde Au Curry)
Eskalopek cielęcy ze śmietaną (Escalope De Veau À La Crème)
Eskalopek cielęcy po mediolańsku (Escalope De Veau À La Milanaise)
Eskalopek cielęcy panierowany po wiedeńsku (Escalope De Veau Panée À La Viennoise)
Ślimaki (Escargots)
Ciasteczka francuskie z rybami (Feuilletés De Poissons)
Małe rybki słodkowodne smażone na głębokim oleju (Friture De Poissons D'Eau Douce)
Homar po amerykańsku (Homard À L’Américaine)
Małże (Moules)
Mus rybny (Mousse De Poisson)
Ryba (Poisson)
Kura gotowana z warzywami (Poule Au Pot)
Kurczak z sosem z pomidorów, pieczarek i białego wina (Poulet Marengo)
Sałatka z langustynek (Salade De Langoustines)
Sałatka z pomidorów (Salade De Tomates)
Sałatka jarzynowa z majonezem (Salade Russe)
Sałata zielona (Salade Verte)
Sałatki (Salades)
Zupa cebulowa (Soupe À L’Oignon)
Głowa cielęca z sosem winegret (Tête De Veau À La Vinaigrette)
Tuńczyk po baskijsku (Thon À La Basquaise)
Tuńczyk po prowansalsku (Thon À La Provençale)
Tuńczyk smażony z cebulą i pomidorami (Thon Sauté Aux Oignons Et Tomates)
Pstrąg (Truite)
Cielęcina pieczona (Veau Rôti)
Created by 4lc
Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.