Połączenia

Mâcon Rouge   
Kiełbaska z jelit wieprzowych na ciepło (Andouillette) 
Kaczka (Canard) 
Tort malinowy otoczony biszkoptami (Charlotte Aux Framboises) 
Kotlety wieprzowe z kostką pieczone na ruszcie (Côtelettes De Porc En Grillade) 
Kotlety jagnięce z kostką lub żeberka jagnięce z rozmarynem (Côtes D’Agneau Au Romarin) 
Surowe warzywa z dipem lub surówki (Crudités) 
Łopatka barania faszerowana z grzybami (Épaule De Mouton Farcie Aux Champignons) 
Polędwica wołowa pieczona (Filet De Boeuf Rôti) 
Polędwica wieprzowa z cytryną i kminkiem (Filet De Porc Au Citron Et Au Cumin) 
Ser Bleu De Bresse – ser pleśniowy z krowiego mleka (Fromage Bleu De Bresse - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Vacherin Du Jura – ser z krowiego mleka (Fromage Vacherin Du Jura - Fromage Au Lait De Vache) 
Galantyna z królika (Galantine De Lapin) 
Kawałki wieprzowiny pieczone na ruszcie (Grillade De Porc Au Barbecue) 
Szynka surowa (Jambon Cru) 
Szynka Parmeńska (Jambon De Parme) 
Szynka w cieście francuskim (Jambon En Croûte) 
Szynka w sosie (Jambon En Sauce) 
Szynka z rusztu (Jambon Grillé) 
Ozór wołowy peklowany w solance z saletrą i gotowany (Langue De Boeuf À L’Écarlate) 
Królik ze śmietaną (Lapin À La Crème) 
Jajka w galarecie (Œufs En Gelée) 
Jajka sadzone po lotaryńsku (Œufs Sur Le Plat À La Lorraine) 
Golonka cielęca (Osso Bucco) 
Pasztet (Pâté) 
Pasztet wiejski (Pâté De Campagne) 
Makaron z sosem bolońskim (Pâtes À La Bolognaise) 
Przednia część klatki piersiowej cielęcej faszerowana (Poitrine De Veau Farcie) 
Kurczak (Poulet) 
Rostbef pieczony w piekarniku (Rosbif Au Four) 
Kiełbaska na ciepło (Saucisse) 
Wieprzowina smażona z pieprzem (Sauté De Porc Poivré) 
Ciasta z nadzieniem (Tourtes) 
Żeberka wieprzowe z sosem diabelskim (Travers De Porc À La Sauce Diable) 
Żeberka wieprzowe w sosie słodko-kwaśnym (Travers De Porc À L’Aigre–Doux) 
Żeberka wieprzowe z rusztu (Travers De Porc Grillés) 
Końcówki żeberek wieprzowych lakierowane (Travers De Porc Laqués) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.